Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i20 Troy konfor

'İ20 Forum - Club' forumunda tabasco tarafından 12 Mayıs 2015 tarihinde açılan konu

1. tabasco

tabasco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    can akerson
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Arkadaşlar merhaba yaklaşık 2 hafta önce 23k kilometrede 2010 model i20 satın aldım ama bildiginiz pişman oldum diyebilirim.
    şöyle ki yakıt,konfor ve performans olarak kullandığım araçlar arasında en kötüsü olarak nitelendirebilirim
    kamyonet mi kullanıyorum yoksa arabami anlamış değilim.

-Her çukurda tümsek en ufak bir yol bozukluğunda sağdan sola savruluyorum 20 dakika kullanım midemin bulanmasına ve bildiğiniz yorulmama yol açıyor.

-Yol sesi zaten bahsetmiyorum bile rüzgar sesini filan geçtim o normal seviyelerde fakat yol sesi gerçekten çekilecek gibi değil

-Yakıt 10.2 ila 13 arasında gidip geliyor ve eminim ki gerçek değerlerin 1 tık altındadır bu arada 1.4 cvvt modeli

Aracın lastikleri fabrika cikisi olan Pirelli lastikler açıkçası iyi durumda değiller değiştirirsem bi nebze olsa azaltır mı bu sorunlarımı bilinmez açıkçası lastige masraf yapmaktansa arabayi satmak daha mantıklı gözüküyor

uzun lafın kısası 2002 model bir ford fiesta flair kullanıcısıydım, i20 den sekiz yaş küçük olan bu araç 2x daha sessiz konforlu ve daha performanslıydı.
    Kesinlikle ön yargılı olmamakla beraber Hyundai beklentilerimi karşılayamadı

2. lKamikaze

lKamikaze Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    222
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Can Bey aracın üzerindeki lastikler ömrünü tamamlamış durumda bununda zaten farkındasınızdır.
    Hamuru sertleşmiş lastik en başta sürüş güvenliğini tehlikeye atar , bunun yanında yol sesini de olması gerekenden daha fazla içeriye aldırtır.

Ayrıca 2010 Ford Fiesta kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki o otomobildeki konfor-tutuş dengesini i20 bir arada sunamaz.
    Donanımsal açıdan da çok daha başarılıdır. Ayrıca 1.6 TDCi 95 beygir üniteleri kendinden beklenmeyecek ataklığı ve verimliliği bir arada sunabilir.
    Kararı siz verin.

3. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Canım kardeşim şikayet ettiğinizin aracın 1,2 si var.Şu an 35.000 km de.Öyle bir şikayet zinciriniz varki ki görende tüm i20 ler böyle sanacak,Yol sesi hariç hiç bir sıkıntı yok,bu sesin fazlalığıda üzerindeki prelli lastiklerden,Daha kaliteli bir markanın yumuşak lastikleri sesi azalttığı yönünde forumda yazılar mevcut.savurmanın zerresi yok aksıne en rahat viraja giren,kavşaklara en iyi girebilen bir araç.sizdeki savurmanın zerresi yok lastikleriniz bozulmuş olabilir şikayet devam ederse,,öntakım,amartisör ve burçları kontrol ettirin..Yakıta gelince tablodaki vites uyarısına bağlı kalaraksakin bir sürüşte şu an sakarya da şehir içi yakıt 5.9 ila 6.3,,,,,,,,,,,şehir dışı 4.8 ila 5.3 arasında geziniyor.1,2 motorda böyle ,,

Son düzenleme: 12 Mayıs 2015
    MAHONİ41 ve MSC bunu beğendi.
  4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    getz in ilk halefi olan bir otomobil i20 troy, eğerki ikinci el alınarak beklentileri karşılamamış ise iyi bir bakım ve gerekirse birkaç modifikasyon ile iyileştirilmesi gerekebilir, lastikler, motor yağı hava filtresi buji, belki süspansiyon vs. vs.

Yalnız bahse konu şikayetlerin hepsi bir tek sadece hatta tamamiyle kullanılan lastiklere bağlı olabilen şeyler, zıplama sekme sağa sola seğirme yakıt sarfiyatı lastiğin performans karakteriyle ilişkilendirilebilecek kanıtta şeylerdir bir tek yeni set 4 lastik bu işi çözebilir yani

5. tabasco

tabasco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    can akerson
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yol sesi bu segmentte olası bir sorun zaten asıl problem diğer sorunlar.Savrulmadan kastım ise arabanın içinde benim savrulmamdı.
    baya dan dun sesler, ön konsoldan gıcırtılar bagajda 2 adet plaj sandalyesi var sanki arka koltukta.
    Araç hor kullanılmamış hatta çoğunlukla yatmış bir araç, suspansyonların yada burçlarda problem olacağını zannetmiyorum sanırım ben ben beklentilerimi yüksek tuttum en azindan 2002 model bir araçla karşılaştırıldığında insan daha fazlasini bekliyor ve arıyor.

6. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Ben bendeki aracın sende olmayan problemini belirttim,gerisi senin beklentilerinde.

7. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,107
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hocam bende sıfır almıştım 2013 i20 troy makyajlı kasa var , dediğiniz gibi hafif bir dengesiz yolda bayağı sağa sola sallıyor bende önce süspansiyona buldum ama genel kanaat lastiklerde hem sallamayı hemde yol sesini lastikle keserim diye düşünüyorum ama lastikler henüz 11000 km yaptı biraz silikleşsin bir takım lassa impetus revo düşünüyorum önceki astramda bir takım lassanın bu ürünü vardı çok çok rahattı ikincisi diyeyim yol tutuşu ve virajlarda opelden çok daha iyi buluyorum arabamı.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

8. cenker_baba

cenker_baba Guest

bence o arabada sorun var siz satın onu o kadar yakıt mı olur o derece savrulma vs ben bir depo mazot ile şehir içi 1000 km gidiyorum 2009 matrix ile

9. tabasco

tabasco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    can akerson
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    arabayi biliyorum yabancıdan almadım nasıl kullanıldığı , ne şartlarda kullanıldığını dahi biliyorum sadece kötü bi araç bence hani kötü çok acımasız olur vasat diyelim

Ben lastikle çözülebilecek sorunlar olduğunu düşünmüyorum . maksimum düşüreceği 2 3 db olucaktır ki bunu bizim algilamamiz imkansiza yakın

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 31 Mayıs 2015
  10. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Sakaryaya yolunuz düşerse veya yakınından geçerseniz site içinden mesaj atınız.birde benim aracı kullanın bakalım O kadar eminim ve iddalıyım :) yakıtı,yol tutuşu,trım sesi,sağa sola yalpalama,savrulma varmı görürsünüz,,sadece lastikten kaynaklanan yol sesi var. iyi bir lastikle % 50 oranında yol sesi azalır tahminim.

11. e_uzun

e_uzun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    329
    Ad Soyad:
    Ebubekir uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yakıt miktarınız çok abartı 10 13 ney!!! Bence sen aracını sat kurtul hiç uğraşma bişeyler yazmak içinde çaba ve zaman sarf etme!!

C6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hasan110 bunu beğendi.
  12. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    23.000km'deki i20 nin lastikleri kötü durumdaysa zaten o aracı sizden önceki sahibi patates etmiş demektir.

13. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yabancıdan araç alırken bile test sürüşü yapıyoruz, taki siz tanıdığınızdan almışsınız. Satın almadan önce hiç deneme sürüşü yapmadınız mı? O model i20 kullanmadım. Ancak 3 silindir getzimde bile bu saydığınız rahatsızlıkların birçoğu yoktu. Şu an ford marka aracım var. Adamlar kendi sitelerinde dahi içeriye giren sesi konuşuyorlarken ford fiestam söyleydi böyleydi demeyin lütfen.

14. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Lastkleri patates eden arabayıda salça yapmıştır. :)

15. tabasco

tabasco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    can akerson
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    ne güzel yorumlar yaptınız patates salça kutlarım.

seviye yerlerde bu forumda bunu görmek gerçekten üzücü, burada marka taraftarligi yapmak için mi yoksa bilgi paylaşmak için mi bulunuyorsunuz merak konusu.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 31 Mayıs 2015
  16. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Kardeşim 6.mesajda i20 yi götüledin durdun.bütün i20 leri aynı kefeye koyup vasat dedin.Sana emsal görterip bir sorun olmadığını yüz kere yazdık,yazdılar.senelerdir (4 yıl ) i20 kullanıyorum şaşırdım kaldım.Bu konuda kötülerken başka konu içinde motorcu ustası aradın durdun.Aracın yıpranmış olabileceğini,belirttik ,23000 km de lastiklerin bozulmuştur dedik ,tanıdıktan aldık dedin .Salça ,patates kötü bir şey değilki,En pahalı ürünler.Kilo 5 tl :)

Fırat Ö. ve Murat bunu beğendi.
  17. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  18. tabasco

tabasco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    can akerson
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    evet işim gücüm yok buraya kötülemeye geldim
    birde site yetkilisi olacaksiniz herneyse kapatiyorum zaten üyeliğimi seviyesiz ve eğitimsiz bir ortam burasi "forum" un ne amaçla kullanıldığını bilmeyen ve anlamayan insanlar toplanmış burada yazık bu boş hayatlarınızda size başarılar dilerim

19. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sen önce 15.750'ye fiesta'nı sat arkadaşım (imkansız), sonra i20 alınca test eder ve yazarsın yorumlarını. Eğitimsiz yazmışsın ama daha buradaki hiç bir üyeyi tanımıyorsun. Bende seni tanımıyorum ancak yazımındaki eğitimsizlik sayesinde kendini fazlasıyla ele veriyorsun. Seviye konusuna gelince; "patates" benzetmesini yaptığım için senin seviyenden uzak görüyorsan bunun için ayrıca teşekkür ederim.

20. lKamikaze

lKamikaze Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    222
    Ad Soyad:
    Doğukan
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Arkadaşım sana ilk mesaj'da adam akıllı mesaj attım , durumu anlattım kibarca sen geldin i20'yi gömdün ne bekliyorsun..

Bu Sayfayı Paylaş