Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i30 1.6 dizel elit modeli hakkında

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda matarani tarafından 26 Temmuz 2013 tarihinde açılan konu

1. matarani

matarani

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    pınar kara
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılmak üzereyim:)

arabamızı satıp yeni bişeler alma kararı almıştık.Ben aslında yeni leon yada şu yeni biddle istiyordum.1.2 benzin yada yine 1.6 dizel arasında kalmıştık ki şunu belirteyim bayanım ben çok da bilmiyorum tipi hoşuma gitmişti.neyse eşim bugun arabamızı 60 bin bakımına babamla gitti bir geldier biz arabayı erdik araba aldık diye:))ben şok hundaıhiç aklımda yoktu kızdım aslında 62 bin lira çok fazla geldi bana :RpS_ohmy:

eşimide babam kandırmış aslında onunda hiçbi fikri yok bu araba hakkında neyse nette falan bakarken kafamızı çok şeyler kurcaladı..

1. Test sürüşlerini izlerken direksiyondan şikayet ediyor araba kullananlar

2.Frenlerin sorunlarında bahsediyorlar ki birkaç kişi ölümcül kaza yapmış bu araçla bu nedenle:S

3.Sunroof arızasından bahsediyorlar

4.Bu araç diiğer dizellere göre baya fazla yakıyormuş

:RpS_mad:eşiminde benmde canımız çok sıkıldı hatta ben kızdı m ona bana sorsaydınız yaa bi araştırsasydık diye:RpS_rolleyes:

ama kapora falan vermişler vaz geçemiyoruzda napacağız biz cidden bu frenler kaza nedeni mi..eşimden gizli yazıyorum üzülmesinide istemiyorum umarım bu mutsuzluğumuzu unutturur bu araç bize...

dizel almak ne kadar mantıklı onu da bilemedim leon 1.2 50 bin civarıydı yada vw 1.2 57-58 civarıydı

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Buyuk ihtimmal bahsettiginz model i30. Benim bildigim olumcul bir hatasi yok arabanin sadece tavandan ses gelmesi ve buna benzer 1-2 sey vardi onlarida servisler hallediyordu. Zaten sizin alacaginiz arac da sorun olacagini zannetmiyorum. Leon ve yeni tospaya gelince hic birinin 1.6 crdi dan ekonomik olacagini zannetmem. Ama her iki aracda tarz sahibi araclar.

Hakkinizda hayirlisi olsun hyundai sizi uzmez.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    siz danışmamış direkt aracı kötülemişsiniz. anlam veremedim, almayın bu kadar kötüyse bence.

4. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ne kadar kapora verdiniz bilmiyorum ama, çok büyük bir miktar vermediyseniz yakın derim. Bu kadar önyargılı alacağınız bir araçtan memnun olacağınızı zannetmem. En ufak kusuru bile size çok büyük bir sorun gibi gelecektir.

İ30 bahsettiğiniz diğer araçlardan çok daha iyi BENCE. Hem yakıt yönünden hemde donanım. Görünüş olarak bişey diyemem renkler ve zevkler meselesi tamamen.

5. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    farkında olmadan alınabilecek en iyi arabayı almışsınız aslında ama hyundai o kadar etmez ama dimi gidin 1.2 benzinli beetle alın o eder çünkü o bir fosfogen

6. kadirkamboz

kadirkamboz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    salih yavuz
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bence hiç dert etmeyin çoğu kişinin isteyip de alamadığı bir araçtır. i30. araç hakkında bilgisi olmayan insanlardan olumsuz yorumlar alabilirsiniz. insanlardaki şu önyargıyı kırmak maalesef çok zor. bende geçen yıl Accent blue aldım. çevremdekiler tepki gösterdi. neden Hyundai aldın diye gidip opel, wolksvagen, honda,toyota alsaydın ya diyenlerde oldu. bu saydığım marka araçlarda da kronik sayılabilecek tarzda arızalar çıkabiliyor. onun için içinizi ferah tutun. hayırlısıyla kazasız belasız kullanın yeni aracınızı. memnun kalacağınız bir araçtır. hayırlı olsun.

7. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Meyve veren Ağaç taslanır misali.Bu benim ikinci Hyundai aracım.İkisine de aynı seyi söylediler.Neymis Hyundai ler o kadar para etmezmis.Ama her kullanan fikrini değistiriyor.Benim fikrim kesinlikle siz bu araçı almakla kesinlikle pisman olmazsınız.
    Aracınız hayırlı olsun.Ama içinizde bu kadar da sıkıntı yapacaksa arkadasların da dediği gibi kapora çok değilse yakın gitsin.

8. matarani

matarani

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    pınar kara
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    teşekkürler arkadaşlar ama sanırım bazı arkadaşlar kızmışlar bana ama önyargı değil insanların tepkileri üzdü bizi yoksa benim araç hakkında bir fikrim yok:S

emiinim sizde olsanız kafanız karışır 60 küsür bin az para değil:(((

9. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    60 kusur bin para nasip olursa bende verip bir ix35 alicam sonucta oda bir hyundai. Milletin dediklerinde cok bakmayin.

10. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Size o tepkileri verenler arabanıza bindiğinde yanlarında peçete mendil vs. bulundursunlar ağızlarından akan suları temizlemek için...
    Amaaaa bu sizin önyargınız ise bence hemen gidin kaporanızı alın ya da yakın sonra o saydığınız araçlardan birini alın derim ben!

11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Gecen gun facebookta gordum. Yerli bir arac cikiyor 3gen sapmaz diye. Yorumlarda hep hyundai ye saldirma neymis bir teneke hyundaiyi gecebilmeliymis , neymis hyundai bile su paraymis. Tamam eyvallah yerli arac da daha ne oldugu belirsiz bir aracla nasil dunyanin en buyuk 3. Otomobil ureticisi ile bir tutarlar. Hatta birakin otomobili is makinesi , gemi , tren , metro ,savas araci bile yapiyolar

HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

12. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  13. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    aynı yorumları bende okudum ersin hyundai ye karsı ön yargı büyük bi kesim tarafından devam etmekte hala.

14. matarani

matarani

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    pınar kara
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    evet... arkadadşlar yorumlarınız için teşekkürler. hyundai i30 1.6 crdi otomatik elite metalik gri aracımızı 62 liraya hayırlısıyla aldık...
    30 temmuz da salı günü teslim allak için gideceğiz. şimdiden çok heyecanlıyım... araca bugün bir daha bindim ve etkilendim. özelliklerine bakınca verdiğim parayı hakkettiğini düşündümm. şimdi içim rahat. aracın tipi çok güzel... içide çok güsell...krediyi de hallettik...1000 lira kapora vermiştik...değil 1000 liradan ben artık arabamdan vazgeçmem :))))

15. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Hayırlı olsun. Güzel seçim...:RpS_thumbup:

16. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Hayırlı olsun, güle güle kullanın. ön yargılı düşünmeyin, benim aracım içinde neler söyleniyor ama ben çok memnunum :)

17. matarani

matarani

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    pınar kara
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    teşekkürler:RpS_rolleyes:

18. Sh@DoW

Sh@DoW Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Sh@DoW
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Gerçi aracı almışsınız ama ben genede sorularınıza az çok cevap vermeye çalışayım. Öncelikle hayırlı olsun. İlk olarak aracınız donanım olarak çok zengin bir araç, aynı donanımları farklı markaların benzer araçlarına eklerseniz fiyatında katlanarak arttığını göreceksiniz. Fiyat/donanım olarak güzel bir tercih. Otomatik vitesi "tam otomatik" olup konforlu ve genelde sorunsuzdur, ancak tam otomatik olması sebebiyle yakıtı biraz fazla yakar... Direksiyonda 3 mod var, comfort, normal ve sport şeklinde yani yumuşak, normal ve sert modları var bazılarına göre biraz hissiz deniliyor ama ben bir sorun yaşamadım. Şehir içinde comfort şehir dışında sport mod da kullanıyorum ve gayet memnunum. Elit modellerde cam tavanın ses yapma problemi olabiliyor ancak servislerde bununla ilgili bülten var, yani tüm servisler bu durumdan haberdar. Ücretsiz olarak cam tavan için yeniden izolasyon yapıyorlar. ABS fren sorunu herkeste olmasa da karşılaşılan bir sorun ancak bunun içinde servislere yeni yazılım dağıtmaya başlamış hyundai, yazılımı yaptırıp sorunun çözüldüğü belirten kullanıcılar var. Araç piyasaya çıkalı 1 sene oldu ve doğal olarak bir takım sorunları olabiliyor ama önemli olan bunların servislerce giderilebiliyor olması. Üstelik bu risk tüm markalar için geçerli.Bende Style paket i30 var ve "kelebek cam çıtası düşmesi" sorunu da dahil olmak üzere çok şükür bu sorunların hiçbiri ile karşılaşmadım ve aracımdan gayet memnunum. Umarım sizde karşılaşmazsınız. Aracınız tekrar hayırlı uğurlu olsun, ailenizle birlikte kazasız, belasız, keyifli sürüşler dilerim...

19. matarani

matarani

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    pınar kara
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    çok teşekkürler... yazılımın güncellenmesine, sunroof problemini çözmelerine sevindimm.. otomatik viteste fazla yakma problemine gelince acaba manuel olarak kullanabiliyormuyum, kendim bu şekilde tasarruf yapabilir miyimm.

20. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    1.6 Dizel Style Otomatik i30 sürdüm. Direksiyonu çok yumuşaktı. Hangi moddaydı bilmiyorum ama çok yumuşaktı. Otomatiklerde istenirse sıralı manuel olarak kullanabiliyorsunuz... :)

Bu Sayfayı Paylaş