Arkadaşlar merhabalar, 2012-2013 model i30 elite otomatik vites araç almayı ciddi bir şekilde düşünüyorum. Geçtiğimiz hafta zeytinburnu/odak ta yeni i20' yi test etmeye gittiğimde i30 resmen aklımı çeldi. i20 den bu yüzden vazgeçtim ve i30' a yöneldim. Şuana kadar i30' u test etme imkanım hiç olmadı, şirket aracım accent blue 2012 fakat aratan hiç memnun değilim. i30 konusunda özellikle forumda i30 sahibi olan kullanıcılar veya daha önceden kullanmış olan arkadaşlardan düşüncelerini ve tavsiyelerini paylaşmalarını önemle rica edeceğim. i30 aracını düşünmemdeki en önemli nedenler; bütçem çerçevesinde garanti süresinin 2-3 yıl daha devam ediyor olması ve araç özelliklerinden bir çoğunu barındırıyor olmasından ötürü alabileceğim iki araçtan(diğeri kia ceed) bir tanesi olmasından ötürüdür. Burada özellikle sizlerden aracın otomatik şanzımanı konusunda sizlerden düşünce ve tavsiyelerinizi paylaşmanızı isteyeceğim. i30' un otomatik şanzımanın kronik bir problemi var mı, teknik arıza konusunda kullanıcısını mağdur etme potansiyeli nedir, 2012-2013 modeller arasında şanzıman arızası oranı farklı mıdır? Şimdiden vereceğiniz cevaplar, düşünceleriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.
Aslında en mantıklısı kendi deneyiminizi yaşamanız yani bir kaç defa başka bayilerden i30 sürüş talebinde muhakkak bulunun . Konforunu gücünü sürüşü hissedin kendi beklentileriniz ile karşılaştırın . Otomatik şanzıman Hyundai lerde sorunsuzluğuyla ünlüdür , ben açıkçası otomatik şanzımanla alakala ciddi problem okumadım . Sarsıntısız vites değiştirir , bir dsg kadar hızlı değildir ama güvenilirdir . Tek handikapı yakıt tüketimini artırıyor .
Çok teşekkürler. Kesinlikle sizin dediğiniz gibi yapacağım. Bu hafta tekrar odakta i30 için test sürüşü talep edeceğim ayrıca hunko ve ortaklarda test sürüşlerine katılacağım.