Bu hafta ikinci elden yeni aracimi aldim: Hyundai i30 1.4 CVVT TEAM, 2011 model Aracin bagaji bombostu: ne kriko var, ne baska bir ekipman. Simdi bu ekipmanlarin hepsini temin etmek istiyorum. Sorum: orijinal olarak bu model arabada ne gibi ekipman oluyor? Ve bunlari nereden, nasil temin edebilirim? Fiyat konusunda asagi yukari fikir verebilecek olursa da ayrica memnun olurum... (Kriko takimi, bijon takimi, stepne vs.) Ayrica: aracta bir ara LPG varmis, sonradan cikartilmis. Bagaj icinde sag tarafta iki tane delik var: birisinde hala kablo gibi birsey var, digerinde birsey yok. Yagmurlu havalarda buradan su girecegini düsünüyorum. Bunlari sünger ile kapatip bantlasam yeterli olur mu? Ben LPG falan taktirmayi düsünmüyorum zaten. Son olarakta: yetkili servise gittim arabayla ve hangi bakimlarinin yapildigini ögrenmek istedim (ben sanirim 3. sahibiyim aracin). Yetkili serviste hic bir veri cikmadi: yani bu arac daha önce hic yetkili servis yüzü görmemis. Özel servis veya sanayide yapilmis, ne yapildiysa artik. Bu konuda ne önerirsiniz? Özel servise götürüp araci bastan asagiya bir baktirsam mi? Eksikleri falan varsa gidertmek icin (yetkili servise bende götürmeyi düsünmüyorum, zaten hasar kaydi olan bir arac ve olan olmustur simdiye kadar; bosuna daha cok para veripte yetkili servise sokmama gerek yok sanirim?) Bilgi olarakta: araci satin almadan önce ekspertize götürüp baktirdim. Tüm aksanlari iyi cikti, hic bir sorun yok raportada. tavan haric parcalar boyali. motor performansi %90 (140bin km bir arac icin normal). Aractan gayet memnunum... Sadece su eksiklerini gidermem gerek Unutmusum: aracimin kitapciklari da yok. Yani torpido gözü de bombos orijinal kitapciklari temin etme imkanim var mi?
Perte çıkmış araclardan gerekli avadanliklari temin edebilirsiniz, cikmacilara bakmaniz gerekli. Ince stepne olduğu için stepne pahalıdır. Dilerseniz yetkili serviste 50 lira civari bir paraya aracinizini komple mekanik aksami detaylı baktirabilirsinizde. Ben 40 liraya baktirmistim sabah bıraktım akşam aldim. Enjentorler dahil herşeyi testten geçti.
Öncelikle expertiz yaptirmissiniz. Sorun yok denilmiş bu iyi bir durum . bu saatten sonra servise gidipte iki üç kati para harcamanın gereği yok. İşinin ehli iyi bir ustaniz varsa ona gidin. Bende ilk i30 u mu aldigimda motor temizliği yaptirdim ve yagi yeni olmasına rağmen yağ yag filtresi hava ve polen filtresi degisimi yaptirdim. Bu genel bakimi sifirlamis oldum. İkincisinde kazali araç demissiniz kaza aracin neresinden olmuş ve ne kadar hasar oluşmuş ve neler değişmiş bunu tespit ettirip bu bölgeyi ve buradaki donanimlari kontrol ettirip düzenli olarak takipbediniz ( artik kaza aracin ne gibi bir yerinde ise ona gore bakarsiniz) Bagaj malzemeleri çok para tutmayacagini tahmin ediyorum. Ama ince istetme biraz pahali olduğunu biliyorum. Bagajdaki delikleri sünger ve bant ile kapatmak sağlam olmaz uygun plastik parca ve silikon ile kapatmanizi tavsiye ederim. Birde carbon clear yaptirirsaniz daha güzel olur. Bundan sonrasida düzenli bakimlari aksatmaz iseniz araciniz daha uzun yillar size hizmet eder. Su eksikliği ihmale gelmez . umarim uygun bir şekilde halledersiniz. Yaz kiş antifrizli kullanin. Ben ilk aldigimda sadece su varmis soğutma sisteminde. Ustam organik dediği kirmizi antifriz aldirdi normalinden biraz pahali ama farki bir şey değil. Su problemini çözdükten sonra kirmizi antifirizi tavsiye ederim. Hayirlisi olsun güle güle kullanan yeni aracinizi
Öncelikle expertiz yaptirmissiniz. Sorun yok denilmiş bu iyi bir durum . bu saatten sonra servise gidipte iki üç kati para harcamanın gereği yok. İşinin ehli iyi bir ustaniz varsa ona gidin. Bende ilk i30 u mu aldigimda motor temizliği yaptirdim ve yagi yeni olmasına rağmen yağ yag filtresi hava ve polen filtresi degisimi yaptirdim. Bu genel bakimi sifirlamis oldum. İkincisinde kazali araç demissiniz kaza aracin neresinden olmuş ve ne kadar hasar oluşmuş ve neler değişmiş bunu tespit ettirip bu bölgeyi ve buradaki donanimlari kontrol ettirip düzenli olarak takipbediniz ( artik kaza aracin ne gibi bir yerinde ise ona gore bakarsiniz) Bagaj malzemeleri çok para tutmayacagini tahmin ediyorum. Ama ince istetme biraz pahali olduğunu biliyorum. Bagajdaki delikleri sünger ve bant ile kapatmak sağlam olmaz uygun plastik parca ve silikon ile kapatmanizi tavsiye ederim. Birde carbon clear yaptirirsaniz daha güzel olur. Bundan sonrasida düzenli bakimlari aksatmaz iseniz araciniz daha uzun yillar size hizmet eder. Su eksikliği ihmale gelmez . umarim uygun bir şekilde halledersiniz. Yaz kiş antifrizli kullanin. Ben ilk aldigimda sadece su varmis soğutma sisteminde. Ustam organik dediği kirmizi antifriz aldirdi normalinden biraz pahali ama farki bir şey değil. Su problemini çözdükten sonra kirmizi antifirizi tavsiye ederim. Hayirlisi olsun güle güle kullanan yeni aracinizi.