Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım ve bu günlerde karşıma çıkan sorunla ilgili fikirlerinizi ve çözümlerinizi bekliyorum. Aracım 1.4CRDİ 2014 model İ20 Troy Aracımının sorunu şöyle; 1-Kontak anhtarını takıyorum.Kontağı çeviriyorum.Abs lambası sönüyor kontağı çeviriyorum.Tık yok. 2-Kontağı kapatıyorum tekrar Kontağı çeviriyorum.Abs lambası sönüyor kontağı çeviriyorum.Tık tık tık diye ses geliyor lambalar yanıp sönüyor yok ama yine çalışmıyor. 3-Kontağı tekra kapatıyorum tekrar Kontağı çeviriyorum.Abs lambası sönüyor kontağı çeviriyorum.Bu kez normal çalışıyor. Bazen 4*5 kez denediğim oluyor çalıştırmak için.Hafta sonu servise gideceğim ama sizlere danışmak istedim başından böyle bir sorun geçen varmı? Forumu aradım ama benzer abir arızaya raslayamadım. Herkese kazasız keyifli sürüşler...
Tık tık sesleri marşı döndürmüyorsa yani her zaman gelen marş sesinden farklı ses geliyorsa akünüz bitmiş demektir. Neden sildiler mesajımı anlamadım ama sorun bu.
Bu gün sabah hiç çalışmadı Hyundai yol yardım aradık ve En yakın yetkili yol yardım geldi aküye takviye yapıp servise götürdü.Sorunun Akü kaynaklı olduğunu söyleyerek Yeni akü ile değişim yaparak teslim ettiler.Akünün 2 yıl garantisi geçtiği için 271TL değişim yaptılar. Herkese değerli yorumları için teşekkür ederim. Keyifli sürüşler...
Hocam konuyu baştan okuyordum teşhisi koymuştum akü diyecektim ama zaten arkadaşlarda demiş ve sen de sonucu yazmışsın , benim ve kızımın i20 her ikiside 2013 model , kızımın arabası akü bitmiş 18 ci ayda yolda kaldı benimki ise 25 ci ayda , maalesef takılan aküler yüksek amperli ,değil araçlarımızda azımsanmıyacak donanım var ve bu aküler 2 yılı genellikle dolduramıyor , ben daha önceki arabalarımda hep mutlu kullandım ve hepsi de 5 yılı devirdi , sıfır aracın aküsü bu kadar takatsız mı olur , adam dörtlü kriko stepne iyi bir akü koymuyor ve bunları 150 bin araca koymadığını düşünürseniz ne kadar tasarruf(bize kazık) attığını anlıyoruz. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.