arkadaslar 1500 km de 20098 model 1 30 crdi var gecen yolda yavas ılerlerken sıkısık trafıkta arkadan eskı kasa reno cılo carptı clıoda hıc bır hasar yok benım tampomn attı ve servsın dedıgıne oe ıcerıdekı darbe emıcı takozlar kırılmıs bu konuda bılgısı olan varmı bu kadar ufak seyde kırılırmı bunlar ısın garıbı cıloda hıc bır sey yoktu
dedım ya kardes sıkısk trafık teydık ve hızımız en fazla 20-25 km onun adece plakası hafıf hasar gormus arabalrın onlerı arkalardandan dahamı saglam oluyor
arkada bişey yokki ama sen rahat ol o clioya bişey olmuştur kağıt onlar motoru falan kaymıştır abarttım biraz
yok hocam onada bı sey olmasın tabıı kı daha once felicia vardı skoda onlada bır ıkı kucuk hasar yasadım ama bu kadar detaylı hasar cıkmamıstı bır ıkı cekıc darbesı ıle hal etmıstık ne bıleyım arabadan cok memnunum ama bu hasar ısı mıdemı bulandırdı bıraz
Böyle şeyleri kafanıza takmayın, ben gözümle gördüm Anadol'un vurupta belini büktüğü Mercedes'i,hasarı veren yer ile darbeyi alan yer çok önemli, birinin kuvvetli yeri diğerinin zayıf yerine gelirse hasar daha fazla olur ama bu demek değildir araba zayıf.
coşkun abi doğru söylüyor mercedeste de bmwde de ölümlü kaza ve çarpan arabaya göre ağı hasar olabiliyor
Darbe emici olarak adlandırılan takozlar köpüktendir, öyle aman aman metalden şey değildir. Darbe emici takozların iki ucundan birer kişi tutsun ben tek elimle kara T ciler gibi vurup kırarım. Endişe etmenize gerek yok aracınız yüksek kalite testlerinden geçtiği için tampon/far kaput gibi aksamları yayaların daha az hasar almasın için özel dizayn edilmiştir...
yanlış söylüyorsunuz!! darbe emici körük dediğiniz gibi strafor tarzı bir malzeme ama onun altında direkt olarak şase uçlarına bağlı olan çelik çarpma bariyerleri vardır. mesela benim arabam 2003 Accent; ön ve arka tamponda da çelik çarpma bariyeri ve darbe emici strafor köpük bulunmakta. Ayrıca bahsettiğiniz köpük aracın yayalara zarar vermesini engellemekten çok küçük çarpmaları tampon ve gövde deforme olmadan atlatmaktır Düzenleyen : 35mustafa35
Rica ederim, şemadan da göründüğü gibi "energy absorver" yeni araçlarda yok, sanırım bunu kullanılan materyellerin esnekliğiyle çözmüşler.
öncelikle geçmiş olsun benim bildiğim kadarıyla trafikteki kazalarda vuran herzaman daha fazla hasar görür ama burda tam tersi olmuş..
Şunu Unutmayın Her Zaman Darbe Yiyen Taraf Hasar Görür Coşkun Abininde Dediği Gibi Anadol Mercedese Vursa Bile
Yanlış söylediğim şey yok. Darbe emici farklı şeydir sizin bahsettiğiniz çelik bariyer farklı şeydir. Piyasadada parçacılarda bu şekilde adı geçmektedir. http://www.parcatreni.com/index.php?p=show&pid=30972&k_id=329&kn=Kaporta Önceleri hatırlarsanız eski araçlarda tamponlar metaldi yada tampon arkasında direk çelik bariyer vardı. Avrupa standartlarında bunlar yasaklandı. Hatta kaput dahi önden çarpmalarda katlanarak hem yayalara hemde araçtakilere zarar vermesi için özel dizaynlıdır. Diğer husus ise farlar artık plastikten. Vw Golf & Transporter 4 serisinde farlar camdır, ama şimdi ise plastiktir...