Arkadaşlar iyi günler.i30 cvvt 1.6 otomatik almayı düşünüyorum ama tecrübeli aracı kullanan arkadaşlar fikir almak isterim. Aracın şanzumanı ve motoru nasıldır. Kronik sorunları varmıdır. Yol tutuşu ve güvenlik açısından nasıldır. Aracı kullanan veya tecrübe etmiş arkadaşlardan bilgi istiyorum. İyi günler.
bu araç avrupada üretiliyor ve tamamen avrupa pazarı için geliştirildi. motor ve şanzıman haricindeki parçaların çoğunluğu avrupada üretiliyor. bu nedenle parçaların kalitesi genel olarak çok iyi seviyede. otomatik şanzımanı tam otomatik(yanlış bilmiyorsam 5 ileri) forumda genel olarak yazılan konulara öre baktığımda kronik bir sorun görünmüyor. iyi bir lpg sistemi ve iyi bir lpg ayarı ile gayet güzel kullanılıyor.
Arkadaşlar aracı aldım. 2010 1.6 cvvt otomatik. 124xxx km de. Aracın bakımı konusunda önerileriniz varmıdır. Şanzıman yağı ve filtresini degistirmemi önerdiler sartmidir?
2009 CVVT MANUELİNİ kullanıyorum. 126 hp 138 000 de aldım. 166000 deyim . 2,5 yıldır prins lpg ile gayet içi çalışıyor.( aldığımda takılalı 3000 km olmuş) Henüz şehir Şi 6,5Lt yi geçemedim. Otomatik biraz fazla yakar. Konfor olarak konforludur. malzeme kalitesi kabul edilebilir seviyede olup ses izolasyonları mükemmel değildir. Tipik UZAK doğu izolasyonu. JApon ürünleri ile aynı yapı. Bagaj lpg simitse ve stepne ince ise makul kabul ediebilirdir lakin HB sonuçta fazla bir şey beklenemez. ARKA koltuklar yatırılınca çok geniş bagaj oluşur. Ön takımı kolay kolay bozulmaz. Bozabilene de şaşarım çok hor kullanmış demektir. Amortisörleriden cıyaklama sesi gelir toz lastiklerinden yapar orj . kullanmak gerekir ve yağlanması gererekir. LPG li kullnımda üst devir kullanmak zorundasınzı alt devirlerde çok cansız kalır. (Benzinden daha cansız kalır.) Araç alt devirelerde 2000-2800 d/dk larda cansızdır. hiç yırtınmayın ekonomi yapar. ancak, 3000 d/dk ve yukarısında da öttürür. hiç acımaz. Çok markayı hacamat ettiğim olmuştur. Bakımları ekonomiktir. Filtre fiyatları makuldür. Yerli yerine KORE mallarını tavsiye ederim. Sakura-Onuri- vs 5w30 yağ kullanır sakın 10w40 kullanmayın. otomatik şanzıman yağını belli bir ömrü vardır. Değişmesi gerekirse KULLANIM KLAVUZUNDA belirtilmiştir. ATLAMAYIN. I30 ların bir sıkıntısı magnezyum alaşımlı subap kullanır. Benzinde srounçıkarmazlar ancak LPG li olanlarda fakir karışım yürüdüğünde ( LPG hatalı ayar) subap uçlarını yakarar titreşimli çalışama başlar. SUBAPLARIN ÇEKİL subaplar ile değişmesi gerekir. tabiki hepsinde bu olacak diye bir kural yok. bende sarsıntı mevcut 1.5 yıldır. yakıt çekiş sorunu olmadığı için aklımda a değişmedim. ALACAĞINIZ I30 PAKEDİNE dikkat edin. Stil ve select en dolu paketlerdir. bazılarında ESP gelir bazılarında gelmez. bazılarında otomatik yağmur algılayıcı olup bazılarında olmaz. 2. eli talep görür. Ağır bir satışı yoktur. Primde yapan bir modeldir. Bir toyota corolla beklemeyin. AMA bir megandan da daha iyi ve sorunsuzdur. ARACINIZIN ustasını iyi seçin.... (Hyundailerde HASTALIK diyen ustadan usta olmaz...)
Henüz şehir Şi 6,5Lt yi geçemedim. Otomatik biraz fazla yakar. Konfor olarak konforludur. malzeme kalitesi kabul edilebilir seviyede olup ses izolasyonları mükemmel değildir. Tipik UZAK doğu izolasyonu. JApon ürünleri ile aynı yapı. Bagaj lpg simitse ve stepne ince ise makul kabul ediebilirdir lakin HB sonuçta fazla bir şey beklenemez. ARKA koltuklar yatırılınca çok geniş bagaj oluşur. Ön takımı kolay kolay bozulmaz. Bozabilene de şaşarım çok hor kullanmış demektir. Amortisörleriden cıyaklama sesi gelir toz lastiklerinden yapar orj . kullanmak gerekir ve yağlanması gererekir. LPG li kullnımda üst devir kullanmak zorundasınzı alt devirlerde çok cansız kalır. (Benzinden daha cansız kalır.) Araç alt devirelerde 2000-2800 d/dk larda cansızdır. hiç yırtınmayın ekonomi yapar. ancak, 3000 d/dk ve yukarısında da öttürür. hiç acımaz. Çok markayı hacamat ettiğim olmuştur. Bakımları ekonomiktir. Filtre fiyatları makuldür. Yerli yerine KORE mallarını tavsiye ederim. Sakura-Onuri- vs 5w30 yağ kullanır sakın 10w40 kullanmayın. otomatik şanzıman yağını belli bir ömrü vardır. Değişmesi gerekirse KULLANIM KLAVUZUNDA belirtilmiştir. ATLAMAYIN. I30 ların bir sıkıntısı magnezyum alaşımlı subap kullanır. Benzinde srounçıkarmazlar ancak LPG li olanlarda fakir karışım yürüdüğünde ( LPG hatalı ayar) subap uçlarını yakarar titreşimli çalışama başlar. SUBAPLARIN ÇEKİL subaplar ile de Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Merhaba arkadaşlar, 2009 model 1.6cvvt aracım var sürekli motor arıza lambası yanıyor Cihaz bağlandığında Eksantrik sensör arızası veriyor Arızayı sıfırlıyorlar 1 gün sonra tekrar aynı arıza lambası yanıyor Sensör konumu ayarlandı. Sonra sensör değişti fakat sonuç aynı Böyle bir durumla karşılaşan var mı?