Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İ30 1.6 LPG cvvt 2009 model için motor yagi kullanimi

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda akıncıatıcı tarafından 26 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

1. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Öncelikle İstanbul da kullaniyorum aracimi.
    Kullanma kılavuzunda farklı vizikote yağlarin kullanildigi yaziyor.
    Aracimi yeni aldim ilk yagdegisimini motor temizliği yapılarak mobil 5/40 kullandik.
    3.500 km oldu . ve araç tam 60.000 km de şuan yine yağ değişimi yapip her 5.000 km de bir yağ değişimi yapacagim. Önceki aracimdada ayni şekilde 5.000 km de bir yapiyordum.
    Havalarsicak olduğu ve yaz mevsiminde olduğumuz için acaba hangi yagi kullanmama gerekir.
    Diğer ustam 5/40 ince gelir araç LPG li olduğu için demişti. Kis aylarında 5/40 olması iyi de yazin nasil olur acaba.
    Kitapcikta yaz mevsimlerinde yani sicak havalarda 15/40 bile kullanılabilir yaziyor. Hava şartlarına gore 10/30 ve 5/30 da kullanılabilir olduğu belirtiliyor.
    Bu sebeple bende ilk yagi 5/30 yerine 5/40 kullandim. Çünkü -/40 yagi isiya daha dayanikli. -/30 bile normal şartlarda gerekliliği sagliyor . fakat ben daha iyisi olsun diye 5/40 kullandim. Fiyat farki var ama önemli değil.
    Shell de bir yağ gördüm resimdeki yağ.

Bu yağ LPG içinde uygunmus. Zaten Hyundai shell i öneriyor.
    Bu yaz aylarında mobil 10/40 kullansam motor için kalin mi olur ?
    Sonuçta sicak iklimlerde 15/40 bile kullanilabir diye gösteriyor.
    Malum İstanbul trafiği ayri bir sorun.
    Saticinin biri 10/40 kalin olur iticileri yaglamaz dedi. Simdi arada kaldim bu konuda.
    10/40 uygun ise onun yerine daha kaliteli ve pahali olan 10/60 bile kullanirim. Yağ konusunda harcadigim paraya uzulmem :) açıkcasi.
    Zaten 5000 km de bir yağ degistiriyorum her zaman.
    Servisler de farklı kullanıyor 5/30 - 5/40 - 10/40 gibi mesala.
    Aracinizda sizler hangi yagi kullanirsiniz. Bilgi ve tecrubelerinize gore ne oneririsiniz yaz aylari için.
    Kis aylari daha farklı çünkü.
    Bu konuda fikirlerinizi paylasirsaniz memnun olurum. Nette bulamadim.kim ne kullanıyor ne yapıyor diye.
    Aracin acemisiyim yani bu motor hakkında bilgim yok
    Şimdiden tesekkur ederim.

2. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Ben şahsen servis ne öneriyorsa onu kullanıyorum. 75.000 bakımında shell 5-30 koydular. Bu arada ben standart bakım zamanına uyuyorum, yani her 15.000 de. Tabi sizin yağı sık değiştirmeniz yararınıza..

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş