Selam arkadaşlar geçen sene ilk kez bir Hyundai edindim 75 bg i20 Troy 2011 model aracı aldığımda çok hoşnutsuzdum araçta ciddi problemler vardı hepsini tek tek hallettik (Turbonun devreye girmemesi gibi) şu an araç korkunç gidiyor ve inanın ister dizel kullanıcısı olsun ister benzinli araca bindiğinde şaşkınlık ifadeleri suratlarından okunuyor Eşim ile birlikte karar verdik araç değiştirmek yerine hayalimizdeki aracı yapmak istedik biraz araştırdık bilgisayar ortamında yapılmış proje olma potansiyelinde bir şey bulduk Bu resimdeki şaheseri yapmayı planlıyoruz ufak farklar ile jantları 16'' aynı şekilde ince yanaklı ve göbekten ofsetli aracımın rengi aynı Air den pek hoşlanmıyorum onun yerine 35mm yay düşünüyorum Sizin önerileriniz nelerdir Arka tamponu kestireyimmi ? veya çıkma bir tapmon alıp onun üzerinde mi işlem yaptırayım 3. seçenek ise uygun bir Difüzör Hangi seçenek olursa olsun el yapımı olucak fabrikasyon malzemeleri inceledim pek güzel durmuyorlar Sizin önerileriniz nedir ? 16'' problem yaratır mı Chip uygulaması gerektirir mi ? egzoz değiştiğinde ve diğerleri de yapıldığında aracın bütün mühendisliğini çöpe atmış oluyorum bu bir sorun teşkil eder mi ? Motorlarda olduğu gibi egzoz değişimi sonrası enjektör ayarı vs. gerektirir mi ? Not : Bütçe yaklaşık olarak 4.000-7.000 TL
Valla hocam hayırlısı olsun, ben şahsen böyle kertenkele gibi yere pısık giden araçları itici buluyorum. Bir i20 sahibi olarak i20 ye de yapılan çoğu şey çok yakışıyor bunu da söyleyeyim.
Hocam sizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum , hayallerinizin peşinden gitmeyi bırakmayın , öğrenmek merak etmekle başlar ve başarı gelecektir ve projenizin safhalarında resim bekliyorum , bir i20 (2013)sahibi olarak bekliyorum. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
650lira chip tuning ile sallıyorum mesela 100-110 hp alınabilir belki, 1500 lira jant ve lastiklere gitse 350 lirada 35mm yaylara gider lakin bu resimdeki troy 50mm yay takmış gibi duruyor yalnız 16inç jantların offset ölçüleri jantları çok dışarda bırakırsa illa ki sürtme yapacaktır 35mm sürtermi hiç bilmiyorum, 1000 liraya da arka tamponu çıkma yada yan sanayi başka bir tampon alıp üzerinde oynayarak yaptırırsınız çift eksoz çıkışları için sadece uç kısımları boruyu uzatarak ayarlanırsa eksoz çıkışında problem olmaz, hatta birçok otomobilde en az sıkıntılı olan eksoz modifiye yöntemi sadece son susturucuyu değiştirmektir, eksoz sesinin çok artmasına mani olmak için eksoz seçerken dikkatli olup road legal street legal tipteki eksozları seçmek gerek, gidipte yarış eksozu türevlerini yada el yapımı warex gibi birşey taktırırsanız polis başınıza bela olur, sadece eksoz ucu takarsanız zaten hiç bir sıkıntı olmaz, eksozu değiştirirseniz yenisini taktırdıktan sonra motora ince ayar yaptırmanızın zaten pek bir imkanı yok, benzinli motorda performans eksozu ile alt devirler güçsüzleşip üst devirler canlanır dizelde ne olacağını hiç bilmiyorum dizel eksozdan ziyade hava girişine yatırım yapılması gereken bir motordur dizel motorda açık filtre kullanmak performans eksozundan daha etkili olur bence, arka tamponu, eksozdan arta kalan parçaları, eski yaylar ile jantları lastikleri atmayın ve satmayın muayeneden geçemezseniz onları takıp o şekil geçersiniz. Geri kalan parayla ses sistemi döşersiniz Marka olarak kendini kanıtlamış malzeme ve ürünleri kullanmanızı öneririm mesela yay olarak eibach, koni, vogtland gibi markaları eksoz olarak borla, supersprint, remus gibi ve markaların muadili olmayan orjinal parça kullanırsanız arabanıza ekstradan kalite katmış olursunuz.
elinizdeki butce ile en sağlıklısı komple eksoz,yazılım,yay,jant olur fazlasına zaten butce anlamıyla aşmış olursunuz tampon body kit gibi şeylerle hiç uğraşmayın derim 16 jantda hiç sıkıntı olmaz ben getzde yıllarca kullandım
Arkadaslar degerli yorumlariniz icin tesekkur ederim Gercekten isime yarayacak bir takim seyler yazilmis Ben pek 100-110 bg gibi birsey hayal ediyorum diyemem 1.4 90bg 6 ileri olan versiyonu kullanan arkadaslar muthis yorumlar yaptilar arac icin Sanzuman disinda buyuk bir farklilik var mi bilmiyorum Motorda Eger mekanik olarak fark yok sadece yazilimsal ise 16" ofsetli jant'in araca biraz agir gelmesinden korktugumdan araci 75 den 90 a cikartmak dusuncesindeyim Yoksa aracimda bir de bebek tasidigimdan aman aman bir performans istemiyorum
downpipe-yazılım-komple eksoz-jant lastik-eibach yay=3000-4000tl harcarsınız. gayet saglıklı,farklı perf.lı bir araç olur.
Bu gün Jant ve uygun lastik baktım fakat çok kararsızım Sizin deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum ilk sorun E.T sorunu aracın arka tamponu doğrudan çamurluk ile bağlı olduğundan çamurluklarda açtırma da yapamıyoruz hali le offset li jant araç ile uyumsuz 16'' jant ve 40 yanak lastik takıldığında %3.2 sapma oluyor ( uzmanların tavsiyeleri max %4 ) acaba dedim 15'' ve 50 yanak mı taksam jant kendini belli eder mi yada siz orjinali 14'' olan bir araca 16'' taktığınızda araçta bir sıkıntı oldu mu ?
eger oem ebat buysa 195-50r16 en iyi ölçüdür. jantta 6.5x16 sıkıntı çıkarmaz gibi.fakat et degeride çok önemli.ofsetli jantlar zaten bu araçta güzel durmaz.genede dikkat edin derim.