Merhaba arkadaslar, Ayni konudan var biliyorum fakat çözüm olmadığından yeni konu acıyorum. 2013 model 1.6 crdi manuel vites i30 aracim 1500-2000 devir araliginda silkeleme yapiyor, tatli tatli arac silkeleniyor fakat bu durum beni rahatsiz ediyor. Bu durum basina gelipte çözüme kavusan arkadaslardan cevap bekliyorum.
Çözüm için şuana kadar hangi işlemler yapıldı acaba ? Araç kaç kmde bu arasa Sent from my iPhone using Tapatalk
Biraz alakasiz olacak senin sediğinin başima gelen bir durumun benzerini paylaşmak isterim aynısı eski arabamda yapiyordu 1 viteste. Depoyu boşaltirip yeni yakit alinca kesilmişti )) artık benyakit koydularsa sumu oktanımı düşüktü artık.
Cozum icin ilk etapta debriyaj switcleri kontrol edildi. Onlar saglam, gaz pedali sokuldu temizlendi ondada bir sıkıntı yok, zaten oda bilgisayarda test edildi, aracin cekisinde gidisinde rolantisinde zaten bir sorun yok saat gibi calisiyor, yakit sistemi komple temizlendi carbon clean yapildi ama sonuc ayni duzelmedi, bazen uzun sureler yapmiyor, sonra birden yapmaya basliyor, acaba yakit ile alakali olabilirmi
Arac 175.000 km de, fakat söyle bir durumda var arac bu sorunu tam yaparken aracı hız sabitleyiciye aldıgım zaman hic bir sorun kalmıyor, ne zaman gaz pedalına dokunsam yeniden başlıyor, bana gaz pedalındanmış gibi geliyor.
Gaz pedallari cift potanslidir. Bir tanesi sorunlu olunca digerinden gelen bilgiye istinaden direkt ariza verir. Ben daha ikisinin ayni anda bozuldugunu gormedim. Cc de fazla yuke biniyorsa sendelemeden yuruyebilir.