Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 Troy Soğuk Havada Çalışmama Sorunu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Cansonder tarafından 16 Mart 2016 tarihinde açılan konu

1. Cansonder

Cansonder Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Oğulcan Sonder
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 CRDİ (2008-2014)
    Herkeze selam arkadaşlar aracım 2011 model i20 Troy
    Aracımda korkunç derecede çekiş kaybı ve turbonun devreye girmemesi problemi vardı ayrıca soğuk havalarda geç çalışma problemi vardı yaklaşık olarak 14 derece ve altında 7sn lik 4. veya 5. marşta ancak çalışıyordu

Bu problemden dolayı Çanakkale deki Hyundai servise gittim aracın zamanında hararet yaptığını ve motor duvarlarının aşındığı söyledi ve bloğun açılıp bakılması gerektiği söylendi
    Bu fikir pek hoşuma gitmediğinden aracı İstanbul Maslak oto sanayiye gönderdim

Maslaktaki ustanın yaptığı işlemler şunlar
    Isıtma Bujileri değişti
    Enjektörler 2 kez temizlendi
    Enjektör katkısı konuldu
    Bütün filtreler orjinalleri ile değişti

Ustanın yorumuna göre ise aracın bir önceki sahibi herşeyin ucuzuna kaçıp yan sanayi kullanmış
    Mazot filtresi mazotu gördüğü gibi eriyip ne var ne yok enjektörlere çekmiş ve harab etmiş
    ayrıca depodan çıkan mazotu gördüm katran gibi birşeydi komple depo falan yıkandı

Sonuç: Aracın performansı inanılmaz bir şekilde arttı iş yerindeki bir çok arkadaş ile kalkış denemeleri yaptık sonuçlar muhteşem aracı satmaktan dahi vazgeçtim o kadar iyi

Bunca şeyi yazmamın esas sebebi ise araç hala 4. veya 5. marşta çalışıyor
    o sorun bir türlü düzelmedi çalışma anında arkadan beyaz duman atıyor
    Duman için normal dediler çalıştırma anında yanmadan biriken mazot birden yandığında bu olur dendi
    Bu türde bir problem yaşayan oldu mu ?

14-16 derece ve altında araç inanılmaz zor çalışıyor ustanın önerisi hasarlı enjektörlerin değişimi
    tanesi için yanlış hatırlamıyorsam 1100+KDV dendi yani zor bir karar eğer sorun bu değilse gerçekten can yakıcı bir deneme olur benim için : )

Bu arada araç serviste 2 ,Çanakkale oto sanayide 3 ,İstanbul maslak oto sanayide 2 kez makineye bağlandı hiçbir arıza tespit edilemedi
    Akü ölçümleri de yapıldı gayet sağlıklı denildi

Şimdiden fikir ve önerileriniz için teşekkür ederim...

Bu arada yakıtı aracı aldığımdan beri tek bir noktadan alıyorum sabit bir şekilde ışık yandığı gibi tekrar depo fullenir
    Gasoline bor katkısı kullanmayı düşünüyorum faydasını görürmüyüm ?
    ve her 5.000 de bir hava filtresini kendim değiştiririm periyodik bakımlarında mazot polen vs. kalanları orjinalleri ile değişmektedir

Son düzenleme: 16 Mart 2016
  2. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Beyaz duman atması hakkında abimin başına geleni anlatayım,,, 2009 115 bg i30 dizel olan aracı son garanti bakımından 1 hafta sonra Turbo gitti,,Oldukça kıl olan abim shell den dizel ve orj.servisten başka hiç bir yere ellettirmemesine rağmen turbonun arızası hemde garanti bakımından 1 hafta sonraya denk gelmesiyle çıldırıp servisle bir güzel kavga edip hyundai assana başvurmasıyla 15 içinde ücretsiz turboyu yeniletti,,,5 yıl düzenli bakımları yapılması ile turbo,enjöktör,,egr ile hiç bir bakımın yapılmadığı ortaya çıktı,Turbo olduğu gibi takılıp yine hiçbir kontrol yapılmadan reslim edilen araçta ilk çalıştırma ve gidişte ara ara kısa süreli BEYAZ DUMAN sebebi ne çözüm bulamadılar,
    Özel serviste turbo ayarı ve karbon clear yapılmasıda sonuç vermedi,,,,,,,İzmit servisi pc den enjöktörlerin ölçümünü yapmayı :) akıllarına getirince birinin arıza verdiği tespit edildi,,değişme yerine tamir takımı ile sorun gierildi,diğer lerine de bakım yapılıp oringleri falanı filanı değişince beyaz duman atması kesildi,,,bilgine

3. Cansonder

Cansonder Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Oğulcan Sonder
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 CRDİ (2008-2014)
    Ilginiz icin tesekkur ederim
    Bendeki beyaz duman arac bir kac denemede start alamazsa start aldigi an atiyor
    Birdaha duman vs birsey gorunmuyor
    Makineye baglaniyor birsey cikmiyor
    En son 1 hafta maslakta yatti
    Konulan tehsis enjektor degisimi
    Acaba dedim bu sorunu yasayip da daha ufak maliyetli bir parcadan kaynaklandigini cozebilmis biri varmidir
    Enjektorler degisir sorun duzelmez iste o zaman paranin yandigina mi uzulurum aracimin duzelmedigine mi bilemiyorum :)

Bu Sayfayı Paylaş