Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

-İ30-Focus-Leon-Jetta-Fluence siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda ressamyuva tarafından 11 Şubat 2014 tarihinde açılan konu

1. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Arkadaşlar aracım era dizel aracımdan genel olarak memnunum ve en beğendiğim yönü 110 bg'lik güçlü ,torku yüksek motoru.
    İleride aracımı değiştirmek istiyorum.Önceden blue almayı düşünüyordum fakat yaptığım test sürüşleri sonucunda perfromans ve konfor olarak eradan çok farklı olduğunu göremediğim için vazgeçtim.Ha bu arada hız sabitleyicisi olsa fiyat perfromans olarak hiç düşünmeden alacağım bir araç ama malesef istediğim donanım yok.Şimdi diyeceksiniz hız sabitemeyemi takıldınınız önemli değil diyeceksiniz ama öyle değil artık benim için aracımda olması gereken bir özellik uzun yolda sürekli gaza basmak işkence .Neyse gelelim konunun özüne siz olsanız -İ30-Focus-Leon-Jetta-Fluence (hepsinin dizeli) bu araçlardan hangisini tercih edersiniz?(Sadece görsel olarak ve teknik bilgiye sahip olmadan yorum yapmayın lütfen.Ayrıca bu araçları kullanan kişilerden yorumlar gelirse daha iyi olur)

Bu araçları karşılaştıracak olursak:-İ30-Focus-Leon-Jetta-Fluence
    1.En önemli madde kesinlikle Era'dan daha seri ve güçlü bir motora sahip olmalı (sadece kağıt üzerinde değil çünkü eranın motoru beni yeterince tatmin ediyor)
    2.Daha geniş olmalı
    3.Daha sessiz olmalı
    4.Daha konforlu olmalı
    5.Bakım masrafları az olmalı
    6.Sorun çıkarma oranı az olmalı
    7.Yakıt tüketimi düşük olmalı
    8.Donanım olarak daha zengin olmalı
    9.Yüksek süratlerde daha güvenli hissettirmeli

Tabiki bu maddelerin çoğu eradan daha iyidir ama kendi aralarında hangisi hangisinden daha iyidir.Forumda araç karşılaştırmaları var ama aynı sınıftaki bu araçların hepsinin arasında bir karşılaştırma yok.Hepsinide incelediğinizde teknik olarak donanım olarak iyi ama bu araçları kulanırken yolda nasıl hissettiriyor.En zevkli sürüşe zahip olan hangisidir?

2. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    sıfır km mi düşünüyorsunuz?

3. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Fluence ye hiç bulasmayın kesinlikle aile aracı değil.. Arıza ve bakım konusuna gelince VW seat parçası oldukça pahalı ve bakımı ağır bizde de VW var oradan biliyorum hele dsg olursa iş kötü ne zaman patlıyacağı belli olmaz. Focusta ko for yok taş gibi sert koltukları ben olsam i30 dizel manüel tercih ederim ağzına kadar dolu bir araç sizin soyledigıniz araçların arasından bir leon a binmedim onu VW kategorisine katıp cevapladım bu i30 u da size burası hyundaı forumu olduğu için söylemedim saydığınız araçlar genelde şirket aracı olarak kullanılıyor zaten ama i30 konforlu ve donanımlı bir araç hem hiç değilse hyundaı bildiğiniz bir araç

4. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Evet sıfır yada 10000km ye kadar ve manuel vites düşünüyorum Allah nasip ederse

5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    focus ve fluance şirket arabası ama donanımlı bir focus gayet başarılı olur. jetta ne bakımda nede parçada ucuz değil . leon ve i30 da sizin istediğiniz genişlikte değiller sanırım. yani eranın bagajı vs. kabin genişliği konusunda.

fluance 1.5 dci sizi tatmin etmeyebilir ,jetta ve leon 1.6 tdi gayet başarılı, focus turbo ile ilgili çok sorun yaşandıgını okumuştum bir yerde çevremde tanıdık yok focusu olan ne kadar dogru bilemem. i30 1.6 crdi kanıtlanmış saglam bir motor. kısaca bahs geçen arabalar o kadar farklı geldiki bana şuu alın diyemem :)

6. DoganCanDemir

DoganCanDemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Ben olsam focus titanyum x alirdim tabi butceniz yetiyorsa ne isterseniz var kendi kendine park etmeyi cikartan ilk araclardan biri ben hepsini kullandim bi abime leon i30 ceed den birini alicaktik alicaktik ceed aldi ben focuscuyum cok guvenli focus ta konfor yokmus benim blue ya binseniz konfor sahinde var bunda yok dersiniz leon bom bos bi araba ic dizayn 0 jetta da oyle hepe teyp in oldugu konsol irenc oteki focus biraz cok yakar ama hemen hemen onlar kadar yakiyor oturakli bir arac arkadasimda vardi kullandim yavasla dedigi viraja gaza basarak girdim hic savurmadi benimki olsa oldugu yerde doner yada takla atardi i30 da kullamdim ama sadece ozellik ve konfor var cam tavandan bir cok kisi skayetci cok yakiyor diyen bi hayli cok ford focus titanyum ve titanyum c disinda bos bi araba sirket arabalari oyle zaten jetta aman aman bi arac degil traktor gibi dizel vw ler zaten fluance cok pahali bence jetta da oyle leonda ben olsam i30 focus ve ceed bakardim ceed te i30 dan 2 3 fark var torpidoda sogutma gibi

HTC One cihazımdan gönderildi

7. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    tip olarak leon
    sağlamlık servis maliyeti donanım açısından i30
    kazıklanmak açısıntan jetta
    fluenceye binmem
    focusu bilmem :D

8. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Cok guzel bi soz ama leonda far disinda tip yok hele ici rezalet jetta traktor ve gereksiz pahaliligin krali hyundai mi ford mu yada focus mu i30 mu veya buyuk arac mi kucuk arac mi donanim olarak focus daha donanimli ama biraz daha tuzlu olabilir

9. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    75 binmis baktim simdi i30 la ayni sayilir ama donanim ve buyukluk ve marka olarak biraz daha iyi bencr

10. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    1.i30 ama diğerleri de performans olarak üzmez bence
    2.hepsi eradan geniş ama bunların içinde bence i30 ve jetta(iç hacim)
    3.hepsi eradan sessiz bence en sessiz jetta leona binmedim.
    4.en konforlu jetta bence
    5.hiçbiri era kadar düşük maliyetli olmaz diye düşünüyorum servislerin hepsi pahalı artık ama vw ve ford duyduğum kadarıyla daha yüksek özel serviste hepsi aynı fluence triger kayışı var ekstra maliyeti o sanırım.
    6.en sorunlu fluence sanırım diğerleri duruma göre değişir ama hyundai bu konuda gayet iyi
    7.renault en düşük fordla hyundai en yüksek diye biliyorum duyduğum gördüğüm kadarıyla
    8.i30
    9.fluence sonuncu leonu bilmem i30 jetta focus gayet iyi
    Sıfır alacaksanız astra yı düşünün derim 1.6dizel motorlar gelecek 120-130hp arası birşey sürüş zevki olarak hepsinden iyi bana sorarsanız..

11. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    yeni hb astra ile leonların tipi çok hoşuma gidiyo benim kırmızı renk oldumu bide gelinlik kız gibi aynı

12. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Astrada guzel arkadasimda var beraber almistik 0 benzinlisi cok yakiyor dizeli mudurumde vardi az yakiyor ve isyop edip calisma ozelligi var 2 litre fark edebiliyor sehir icinde jetta icten sessiz olabilir ama disardan gayet sesli en genisi focusla jetta fluance o kadar kotu bi arac degil bizim araclarimizdan daha iyi kotulemeyelim

13. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Tipine bakinca benim arabada guzel icine girip biraz kullaninca ne oldugu ortaya cikiyor tiple araba almam asla astra j var arkadasimda 0 benzinli kirmizi aldi cok guzel ama arkasi biraz kotu basim carpiyor

14. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    zaten fluance ile focus genelikle şirketlerde kullanılıyor tipleride hoşuma gitmiyor sanki 2side boş gibi geliyor bana ama i30 ile jetta aradığınız araç olabilir masrafsız geniş konforlu bagaj ihtiyacı yönünden ise jetta dahada mantıklı :D

15. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Beygir güçlerine aldanmayın hiç biri dizel era gibi size performans vermeyecektir. Euro normları arttıkça beygir güçleride artıyor fakat arabalar mülayimleşiyor nedense. yok dpf yok o yok şu bu. arabanın güçleri göstermiyor kendini..
    Belki teknik veri olarak 0-100 olarak daha iyi değerler verebilir ama era gibi o gücü hissettirmiyolar.

Tüketim olarak en düşüğü fluence olacaktır . EDC otomatiği bile çok az yakıyordu. 110 hp modelleri resmen yapıştırıyordu çok iyi yürüyordu.. VW ve türevi forumlarındaki tüketimlere aldanmayın adamlar şehir içinde 6.viteste 40,50 ile gidiyor 1500 devirde vites attırıyolar. Sonra az yakıyolarmış.

Ama en sağlam motor CRDİ ve TDİ dır.

16. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Fluence megane2 lerden bile kotuymus. Dizeli deseniz basarsiniz basarsiniz gitmez.
    Focus guzel secenek ama orta donanim secilince fiyat biraz abarti oluyor. Dizel motoruda cok guclu degil. Fiesta icin bile dizel motordan sikayet eden vardi.
    Leon bence guzel. Tdi motor kendini kanitlamis yine. Tasatim vs insandan insana degisir onun haricinde kotu bir yorum yok...
    Jetta cok dusundugum bi arac. Comfortline + 1 2 donanimla beraber cok guzel bi kombinasyon yakalanabilir. Jetta sedan bi arac oldugu icin bagaj hacmi daha buyuk olabilir
    İ30 icin soylenecek soz yok. En dusuk donanimlisinda dahi yagmur sensoru vs var. Crdi motor yine istediginiz gibi atak. Hb oldugundan dolayi ufak zannediliyor. Ama gayet genis bir arac...

Bu kriterleri goz onunde bulundurursak focus ve fluence i eleyip͵ leon͵ jetta ve i30 ciddi anlamda dusunulebilir :) ;)

Tapatalk Sağolsun :)

17. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar.
    Seçenekler arasında Astra da olabilir ama 1.3 95 bg akrabamda var kullandım güzel araba ama motor performansını beğenmedim.1.6 dizeli gelirse test sürüşü yapmak lazım.
    Aslında şu anda dış görünüş olarak en çok beğendiğim araç Elantra ama dizeli yok ayrıca hız sabitleme yok i20 de var Blue'da Elantra'da ve İx35 te yok saçmalık

18. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İşte böyle düşününce böyle performanslı aracı satıpta değiştiresimde gelmiyor ama aracımın en ufak çukurdan geçerken sallanması ,takur tukur seslerin gelmesi, arkanın zıplaması ,motor gürültüsü gerçi benim hoşuma gidiyor ama uzun yolda 140 tan sonra ses artıyor motor sanki yerinden çıkacakmış gibi hissettiriyor direksiyon lastik balanslıda olsa hafif titreşim oluyor motor titreşimini hissediyorsun.Tüm bunlara çözüm bulunabilse aslında fiyatına ve sınıfına göre şu anda en ekonomik ,sorunsuz ve performanslı araç.

19. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    genişlik diyorsanız focusu eleyin derim içi çok dar ben ön koltukta oturduğumda arkaya kimse oturamıyor. jetta kullanmadım ama bindim içi focus dan çok daha geniş.hız sabitleyici konusunda hak veriyorum size özellikle alışmış bir insan için olmaması kötü oluyor.

20. DoğukanGeyik

DoğukanGeyik Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Vw Jetta diyorum görünüm , konfor ve 1.2 105 ps veya 1.4 Tsi 122 ps modelleri favorim benzin ucuz olsa 1.4 TSi 140 ps derdim ama Jetta ayrı bir dünya Passat çok kalitesiz ama Jetta öyle değil gerçekten

Bu Sayfayı Paylaş