arkadaşlar 2009 model dizel i30 var 8500 km de ıkı uc gunden berı anahtarı tam cıkarırkrn ıcerı dogru bastırıp cekıyoruz ya tam o esnada sankı arabanın sol arkasından garıp bır ses gelıyor ama herzaman yapmıo 3-5 km yaptıktıktan sonra tam anakhtarı cıkatacagım o ses duyuluyor sonra tekrara takıp arabayı calıstırıp kapıyorum olmuyor aynı sey basına gelen varmı
Merhaba arkadaşlar. Aracım 2011 model i30 henüz 2000 kmde. Lpg'li 1.6 CVVT Bir süredir arabamda hissettiğim bir sorundan bahsetmek istiyorum. Özellikle araba soğuk iken ve boşta beklerken arabadan tartar sesi senkronize olarak geliyor. Baktım ki debriyaja basınca ses kesiliyor. Bıraktığımda ise tekrar ses gelmeye başlıyor.Acaba neden olabilir? Erzurumun bir ilçesinde yaşıyorum soğuk bölgelerde yaşayıp da aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var mı?
aramıza hoşgeldiniz, tanışma bölümünden kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz ayrıca debyaj bırakıldığında ses değişmesi her araçta vardır, ama sizinki normal mi, yoksa bi sorun mu var, servise bi göstermek lazım
benimde araç sizinkinden çok soğuk havalarda yapar otomatik cikle devri 1800 lere çıkarıyor hararet göstergesi 90 civarına yaklaşıtğında ve lpg devreye girdiğinde aynı şey devam ediyosa vakit geçirmeden donanımlı bir servise gidin ama soğukken gürültülü çalışma i30 ların hepsinde var hatta biraz sarsılabilir bile araba ayrıca otomatik klima devreye griyosa onu devreden çıkarmanızı öneririm ilk çalıştırmada
arkadaslar o ses turbonun sesı aracı dırek stop edersenız turbonun ıcınde yag kalır aracı 30 sn gıbı rolantide calıştırdıktan sonra stop edınız