i30 aldım 2015 1.6 dizel 136bg test edilen araç gibi. gayet güzel eksileri var tabiki ama sınıfının (emsalinin) en iyisi eksileri 1- anahtar çok aşırı kaba (tavsiyem fuluance Den kopy yapılmadıydı. ve uzaklaşınca kapılar otomatik kilitlemeliydi.) 2- 7 litre yakıyor (normal kullanımda)fazla. 3- dikiz aynasındaki geri ekranı küçük kalmış en az 5 inç olmalıydı. 3- direksiyonda iPhone nin Siri sini çalıştıracak sesle arama düğmesi yok. 4-ve televizyon vericinin dibinde ancak çekiyor sanki anteni takılıdeğilmiş gibi hissediyorum. 5-start stop olmalıydı tasarruf için 6- hız sabitlemede ekranda sabitlenen hıze SET diye göstermek yerine sabitlen hızı 120km gibi yazmalı. ( ben clio grandtour un sabitleme sistemini kullanmıştımda ona alışkanlık var . 7- güvelik kameraları konulmaydı öne ve arkaya (DVR) +LARI 1- iç otomatik buhar algılayıcı ve otmtk çözmesi 2- geriye kalan her şeyi süper tavsiye ederim. çok güzel olmuş memnunum
hocam araç sıfır olduğundan bi 10 bin kilometre sonra yakıt değerleri düşücektir özellikle uzun yolda kilometre yapmanız rodaj süresince yararınıza olucaktır
Ben sizin yerinizde olsaydım 1.6 GDi Turbo Sport modeli tercih ederdim , yaksa yaksa 1-2 litre fazla yakacak ama gidişi ve sessizliği ile daha çok memnun edecektir. Çevremde i30 düşünenlere genelde hep Sport versiyonu öneriyorum.