Arkadaşlar özellikle bu model sahibi olanlar varsa bana biraz yardımcı olabilirlermi? Benim aracım muhtemelen şu sıralar koreden yola çıktı geliyo. haziran 5 te gelicek olan partide ,beklioz bakalım ! Benim merakım 1.4 sahibi olanlar veya kullanma fırsatı bulanlar 1.6 ile bi kıyalama yapabilirlermi? Yani 1.4 motor acaba araca yetiyormu biliyoruzki arac hafif görünsede oldukça ağır! Bu şartlar altında gerek motor gerek ise donanım açısından bir derecelendirme yapabilecek bilgiye sahip arkadaşlar varmı? Donanım açısından biraz eksikleri var elbet üst modellerine göre ama fiyatına göre hala oldukça zengin bir donanıma sahip keşke şuda olsaydı dediğim bir tek arka camların elektrikli olmayışı keşke onlarda otomatik cam olsaydı ama o kadarda olsun artık! Çok merak ediyorum arabamı yaa!
ben servise gittiğimde inceledim o kadar düşük gelmedi bana tabi kullanım amacına bağlı çok basarım diyosan biraz zayıf kalabilir ama yakın mesafe kullanımda çok sorun yaşayacağını sanmam ayrıca gaz taktırma opsiyonunu bi düşün %40 garanti tasarrufu var plaka takılmadan yaptırırsan 100 000 km garanti devam ediyor performans kaybı yok eksik olan sadece far sensörü ve elektronik klima arka cam otomatiği kalabalık değilsen çok sıkıntı yapmaz ipod girişi bile var araçta tatmin olacağını sanıyorum ben alırken olsaydı bu seçeneği değerlendirirdim netice de arada baya bi fiyat farkı var
1.4 le 1.6 bir olmaz performansı düşük olur ama yinede seni tatmin eder 90 ps nerde 120 ps nerde motorda i20 kaportada i30 havası olur
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar . Bu arada 1.4 motor hacmi olmasına rağmen internet sitesinde ve bayide motor gücü 109 hp olarak bildirildi !!! Acaba bi hatamı var ???
Evet 1.4 cc i30 109 hp gücündeymiş.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=aracozellikler&tid=1&model_id=1&menu_id=21&ordercolumn=1.2
iki kişiyle oldukça seri bir araç,ben 1 haftadır kullanıyorum, 4 kişi binildiğinde biraz ağırlaştı ancak yinede yeterli hıza ulaşabiliyor diyebilirim, yakıt tüketimide makul
Bravo Hyundai'nin motor teknolojisine 1.4L motordan atmosferik 109 hp...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif
Aracımı alalı bir ay oldu ve sanırım biraz bilgi vermeyi unuttum Sürüş özellikleri 1.4 litrelik bir motor için oldukça iyi , elektrikli hidrolik direksiyon okadar iyiki gerek park anında ki soft kontrol tek parmak ile manevra yapıyorum Gerek ise yüksek süratlerde hıza duyarlı olması size güven veriyor ! Ara hızlanmalarda o kadar atakki şaşırmamak elde değil ! Öyleki genellikle yüksek viteslerde düşük devirle ortalama hızları kullanıyorum (az yakıt tüketimi için ) bi örnek 4. viteste saatte 80 km ile giderken hızımı 40 km ye kadar düşürerek tekrar gaza bastığımda ivmelenme evet ilk anda oldukça ağır kalmasına rağmen 55-60 km ye ulaştıktan sonra (yaklaşık 4-5 saniye sonra ) motor canavarlaşmaya başlıyor Oldukça iyi !!! Normal şartlarda yapmam ama aracı tanımak için öle bi kaç kez ışıklarda kalkışlar yaptım valla ne dizel nede benzinliler sıkıştırmalarına rağmen geçemeyip çok sinir oldular bu da sanırım motorun durumunu gözler önüne seriyor ;D Hatta geçen akşam bi audi A3 arkamdan uzunları çakmış sıkıştırıor beni bende saatte 90 km ile gidiyorum !O an çok sinirlendim zenonlarıda siz hesaba katın resmen kör oldum bi an > Geçtim sağ şeride hesapta yol verdim beni geçsin die ama bende basmaya başladım eleman delirdi ışıklara gelinceye kadar geçemedi yol boş olmasına rağmen Ben sağda o solda yan yana gittik 4-5 km sonra ışıklara gelmesek ne olurdu bilmiyorum ama geçiceği kesin tabi son hızda !!! Ama elemanın ışıklardaki bana ve araca bakışı mükemmeldi sinirli ama meraklı birazda yenişemenin vermiş olduğu hüzün Zuhahahah Donanım gayet yeterli sadece aksesuardan biraz canınız sıkılıyor ama okadarda olucak artık 26300 e bu donanım daha ne olsun ? Hani bi ford!taki gibi koyu cam yapılabilirdi araca çok yakışacağına eminim !Alüminyum alaşım jantları olsaydı güzel olacaktı ama dedik ya team bu die Baya yazdım yine ama sonuç olarak bir ayda canımı hiç sıkmadı şu arka cam problemi dışında ama onuda serviste hemen hallettiler ! Yakıt tüketimim ise sürekli şehir içi kullanımımla toplamda 73 litre yakıtla şuanda 856 km yol yaptım ışık yeni yandı sanırım bi 40 km daha yapar yani 73 litre /900 km oldukça iyi sanırım tam emin değilim ama !!! Şu anki tüketim değeri 7.8l/100km gösteriyor !
Aracımda merak ettiğim bir şeyi yine buradan paylaşayım sizlerle !!! Genellikle kullanım tarzım ekonomi amaçlı yani aşırı hız ve yüksek devirler değil !!! Fakat ara ara motoru biraz tanıyabilmek ve neler yapabildiğini kavramak için devirli ve agresif kullandığımda oluyor ! işte bu durumlarda evet performansı beklentilerimin üzerinde hemde çok , özlelikle aracın boş 1368 kilo ağırlığa sahip olduğu düşünülürse oldukça tatmin edici fakat 5000-6000 devirlere çıkarak sürüş gerçekleştirdiğimde aracın içine özellikle ayak kısmına aşırı bir sıcak vurmaya başlıyor ve bu çok kısa süre içerisinde oluyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif Ve hafif bir yanık kokusu gelmeye başlıyor ??? hatta bi kaç kez işkillenip kenara çektim indim kontrol ettim motor oldukça ısınmış oluyor bu doğal ama neden araç içine bu kadar yansıtıyor bu sıcağı anlam veremedim doğrusu ?
Bu genelde tüm araçlar için geçerlidir, hava ayar düğmenizi soğuk kısma getirirseniz bu sıcaklık içeriye gelmeyecektir, eğer kapalı olduğu halde hala gelmeye devam ediyorsa havaklapesinde bir sorun var demektir...
Benimde anlam veremediğim bu zaten Coşkun bey , Yani ilk aklıma gelen havalandırma oldu ama dediğiniz gibi hava ayar düğmesi soğuk kısma ayarlı kontrol ettim fan kapalı ve ilk önce dışarıdan hava almaya ayarlıydı bunu içerideki havayı kullanmaya ayarladım yine aynı değişmedi ! Sonra rezistanslar kapalı havalandırma tamamen kapalı klima kapalı ama nedense ısrarla araç içine özelliklede dediğim gibi ayak kısmına ve konsoldaki hava mazgallarından üflemeye devam ediyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif Kuvvetli olmasada etkili derecede araç içi ısınmaya başlıyor . Bir gün bunu gece denedim saat 22:00 gibi hava serin olmasına rağmen camları kapattığım anda araç içi sanki kışın kalorifer açarsınız yaa , aynen öyle 2 dakika duramıyorum hemen camı aralıyorum ! Bi anlam veremedim sorunmu var acaba ???