Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İ20 V Kayışı Ve Ağır Bakım

'i20 Elite Forum - Club (GB) (2014–20XX)' forumunda Polatkan tarafından 1 Temmuz 2024 tarihinde açılan konu

1. Polatkan

Polatkan Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Selim Umutlu
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Merhaba kıymetli arkadaşlar, i-20 1.4 mpi otomatik şanzıman aracım var. Araç 72000 km'de. En son bakımını yaptırırken "Bir sonraki yıl V kayışı vs. değişmesi gerekiyor." demişlerdi. Bu kapsamda V kayışı kaç km'de değişmeli, ağır bakim kaç km'deyken gerekli? Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Not: Daha önce bir Ustanın tavsiyesi ile 52 bindeyken aracın sanzuman yağını değiştirdim. Sonrasında epeyce sıkıntı yaşamıştım. Meğer o km'lerde hiç gerek yokmuş.

2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam v kayışından ziyade triger zincirini araştırmak lazım ama kitapçığa bir bakmak lazım kulaktan dolma usta tavsiyeleri yeterli olmuyor.
    Şanzıman için i20 de 100 bin km biliyorum , ben de 2013 i20 min şanzıman yağını aks değişimi nedeniyle 36 bin km de değiştirmiştim şu an arabam 57 bin km de ( 75 w 85 bulunamayınca elf 75w90 olarak. )

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Polatkan bunu beğendi.
  3. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Şanzıman yağı değiştiğiniz iyi olmuş, erken değiştirmek sizden hiçbir şey götürmez aksine garantiye alır. Sizin ustanız olaya vakıf olmadığı için sorun çıkmıştı bu yüzden onu değerlendirmemenizi tavsiye ederim.

Ağır bakım denince akla ilk triger seti değişimi vs gelir fakat bizim araçlarda buna ihtiyaç olmadığı için açıkçası normal bakımdan fazla yapabileceğiniz pek bir şey yok.Örneğin devirdaim değişmenize herhangi bir su kaçağı olmadığı takdirde gerek yok, antifriz değişimi 210 bin km ya da 10 senede bir olduğu için ona da bu aşamalarda gerek yok.

Sık değişmeyen şeylerden örnek vermek gerekirse;

Bujiler: 45-60 binde bir
    V kayışı: 90 binde bir(üst gergisiyle birlikte)
    Fren hidroliği: 45-60 binde bir
    Antifriz: 210 bin km ya da 10 yılda ilk değişim sonrasında her 40 binde bir

Polatkan ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

hyundailerde avrupalı modellerde olduğu gibi "ağır bakım" diye bir tanım yok.

çoğu hyundai modelinde 75-90 bin km arasında v kayışı değişir. o zaten çok basit bir işlemdir. yağ değişiminden daha kolaydır.

triger için araştırılması gerekir. triger değişimini "ağır bakım" olarak söyleyenler olur. trigeriniz kayışsa 100-120 bin km gibi değiştirilir. zincirliyse en az 200 bin kmye kadar kullanılır. triger değişiminde devirdaim pompası ve antifiriz değişir.

Polatkan ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş