Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i20 troy

'İ20 Forum - Club' forumunda tornek tarafından 8 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. tornek

tornek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifarkadaşlar, bence i20 her bakımdan getz e 100 basar hatta kıyaslanması bile haksızlık daha üst segmente dahil bir model ve devamlıda geliştiriyorlar ..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

2. cemceylani

cemceylani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Bak yine Getz ci arkadaşlar kızacaklarhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif..
    Daha önce Getz ile i20 yi kıyaslamanın doğru olmadığını yazmışlar zaten foruma..ikisi de Hyundai in güzel ve sağlam arabalarından..Getz gerçekten çok seri bir araba..i20 de getz kadar seri olmasa da konforlu bir araç..ikisini de seviyoruz diyelim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Düzenleyen : cemceylani

3. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Performans konusunu bi türlü anlayamadım ben. i20 ne kalkışta ne de yokuşta yığılmıyor. Getz kadar atak olmasın, aranızda Getz ya da i20 ile drag yarışına girmeye çalışan mı oldu da bu kadar performans önde tutuluyor. Tamam, Getz çok güzel bi araç yakın zamanda ben de bi tane aldım ama i20 ile kıyaslanmaz. Malzeme kalitesi, özellik, tasarım ve yakıt tüketimi gibi bir çok yönden i20 açık ara üstün.

4. cemceylani

cemceylani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    tornek arkadaşımız kıyaslama yapmış i20 ile getzi ve bende fikirlerimi yazdım..Siz benimle aynı fikirde olmayabilirsiniz nighftfish..daha önce getz kullandım,şu anda i20 kullanıyorum.bence getz daha seri ama bu demek değil ki i20 yığılıyor..ama yokuşta 1.2 motor yığılıyor o ayrı konuda,malzeme kalitesi,tasarım itibariyle zaten plazada vardı bu yaz yan yana duran getz ve i20,hiç arabadan anlamayan biri bile anlar aradaki dağlar kadar farkı..

Bence getz ile i20 yi kıyaslayacağımıza i20 ile corsa yı kıyaslayalım..

5. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kullandığınız i20 1.2 motor. Yığılması oldukça normal. 2 aracın yığılması ve gidişini karşılaştırmak için aynı motorlara bakmanız lazım. Getz'in en ufak motoru 1.3, ki acaba kullandığınız versiyon o muydu ?

6. Getzz2008

Getzz2008 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim kullandığım getz 1.5 dizel i20 troy ise 1.4 dizel

7. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    20 hp fark var arada. Getz bırakın i20'yi, !!! FRANSIZ BOYKOTU !!! Fluence, VW Jetta ve Opel Astra gibi üst segment C segmentinin tüm araçlarından yüksek performansa sahip. Ben de aksini iddia etmiyorum zaten. Ben de 1.4 75hplik i20'yi 1 hafta boyunca kullandım, hiç bir yokuşta da yığılmadı. Tamam, Getz daha performanslı da yani performanslıysa ben ne yapayım, tamam daha çabuk hızlanıyor da güvenlik seviyesi i20 kadar değil. Can güvenliği söz konusu değil mi daha çok, yoksa herkes deli gibi gitsin çok iyi bassın amacında mı araba alıyor ?

8. Getzz2008

Getzz2008 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tamam kardeşim haklısın.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

9. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    kendinizle niye çelişiyorsunuz, konu başlığı nedir bu konunun amacı nedir. Getz ile İ20 yi yan yana koymak bile hakısılıksa siz bu karşılaştırmayı niye durduk yere yapıyorsunuz.
    Asıl sizin yaptığınız haksızlıktır i20 i Getz in daha geliştirilmiş hali olarak çıktı piyasaya demekki Getz den üstün olması lazım bunu bile bile kıyas etmek neden?

Düzenleyen : onur-d

10. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    halamı getz İ20 karşılaştırması kendi arasında ikiside aynı segment araba ikisininde iyi yönleri var bazılarıda ucmuş olarak İ20 yuksek segmentle kıyaslanmalı C segmentimi D segmentimi ya allahın aşkına bu araba B segmenti Bsegmenti olarak kalacak rakıpleri belli ucmayalım lütfen şu konuya acıklık getireyim dahada konuşulmasın
    İ20 1396 cc 90 hp 225 nm tork 1750 - 2750 devrinde torkunu veriyor 1301 kilo
    Getz 1493 cc 88 hp 220 nm tork 1900 - 2500 devrinde torkunu veriyor 1187 kilo
    farkı anlamak için sadece bakmak yeterli İ20 114 kilo daha agır getz 1.5 İ20 1.4 olarak gecerli bu denge farklılıklarına baktıgımızda tabiki getz seri kalıcak daha kıyaslamaya gerek varmı İ20 dizelde ekonomi ön planda tutularak yapılmış ona bakarsanız İ30 dizel motoru İ20 yede konulabilirdi?
    benzinli olarak bakarsak konuya Getz 1399 cc 97 hp 128 nm torku var 3.200 devirde tam torkunu yakalıyor ve arac 1100 kilo
    İ20 ye bakarsak 1396 cc 100 hp 140 nm tork 4,200 devirde tam torkunu alıyor ve arac 1202 kilo

İ20 1.4 lerler CVVT motor oldugundan 3000 RPM ye kadar cansız cunki yakıt ekonomisine endeksli ama 3000 rpm den sonra tutulamıyor cunki degişken subap zamanlamaları tam randımanlı olarak devreye giriyor
    ogun abinin 1.5 GLS mileniumla denedik dohc motora gaza dokundugun an gidiyor ama belli yerde kesiyor İ20 de tam tersi aşagı devirlerde cansız ama 3000 rpm den sonra 1.4 -1.5 -16 gelse farketmez bizzat denedim cunki otobanda benim aracımda İ20 1.4 teknik acıdan daha kıyaslanıcak bişey kaldımı

11. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Tamam da, i20'nin başka bi segment olduğunu iddia eden oldu mu ki ?

12. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    kıyaslıyanlar malesef cıkıyor başka bi İ20-getz muhhabbetinde okumuştum burda yok İ20 anca opel astra yada megane III lerle karşılaştırılmalıdır diyorlardı ne gülmüştüm ama yahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Düzenleyen : Serkan

13. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    2 side gzl aslında. i20 daha gzl bence.gezt in dış görünümü seviyorumda.içi artık basit kalıyor..gerçekten kalitesiz..i20 nin içine girdiğimde daha gzl i20 daha az yakıyor..serilikde ise gezt çok az seri hesaplamaya deymez. gezt in torpitosu hiç beğenmiyorum.. :(
    ben 5000 tl daha bulursam i20 alırım..

Düzenleyen : peace

14. yusa01

yusa01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar tartışmaya gerek yok.Sonuçta getz eskiden çıkarılmış bir araç olduğu için i20 den birazdaha gelişmemiş durumda.i20 daha yeni ve geliştirilmiş bir araç

Bu Sayfayı Paylaş