iyi günler herkese 2013 model 1.6 benzinli i30 arac aldım ve arac yakıtı hem lpg hemde benzin olarak tüketiyor. bu bir sorunmu yoksa özelligimi bumu bilmek ve bu konuda bilgisi olan daha önce aynı durumu yaşayan arkadaslara sormak istedim
Aracınız sanırım gdi tipi motor gdi tipi motorlara lpd yani sıvı lpg sistemi olması lazım diye düşünüyorum aracınızdaki lpg acaba ne kit takılı
Sıvı şpg kit varsaki ozaman arac ilk çalışmada dahi lpg ile calısır ama eski tip motor ise ilk basta benzinle calısır motor su ısısını belırlı sıcaklıga ayarlanır 20 30derece gibi bu sıcaklıga ılasınca lpg yengecee bu sıcaklık yuksek ıse gecıs gec olur benzın tuketımı fazla olur oyuzden arac ılk calısmada takıp etmek gerekır lpg miktarını gösteren göstergede lpgye ne zaman gecıyor diye
iyide ben uzun yolda denedim aracın benzin le gidecegi km kendi kendine azalmakta ilk calısırken arac bikac dakka sonra lpg ye geciyor sonra hem lpg azalıyor hemde benzin miktarı
benzin deposunu boşaltın yada çok az bi miktar kalsın aracı çalıştırıp lpg gecmesini bekleyin geçtikten sonra bulunduğunuz semtte 5-10km dolaşın eğer araç lpgde olmasına rağmen normal giderken stop ediyorsa arada kendini benzine atıyordur eğer stop etmiyorsa benzin borularında veya başka bi yerde kaçak vardır. çünkü araç lpgye geçse bile benzin pompası sürekli çalışıyor benzin sürekli devirdaim oluyor eğer bi çatlak yarık vs varsa ordan akıtıyordur. araç lpgde olmasına rağmen benzin bitince stop ediyor.
Yada bu dediğimde baktınız sıkıntı yok ozaman lpg beyni arızalıdır şimdi servise gitseniz direk parça değişimi önericekler
Önce bir kitiniz netmiş onu öğrenin dediğim gibi sıvı lpg olma ihtimalide yüksek ozaman direk lpg calısır ama çok uzun sürmeyin benzin pompasını yakarsınız kısa sürün kuru kuru uzun aüre çalışmasın
uzun süre sürmeyin dediniz ben 6 saat hic ara vermeden sürdüm sadece benzinden yedi biraz onun dısında bi sıkıntı olmadı
Birde aracınızın filtrelerini kontrol ettirin lpg nin filtreler dolarsada farkımdanolmadan lpg cekemediğiniçin benzine atar ya okadar cok sey varkı denemeden bulmak gercekten zor ama servise giderseniz değiştirme yoluyla bulmaya calısıcaklar bırde masraf sız deneyım sonra dedıgım gibi bunları yapın
Yok depoda hani benzin olmazsa hani benzin pompa motoruna zarar verir kuru kuru calısırsa kısa surelı bırsey olmaz
Ben de başlığa bakınca kokteyl yapıyor araç diyecektim benim yumurta da gazda yokuş çıkarken benzin ışığı yanıyor inişte sönüyor bi arkadaş ikisini mi yakıyor demişti
gdi motorlara uygulanan kitler hem benzin hem lpg tüketiyor. normal kontrollerinizi yaptırın/yapın bunun dışında uygulama normal. ix35 konularından öğrenebilirsiniz aynı motor ix35 te de var orada ne kadar benzin ne kadar lpg yaktığını söylerler.