Merhaba, 2010 model aracımda 2 haftadır, özellikle dur kalk sırasında otomatik vitesten tık - tık diye sesler geliyor. Örneğin yavaslayıp duracağım, yada durmaya yakın, tık sesi geliyor tekrar hareket ederken veya hızlanırken yine bir tık sesi geliyor. Daha ileri hızlarda böyle bir sorun yok. Bu sorunla karşılaşan var mı, neden olabilir, ciddi birşey midir, servise gitmeli miyim. Herhangi bir arıza ışığı yanmıyor.
Otomatik vitesten öyle bir ses gelmez diye düşünüyorum, bence aks kafalarına, burçlara yani ön takım ile ilgili aksamlara baktırın.
Benim 2008 i30 otomatik vites aracımda da vitesi "D" ye aldığımda tık sesi olmasa da değişik bir ses geliyordu, meğer serisin bana söylediğini söylüyorum motorun şase ye bağlı olduğu vidalardan biri gevşemiş, sıkınca geçti. Kısacası ön takım ve bağlantıları kontrol ettirin..
Evet sorun kesinlikle vitesten değil.... Aynısı bana oldu... Yürüyen aksamda gevşeklik olmuş. Servis 1 saatte yaptı.. Serdar zaten cevabı yazmış. Ehil bir mekaniker yarım saatte düzeltir.
Cevaplarınız için çok teşekkürler, ilk fırsatta baktıracağım. Özellikle duracakken ve hareket ederken tık diye ses geliyor, elimi otomatik vitesin oldugu bolgeye koyunca sesi orda hissettiğim için otomatik vitesten şüphelenmiştim.