Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İ30 boya sorunu

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda huyanaz tarafından 14 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. huyanaz

huyanaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İ30 1,6 CRDİ 67 AF 563 plakalı arabamı 6 haziran 2008 tarinde aldım ramazan bayramı arifesi hafif bir kaza yaptım ve ön tampon sağ far çamurluk ve camsilecek suyu kabı değişti ramazan bayramında arabam servite kaldı servis ten aldıktan sonra arka tamponda küçük lekeler belirmeye başladı aralık ayında aracım 16000 km de iken servise girdim ve ve problemimi anlattım boyanması gerek dediler pek kabullenmedim ama kontroleden usta lekelerin tüm araba cevresinde olduğunu söyledi gerçektende öyleydi küçük noktalar halinde lekeler oluşuyordu bölge müdürü kontrol etti boya uzmanları baktıve cam suyuna karışan bir kimyasalın neden olduğunu söylediler tutulan raporu istedim ama verilmedi hyundai nin çizik için bile 1 yıl garantisi var çizilmeden vernik altına girebilen bir kimyasal nerden bulduysam garanti dışı sayılıyor hyundai ni garanti anlayışı bu arabamın arka camına bir yazı yazdım 1 ay bununla dolaşıp mnahkemeye gideceğim yazı aynen şu
    LÜTFEN DİKKAT
    HYUNDAİ'NİN REZİLLİĞİ
    BOYADAKİ LEKELER GARANTİ DIŞI SAYILDI
    CAM SUYUNA BİR KİMYASAL KARIŞTIRMIŞIM
    SİZİNDE BAŞINIZA GELEBİLİR

2. blackmagic77

blackmagic77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçmiş olsun hakkınızı arayın okuduğum yazılardan sonuç çıkartarak tamamını boyatmaktan başka bir sonuç çıkacağını sanmıyorum ama inşallah istediğiniz gibi lehinize bir sonuç alabilirsiniz

3. cemerimez

cemerimez Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok geçmiş olsun. ama gerçekten son zamanlarda hyundai de bu tip şeyleri çok fazla duyar olduk. aslın ben bu tip sorunların, firmadan değil de bizim türkiyedeki yetkili insanların acizliği diye düşünüyorum. yoksa marka olmuş bir firmanın bir aracın bu kadar bbasit bir sorunu halletmeyeceğini sanmıyorum. kısacası müşteri firma arasındaki aracı insanların kibirliliği, vurdunduymazlığıdır...

4. Misafir

Misafir Guest

Çok geçmiş olsun...Gerçekten'de cam suyunda kimyasallar var , hatta yıkama ilaçlarında bile var ve bunlar zarar verebiliyor, sıfır Vectra'da başıma geldi, cam fitilleri renk değiştirdi, garantiden değiştirdiler ama nazlana nazlana, sebep olarak'da yıkamada kullanılan köpükleri gösterdiler, en basitinden kuşların pislediği yerleri o an temizlemeyin boya ne hale geliyor..

5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    geçmiş olsun üzücü bir durum..ama anlamadıgım cam suyundan olsa neden aracın heryerinde olsun..

coşkun abi bu arada söylediklerin dogru köpüklü yıkamada belli bir zaman sonra fitiller beyazlaşıyor..tabi bunun kullanılanköpüğün kalitesiylede alakası var sanırım

6. huyanaz

huyanaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracın her yerinde derken ön cam konsollarında arka kapakta cam suyu tavana gelmesine rağmen tavanda yok ama ağustos ayında mahkemeye başvuracağım hyundai bu kimyasalın ne olduğunu bana açıklayacak bakalım benim temin edebileceğim bir şeymi yada hyundinin kendisinin yada servislerini kullandığı bir şey mi tespit edilecek o zaman göreceğiz sonucu

7. ruysall

ruysall Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kırmızı renkte olanlarda kronik sorun olduğunu duydum ama sizin aracınız gri??

8. badvolfram

badvolfram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende ateş kırmızısı i30 var...bende boya hatası var fabrikasyon hata.... servise gittim kaputu hemen değiştirelim dediler...arakdaşlara danıştım..araban kazalı olur dediler fiyatı düşer dediler...sana tazminat ödemeleri lazım dediler... ne yapmam gereiyok 3 ay önce başvurdum hala ses yok...bu arada boya garantim bitmek üzere.... mayıs 15 de bitiyor...

9. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Önce sizi bir tanısak

10. badvolfram

badvolfram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam tanısak derken ? ne yazmam gerekiyor ?

aracımın plakası 01 B 7224 ateş kırmızısı 115 ps 1,6 crdi

11. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Usta geçmiş olsun, bence sizin sorununuz aracın cam suyuyla ilgili değil. Aracın arka kısmına serviste boyanan başka aracın boyası gelmiştir, boya temizleme kili ile çıkarabilirsiniz. servis işin içinden çıkamadığı için size hikaye okumuş. toz boya böyle ince iğne ucu gibi ve bir sürüdür aracınızda, yanılıyor muyum?

12. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
  13. badvolfram

badvolfram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam profilde araba detaylıca belirtiliyor. dediğim gibi bu dava açan arkadaş ne yaptı acaba onu merak ediyorum ben....sonuçta motor kaputunu değiştirirlerse araba kazalı gibi görünecek ve fiyatı düşecek..öyle bişe olursa tazminat istiyorum !!yapmam gereken nedir...fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

14. Serkan29

Serkan29 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar mrb dıorum oncelıkle... dızel getzımı sattıktan sonra hyundai İ30 aldım tanıdıgım bı abıden... arabanın gecmısını bıldıgım ıcın kazası boyası olmadıgını bılıorum... zaten degısende yok arabada... alcagım zaman usulen servıse ekspere soktuk arabayı arabada fazla boya cıktı... bu tarz bı problemle karsılasan oldu mu? arabayı aldıgım adamı tanımasam arabayı boyadı dıcem ama zaten ole bıse yok... cvplar ıcın tesekkur ederım herkese...

15. yesilmavi06

yesilmavi06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hyundainin servisi kadar kalitesiz bir servis daha yoktur. hepsi paragöz çok paramıo yediler tecrübesizliğime geldi. garanti kapsamındaki aracın check lambası yandı 30 bindeki aracın yakıt filtresini değiştirmemiz lazım dediler değiştirip 100 liramı aldılar çıkan filtreyle taktıkları arasın da herhangi bir fark yok bu sadece bir örnek
    Düzenleyen : yesilmavi77

16. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    köksal benim arabada da var tavan ve kaputta beyaz beyaz lekeler boya gıbı kıl bunu cıkartırsa alayım hemen bıde elıme putur putur bırseyler deyıyor elımı surdugumde boyayahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

Düzenleyen : onur-d

17. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    corolla sıfır almıs idi murat diye arkadasım 2006 yılında... bigün..dikatimi çekti kaput ile çamurluk da boya farkı var gibi dedim..olurmu öyle şey dediii 0 aldım..daha 4 aylık araç be dedii...1yıl sonra çıkdı ortaya..servisde bi usta demiş önden kazalımı yok flan demiş fark var boyada kontrol ediyolar..araçın sol çamurluk kaput deyişmişş çıkıyo...tabi şoka giri mahkemeye vereçem onları falan bigiyo eli boşş geliyo...satısda belirmişlerde (ufak bi yazı)oo görmemiş şöylememişler...araçı getirirken..tırda kayma sonucu birbirine çarmıslar..0 araba aldı 2 parça boyalı...çok üzülmüsdü..

18. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    eğer yolun buralara düşerse bana uğra elimde sıfır ve kullandığım killerden var. önce kullanılmışla deneme yaparsın baktın alıyor(ki büyük ihtimalle alacak, 2006 beyaz astranın yüzeyini temizledim geçen yaz, ağaç altında benek benek kalmıştı araç) yeni kil alırsın.

19. Serkan29

Serkan29 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    walla ne dıyım allah karsılastırmasın ole seylerle ınsanın moral sıfır olur heralde... benım arabada hıc degısen yok... konustuk ustayla falan hatta fabrıkayla falan usta bazen astar tutmayıp bı astar daha atıolar dedı... bıde yanı bı yerı fazla bı yerı az cıkmıo her yerı orantılı cıkıo bırbırıyle... ve servıstekı usta bızım yaptıgımız boyalar bıle tozlu oluo bunda toz falan da yok dedı... walla aldım ıcım rahat bınıorum en azından sahıbını tanıor arabayı bılıorum...

20. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    arkadaşlar oğluma i30 alacağız, 2 tane buldum, biriamber kırmızı, diğeri ateş kırmızı. amber kırmızı olanın motor kaputu güneş yanığı/boya solması nedeniyle garantiden serviste boyanmış. daha sonra geçenlerde ankaradaki şiddetli dolu yağışında (ceviz büyüklüğünde) tavanda ve motor kaputu üzerinde 50 ye yakın küçük göçükler oluşmuş. sorum şu; i30 ların kırmızı renk olanlarında güneş yanığı/boya solmasının kronik olduğu söyleniyor. ne derece doğrudur. doludan dolayı tavanda ve kaputta oluşan göçükler boyasız göçük düzeltme yöntemi ile düzeltiliyor ama 50 ya yakın göçük olması boyatılmasını gerektirirmi. veya göçükler düzeltilince sıfırı gibi olumu, yoksa hafiften belli olurmu. teşekkürler.

Bu Sayfayı Paylaş