Arkadaşlar selamlar hayırlı forumlar, Son zamanlarda vites kutusunda sadece 1 vitese geçişte yerli yersiz zorlanma, kemikli geçiş problemi hasıl oldu. Normal vites geçişlerinde herhangi bir problem yaşamadım. Yoğun trafikte nüks ettiğinde aracı 2 ile kaldırmak zorunda kalıyorum son zamanlarda çok can sıkmaya başladı bu sorunu daha önce yaşayan ve çözebilen oldu mu? Sevgiler saygılar
Baskı balata kaç km oldu ? Vites 1.4 Era 2006 model aracımda da aynı sorunu yaptı geçmiyordu. Baskı balata çok km yapıp inceldiği için tam ayırma yapmadığı için oluyormuş değiştirince düzeldi ama yetkili servis o zaman debriyaj körüğünü değiştirmemiş geçenlerde özel serviste değişimi sağlandı bu seferde baskı balata yerine tam oturunca debriyaj bilyası ötüyor şimdide . Kısaca baskı balata çok km yapıp inceldiyse oluyor
Zorlarsa geri vitese tak 1. Vitese kolay geçiyor. Bende de yaptı bu işi ama alıştım. Normali gibi oldu ama zorlayan bir şey değil. Arada yapıyor. Bende geri vites taktiğini başkasından öğrenmiştim.
Bir taktikte benden gelsin . Araç hareket edebileceği bir yerde ise aracı biraz sal ve tekrar dene . Geri vitese de geçmiyor bazen. Öne de gidemiyorum az hareket edince geçiyor.
Taktikler çok ama hanım direksiyona geçince kavga kıyamet. Hanımlar trafikte özellikle arkada biri korna çalarken maksimum stres yükleniyorlar vites halatı mi baskı balata mı karar vermedim kavrama da çok kötü değil. Era olsa halatı gevşek oluyor sıkınca düzeliyor ama i30 ile ilgili hiç video yada diy göremedim.
Genelde zayıf debriyaj sistemi yada debriyaj alt merkez kaçırmasından yapar. Birinci vitese atmadan 2-1 yaparsa çok rahat bir şekilde kullanım sağlanır.