Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 Troy Şanzıman Yağı

'İ20 Forum - Club' forumunda fx2006 tarafından 12 Mayıs 2025 tarihinde açılan konu

1. fx2006

fx2006 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet Oltun
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Arkadaşlar selam 2011 model i20 troy aracım var 130 bin km de. Ara ara 1 den 2 ye geçerken vuruntu yapıyor başka bir sıkıntı yok 2-3 aydır araştırma yaptım servisi aradım yağ değişimi istedim ancak servis değişiriz mesuliyet kabul etmeyiz daha kötü olabilir bozulabilir dedi, daha sonra hyundai ye mail attım konu ile alakalı ne yapılabilir hangi yağ kullanılacak vs. şeklinde , onlarda telefon ile geri döndüler ancak servisin dediği gibi yağ değiştiğinde problemlerin artabileceğini söylediler, problemin artmasına neden olarakta şuanki içindeki yağın yapısının katılaştığı ve aşınan yerleri daha iyi doldurduğu, yeni bir yağ konduğunda daha ince olduğu için aşınan yerleri dolduramayıp daha fazla soruna neden olacağı gibi enteresan bir cevap verdiler, konu hakkında bilgisi olan veya DAHA ÖNCE YAĞ DEĞİŞİMİ yapmış ve tecrübe edinmiş arkadaşlardan yorumlar bekliyorum yardımınız için teşekkürler.

2. Vale0

Vale0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    205
    Ad Soyad:
    Selim
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

Eeee madem katilasma var,
    Icine gres basalim mi diye sorsaydiniz keske. Bosluklari daha iyi doldurur falan...

Manuel vites ise 75w85 API GL4 yağ gerekli.

GL4+
    GL4/GL5
    yada
    GL5
    Sari(pirinc) senkromeclere zarari oluyormus...

3. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,241
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    peki vuruntu baskı balatadan olabilirmi

4. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,310
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Araç otomatik galiba.

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,060
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    her geçişte yapmıyorsa değişken tork nedeniyle yapıyor demektir. yani motorunuz vites değişim devri civarında stabil tork üretemiyor demektir. araçta lpg var mı?

6. fx2006

fx2006 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet Oltun
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Merhaba, araç otomatik kusura bakmayın yazmayı unutmuşum, araçta LPG mevcut, her geçişte yapmıyor, bir keresinde de yığılma yaptı yani araca gaz veriyorsun ama sanki gaza basmıyormuşsun gibi sonra gazdan ayağımı çekip tekrar basınca hızlandı, 2 ay kadar önce lpg enjektörlerinden biri arızalandı ve değiştirdim, araç benzinden lpg ye ilk geçişte soğukken geçişi hissettiriyor 2-3 kez hafif titreşim oluyor sonra normal devam ediyor, lpg enjektörü değiştikten sonra 1000 km kadar benzinde bindim sanırım bunlarda subap ayarı otomatikmiş ve benzinde biraz binince kendisini ayarlıyormuş (öyle demişti bir usta) benzinde hafif bir titreşim hissediyorum ama lpg de daha stabil çalışıyor araç yada ben öyle hissediyorum, bu yakıt ayarlarını vs. detaylı nasıl görebilirim bilgisayar bağladığımızda inceleyebilirmiyiz

7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,060
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    1.4 gibi zayıf bir motorla o şanzımanı 130.000km de bozamazsınız. muhtemelen sıkıntınızın kaynağı tork problemi.
    https://www.hyundaiclubtr.com/konu/sabah-ilk-calismada-arac-gaz-yemiyor-tekliyor.36679/#post-656523
    buradaki yöngeleri uygulayıp denemeniz lazım. lpg ayarlarınız kötüyse benzinde de sorun yaşarsınız.

MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş