orjinali 195x50R16 kumho solus olan tekerlerimi uzun araştırmalar sonucu 195x55R16 kumho solus ile degiştirdim. araştırmada karşılaştığım saçma yorumlar; 1 vites düşük gidersin çok daha fazla yakıt yakarsın araba jeep gibi olur çok yükselirsin devrilirsin ince yanak lastiklerin otoban dışında pek bir avantajını görmedim yol sesini araca daha fazla alıyor ve de en kötüsü sürüş yaptıgim civarda bolca buluna kasislerde aracın aşırı sarsılması en nihayetinde tekerin tekini kasiste kestirmem yanak ebadını kalınlaştırmamda etkin faktördür. türkiyede i20de (crdi 90hp) 195x55xR16 yı ilk kullanan kişilerden olarak; sürüş gayet yumuşadı yolsesi azaldı gene 5.viteste yokuşları çıkabiliyorum yakıt gene aynı ortalama 5 lt dizel dört yeni teker 400 tlye maloldu (550-150) yükselen araçın savrulma payı artsada teker değişim oranı %4 ü geçmediğinden stabilitesi halen iyi
50 yanak Türkiye yolları için hiç uygun değil hatta 55bile ince bence çünkü ben 60yanakla bile zorlanıyorum
55 yanak ideal ölçü bence.ama 50 yanakta kullanılabilir biraz sakin ve dikkatli kullananlar için...agresif kullanımlarda 65 yanak bile dayanmayabilir