Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i30 Direksiyon üzerinde soyulmalar!

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda cadiguzel tarafından 7 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. cadiguzel

cadiguzel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba hyundai dostları,
    i30 ile bazı konularda cevap olarak araada yazsamda, yeni başlık açma gereği duydum.
    2009 model i30 aracımın, direksiyon simidi üzerindeki gümüş renkli kaplamaların sağ-sol ve alt taraflarında çizikler, soyulmalar meydana geldi.
    14.000 km lik bir araçta, direksiyonun bu şekilde bir görüntü vermesi oldukça can sıkıcı.
    aracın ikinci yılı dolu, kmsi dolmadı ama ikinci yıl bakımına girmem gerekiyor sanırım garanti devamı için.
    Gitmişken, direksiyonla ilgili sıkıntımın garanti kapsamından giderilmesi için girişimde bulunacağım.
    bu durum başına gelip de servis / hyundai garanti hizmetleri konusunda geri dönüş alanlar var mıdır acaba?
    Şimdiden teşekkür ederim bilgi ve yardımlar için.
    Resimler; [​IMG]

2. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Büyük ihtimalle garantiden değiştirilecektir..Çünkü direksiyonu değiştirilen arkadaşlar vardı..Ama kullanıcı hatası deme ihtimalleride var siz her duruma hazırlıklı gidin :)

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hyundai Garanti Konusunda Cömerttir :)

4. cadiguzel

cadiguzel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    umarım iyi anlamda söylemişsinizdir Ersin bey:)
    gaz verirken ilk devirde turbo dan gelen ses için, tüm modellerde var demişti servis, direksiyon için de tırnaklarınızı kesip öyle tutun direksiyon simidini derlerse hiç şaşırmam :p
    diğer i30 sahiplerinin tecrübeleri, servise yapacağım baskıda etkili olacaktır diye düşünüyorum. Teşekkürler,

5. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Öyle bir şey derse Assan'a şikayet edin. Diretin ve ısrarcı olun değişim yapmaları konusunda. Mutlaka yapacaklardır.

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yok Yok İyi Anlamda Dedim :) Degistirirler Yani..
    Bende Onu Diyecektim Tırnagınız Falanmı Takılıyor Diye https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif
    Turbo Sesini Açarmasınız Nasıl Bir Ses ?

7. omerbarisk

omerbarisk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya ben anlamadım bu işi
    aracımdan çok memnunum ama direksiyondan gelen ses beni çok rahatsız ediyor
    10 bin km - İlk sene bakımıma çok az kaldı... o yüzden bekliyorum
    önce plastik sürtme sesi gibi ses vardı, şimdi sanki direksiyonu çevirirken bir yere vuruyormuş gibi ses geliyor
    yani daha ilk senesini doldurmadan arabadan nasıl bu ses gelir, direksiyonu değiştiren arkadaşlar var demişssiniz... ya ben hayatımda ilk defa duyuyorum direksiyon değişmesini... bu arabayı almadan önce yerli yabancı okuduğum tüm araç yorumlarında, dergilerin testlerinde direksiyonunu öve öve bitiremiyorlardı i30'un...
    çok şaşkınım ya... arabadan soğumamak için her türlü çabayı gösteriyorum ama şu servis bakımına gittikten sonra da devam ederse bu sesler ne yapacağım bilemiyorum...

8. cadiguzel

cadiguzel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Araca gaz verirken ilk devirlerde bi ıslık sesi geliyor, çınlama gibi. Devir yükselince kesiliyor, gazdan ayagınızı cektiğinizde 1000 devirden rolantiye doğru devir düşerken aynı noktada yine ufak bi ıslık sesi çıkarıyor.
    Ama bildiğim kadarıyla az veya çok bir seviyede bu ses Dizel i30 'lar da var sanırım.
    Elmas, araç durunca hemen stop etmeyin vs dedi ama ben 5 yıldır dizel araç kullanıyorum ve nelere dikkat etmem gerektiğini iyi biliyorum, başka bir serviste de kontrol ettirdim, servis kaydı açtırdım, ufak tefek iyileştirmeler yaptılar ama hala aynı tiz ses mevcut.
    geçen ay köprü trafiğinde yanımdan geçen bir aracın ilk kalkışında da duydum, o da dizel i30 'du. Belki de normal bi ses bana anormal geliyor diyeceğim ama bildiğiniz ıslık sesi gibi:)

[/QUOTE]

Yok Yok İyi Anlamda Dedim :) Degistirirler Yani..
    Bende Onu Diyecektim Tırnagınız Falanmı Takılıyor Diye https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif
    Turbo Sesini Açarmasınız Nasıl Bir Ses ?

[/QUOTE]

9. cadiguzel

cadiguzel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracı 2 gün önce periyodik bakıma soktum, 20.000 km bakımı yapıldı.
    Servis formuna , 1000-1500 devir arası gaza hafif basınca ıslık sesi ve direksiyon üzerindeki kaplamalarda oluşan soyulma şeklinde iş emri açtırdım.
    Servis yetkilisinin (Hyundai Uçar/Altunizade) verdiği bilgiye göre direksyondan şikayetler geliyormuş soyulma konusunda, kullanıcı hatası olarak garanti kapsamında alınmayabilir şeklinde bilgi aldım... Ayrıca servis direksiyon konusunda, bizlik bi şey yok, hyundai garantiden değişimi kabul ederse, bizim için zararı yok, biz yaparız dedi. yani yokuşu biz değil genel merkez yapar mesajını verdi bana.
    Hyundai'ye mail atılmış , cevabına göre artık servis yerine hyundai türkiye ile uğraşacağız gibi görünüyor.
    Yalnız i30 larda bu direksiyon işi çok hassas, sıfır araçta bile kol saati çarpması ile çizilmesi içten bile değil. Bu görüntü çok sevdiğim sıfır ayarındaki aracımdan bile beni soğutacak neredeyse:(

ıslık sesi içinde ; normal bi şey diyen ikinci servis burası. Sesin turbo dan değil , emme manifoldan gelme ihtimalini olduğunu söyledi.
    Direksiyon ile ilgili gelen cevabı ve sonrasında yaşanacak gelişmeleri bu konuda paylaşacağım..

10. cadiguzel

cadiguzel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">herkese merhaba,
    hyundai uçar ( istanbul / altunizade) serviste direksiyon soyulması nedeni ile garanti kapsamında değişim talebim onaylandı, 15 günde parça geldi ve ücretsiz değişimim yapıldı.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Servis Danışmanı Mehmet (M.Coşkun) bey , hem servis , hem de garanti işlemleri ile ilgili çok yardımcı oldu , hiç bir sıkıntı yaşamadan işlemler halloldu.
    Yalnız garanti uzmanları standart olarak ilk başvuruyu kabul etmemiş , mehmet bey servislerin girişimlerinin bu noktada etkili olduğu iletti. Eğer direksiyonda herhangi bir darbe olmazsa , 5 yıllık garanti süresince saat,tırnak sürtmesi gibi çiziklerle 100 kere gelin , 100 kere garanti kapsamında değiştirtelim, bu sizin doğal hakkınız şeklinde bilgi verdi. Kendisine de ilgi ve alakası dolayısı ile teşekkür ettim.

11. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    turbo daki ıslık sesi ford focus larda da var. bilader almadan önce okudu forumda, gitti aldı..çok iyi dinlerseniz geliyor bu ses..hemde sürekli öyle bazı devirlerde falan değil..yeni focusları bilmiyorum.

12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hayırlı olsun..bizim direksiyon simide de komple değişmişti garantiden bu soyulmadan sebep..hyundai bu konularda gercekten cömert sorun çıkartmıyorlar.şimdiye kadar 5.000tl ye yakın değerde parça değişimi garanti tarafından karşılandı..

13. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    O ses özellikle megane da, passatta (1.8T) da var ben seviyorum turbo sesini ayrı bi hava katıyor arabayahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Bu Sayfayı Paylaş