Merhaba ahmet ben arkadaşlar aranıza yeni katıldım, ve bende ilk hyundai arabamı aldım ve ilk dizel arabam kendileri i20 1.4 crdi 2014 model 80.000'de neyse kafama takılan şu dün sabah arabamı evin önünde bıraktım akşam işten gelince bi yağını kontrol edeyim dedim, motoru hiç çalıştırmadan, yağ çubuğunu çektim ve bi bezle temizledim tekrar soktum 2 dakika bekledim ver geri çektim çubuğun üzerinde 2 delik var biri aşağı L harfi yazıyor diğeri yukarıda F harfi yazıyor, yağ seviyesine baktım F harfinin yani 2.ci deliğin yaklaşık 4-5 cm üstünde idi. ben şoookk !!! daha sonra sanırım yanıldım dedim, bi daha denedim yine F harfinin 4-5 cm üstünde çıktı ben yine şoook !!! dedim ki oha bu ne lan motor yağ içinde bu kadar çok yağ mı olur dedim, ve ilk defa başıma geldi çünkü ilk dizel arabam belki dizeller böyledir dedim, ve neden böyle olur diye düşündüm bulamadım. ama araba da çok şükür hamdolsun su eksiltme, hareret, fazla yakma, duman atma, çekiş düşüklüğü yok. gayet sessiz ve seri çalışıyor maşallah. yağın durumu ise gayet güzel ve siyah renkte, motor yağ seviyesinin bu kadar çok çıkması yağ çubuğunun F harfinin 4-5 cm üstünde olması normal mi yoksa anormal mi? ben bu ölçümü yaparken motor soğuk ve hiç çalışmadı onu söylim. aklıma gelen acaba ben yanlış mı ölçtüm ? yada yağ çubuğu çok mu uzun ? arkadaşlar bilenler yardımcı olabilir mi rica etsem.
teşekkürler cevabınız için konu burda baya derinleşti https://www.hyundaiclubtr.com/konu/motor-yag-sorunu-var-galiba-bi-bakarmisiniz.39328/