Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i30 dizel baskı balata

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda osmann68 tarafından 19 Şubat 2015 tarihinde açılan konu

1. osmann68

osmann68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    osman taş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    merhaba arkadaşlar, bir haftalık i30 dizel 115 hp sahibiyim. araç 106 binde baskı balata hiç değişmemiş ve acil değişmesi gerekiyor. Bugün tuzla servise gittim 1000 lira üzeri fiyat çıkardı. dışarda bi kaç parçacı aradım kartalda. valeo marka sete 300 tl diyor ve serviste kullanılan markanın da bu olduğunu söylüyor. dediği doğru mudur acaba. cevap bekliyorum, teşekkürler.

2. osmann68

osmann68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    osman taş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    hatta büyük ihtimalle volan da değişmesi gerekir diyor, bin küsür lira da ona fiyat verdi kdv hariç. benim baskı balata ve v kayışını acil değiştirmem gerekiyor. tavsiye bekliyorum.

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Volan tornadan gecer buyuk ıhtımal servıs degısım yoluna gıder genellıkle.

Bana kalırsa orjınal parcayı servısten alıp dısarıda taktırın.

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

4. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Ne yazık ki servislerde dışarıda yarı fiyatına bulabileceğin parça yüzde elli altmış daha pahalı. Orjinal parça olduktan ve güvenilir bir usta bulduktan sonra dışarıda da yaptırabilirsin.

Not: Aracın garanti kapsamında ise artı ve eksilerini tam anlamıyla öğren, duruma göre müdahale ettir.

5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    tavsiyem her zaman orjinal parçadan ( servisten ) alınmasından yana. özelliklede hava yağ filtresi gibi aşırı önem arz eden parçalarda. en çok düşülen yanlış ise serviste parçaların pahalı olacagı mevzusudur. bilinenin aksine pek çok parça dışarıdaki yan sanayiden daha ucuzdur.

XD2 yağ filtresi serviste 8,5 tl iken dışarıda 10 liradır. ayrıca ben aracımı satın aldığımda son bakım hariç komple servis bakımlı idi araç son bakımı ben almadan 50.000 de yapılmış fakat 51.000km de ben satın aldıgımda eskişehirde ustama gösterdiğimde bunun hava filtresi era filtresi kapak bile oturmamış dedi ve servisten 9 liraya hava filtresi taktık :)

fiyat araştırması yapın etraflıca aklınıza yatan neresi ise onu alın ;)

Cilo bunu beğendi.
  6. osmann68

osmann68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    osman taş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Orjinal parçaları servis dışında bulabilir miyiz peki. Tabi aradığımız parçaların orjinallerinin markası ne bilmemiz gerekiyor de mi?

7. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Söylediklerinize bende katılıyorum orjinal parça kullanmak gerek ancak servisler dışında da orjinal parça temin edilir, örnek olarak mobis marka era hidrolik direksiyon kutusu dışarıda 550TL servisde 1450TL tek fark hyundai logolu ürün üreticisi mobis. :)

Yağ filitresini çok sayıda firma üretmektedir aralarında kaliteli firmaların ürünleri de tercih edilebilir. Üretici daha çok maliyet hesabına bakar ve ürünü iyinin kötüsü olan firmaya ürettirebilir. Dizel 1.5 CRDİ aracımda serviste takılan orjinal filitre 7000 km de buruşma olduğu için farklı ve güvenilir bir firmanın ürünü kullanıyorum. Servis aracım için castrol 5 30 yağ öneriyor, ben aracımda castrol edge 0 40 a3 b4 yağ kullanıyorum ve inanın bir üst vitese düşük devirle geçiş yaptığımızda oluşan detenasyon yok oldu. :)

8. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    valeo kullanabilirsiniz ben kullanmadım ama forumda gördüğüm kadarıyla çoğu kişi baskı balatada valeo kullanıyor bilindik bir marka sonuçta. servisin verdiği fiyatı vw servislerinden özenmiş galiba ama genel olarak yetkili servis ortalamalarında tabi. ustanız iyiyse hiç korkmayın.

9. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Aynı marka bıle olsa model farkı olan araclar var. Sase numarasından dırek gereken urunu almalısınız.

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

10. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Murat beyin dediği gibi volan taşlaması yaptırıp Orjinal baskı balata seti dışarıdan temin ederek onarım yaptırın.

11. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Ben Cerato da valeo baskı balata kullandım 3000-4000 km sonra aracı sattığımdan uzun vadeli bişey diyemem ama kullanırken hiç sıkıntı yaşamadım. Valeo zaten kaliteli bir marka, ürünlerini gönül rahatlığı ile kullanırım

Tapatalk

Cilo bunu beğendi.
  12. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    serviste hiçbir parça ambalajı üzerinde marka yazmaz, buji lastik ve akü gibi şeylerin dışında, servis elemanına sorsanız dahi size markasız hyundai marka bu yedek parçalar biz de bilmiyoruz markasını derler, doğru söylerler, araştırarak bazı parçaları hyundai adına üreten taşeron firmayı öğrenebilirsiniz, ama markasını bildiğiniz halde onuda servis dışında başka yerden alamazsınız yoktur varsa bile o satıcıya bunu servis satmıştır. Mobis hyundai nin yedek parçalarını lisanslı olarak üretiyor üzerinde HMC logosunu kocaman basıyor, Mobis orjinalden ucuz ve orjinale en yakın aynı kalitede parçalardır, valeo ise kalitelidir ama yan sanayi parça üretiyor diye tabir edilir.

Ben ve birçok kişi gibi servisten sadece yedek parça temin etmenizi ve dışarıda yaptığı işten memnun kaldığınız ustaya taktırmanızı öneririm, servis tamirat ve bakımda işçiliğe saat ücreti olarak epey para alıyor çok müthiş işçiliğe ve iyi bir felsefeye sahip değiller, yedek parçayı servisin yedek parça deposundan almak çok kolay ve parçalar yüzde yüz güvenilir kaliteli parçalardır, Murat abinin dediği gibi bazıları dışarıdakinden ucuzdur, pahalı değildir, ama esas konu parçanın fiyatı değil yüzde yüz orjinal olup size en üst performansı sunabilecek kalitede olmasıdır. Hyundai de öyle parçalar vardır ki orjinali olmazsa olmaz mesela tüm alt takım parçaları, ön fren balatası, yağ filtresi ve buna eklemek gerekir ki tüm mekanik performans bazlı parçalar orjinal olmalıdır arabadan keyif alabilmek adına.

Servis dışında sanayide satılan mobis logolu parçalar yüzde 90 güvenilir parçalar diğerleri o kadar güvenilir değil benim gözümde. Forumda orjinal ve orjinal olmayan yedek parça nasıl anlaşılır diye bir konu vardı şimdi iyi arattıramadım bulamadım orada bunlar hakkında detaylar vardı.

eren baba, Cilo ve Murat bunu beğendi.
  13. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
  14. ottoman35

ottoman35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Mustafa E.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Servise gittiğimde 3250 lira fiyat çektiler, yapılacak işlemler de debriyaj seti değişecekti, far kolu arızalıydı o değişecekti, ön ve arka fren balataları değişecekti... Sanayide orjinal parçaları aldım ve usta 300 liraya yarın takacak hepsini, fiyat listesi mi ?

Mobisten aldığım malzemeler:
    - Valeo marka debriyaj seti (orjianl) : 280 TL
    - Ön fren balatası orjinal : 50 TL
    - Arka fren balatası orjinal : 70 TL
    - Silecek kolu orjinal : 40 TL
    - Balata spreyi : 10 TL
    TOPLAM : 440 TL
    İşçilik dahil genel toplam : 750 TL

750 tl ye bitebilen bir işçiliğe 3250 lira deyip , 2500 TL fazladan kar koymak ?
    geri kalan herşey için visa kart :D

Murat bunu beğendi.
  15. osmann68

osmann68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    osman taş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar teşekkürler hepinize. Yedek parça işi baya Muallak anlaşılan. Daha önce Civic ve Focus kullanmıştım. Özellikle Fordta parça sıkıntısı çekmiyordum. Böyle böyle Hyundai hakkında da bişeyler öğrenecem artık. Aslında aracım her 10 binde servise gitmiş. Şu an garantisi bitmiş durumda. Gönül isterki servis geçmişini hiç bozmayım ama araç baskı balata istiyor acil. Fren diskleri değişecek. V kayışı değişecek. Balatalar değişecek. Servis Volan dahil 3200 tl çıkardı. Bu kadar gücüm yok maalesef. Valeo hakkında görüşler olumlu gibi. Debriyajı halledeyim inşallah. Sıra disklere gelsin. Tuzla pendik kartal da usta önerisi olan var mıdır acaba?

16. osmann68

osmann68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    osman taş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Çok mu soru soruyorum acaba? Hakkınızı helal ediniz☺️

17. ottoman35

ottoman35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Mustafa E.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Burası zaten soru sorup cevap bulacağınız bir platform ben şahsen zannetmiyorum ki rahatsız olan bir arkadaşımız olsun. Ancak kendi adıma cevap verecek olursam, valeo dan sorun yaşayan duymadım ki genelde tercih edilen bir marka, forumda da daha önceki okuduğum farklı konulardaki mesajlarda valeo sıkça karşıma çıkmıştı o yüzden ben de bugün malzeme almaya gittiğimde mobise orjinal balata dedim ve karşıma valeo geldiğinde hiç şaşırmadım. Volan a gelince, bugün arkadaşımın aracını sanayiye götürdüm suzuki swift ve parçalarını mobis ten aldım, usta baskı balatayı takarken volanı tornaya gönderdi ve sorunumuz çözüldü, bir bakın bence servis volan dedi diye değiştirmeyin hemen, torna yoluyla çözülebiliyor genelde... Çünkü servis bana da volan değişçek demişti :( Ve volanlar yaklasık 1200 TL civarında dışarda.

18. Salvodorcu

Salvodorcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    148
    Ad Soyad:
    Ata Öz.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    hocam servıse o kadar para vermenın anlamı yok.
    bende getz ımın baskı balatısını degiştirdim 120bınde ama ınan söküldü dahada giderdi (voleo) bende vitese zor geçtıgınden degiştirmiştim.
    voleo bulamadım luk marka taktırmıştım. valeo ile aynı kalıteymiş. uygun valeo bulamadıgımdan luk takıldı.
    ayrıca debriyaj merkezıde degişti.
    ıyı bır usta bulun hocam.

19. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Eski aracım e30 3.25i geçmiş zaman Luk marka baskı balata seti kullanmıştık ve o balata ile konya drag pistinde beşinci sınıf birinciliğimiz olmuştu. :) Luk tescillendi benim için. :)

20. osmann68

osmann68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    osman taş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    tuzla dumankaya yetkili servisin verdiği fiyatları paylaştım arkadaşlar. kartalda tek-kar kia dan ayrılmış iki usta (ortak) buldum onlarda değiştirdim baskı balatayı. ancak değişimden sonra 1. ve 2. viteste gaza kalkışta ve gaza yüklenince bir ses geliyor (titreme değil). değişimle mi ilgili bilemedim ama ön fark etmemediğim bi ses. bazı arkadaşların dediği gibi valeo çıktı baskı balata, valeo taktırdım ben de. 300 tl baskı balata-40 tl v kayışı-50 tl şanzıman yağı-220 tl işçilik=610 lira ödedim.

Ekli dosyalar:

Bu Sayfayı Paylaş