sevgili forumdaslar merhaba. yaklasık 8 aydır i20 1.2 troy kullanıcısıyım. bu zamana kadar herhangi bir sorun yasamazken arabayı gecenlerde sanayiye bıraktım pasta cila icin. sonrasında arac icinden sesler duymaya başladım. bugun hyundai servisine goturmeme ragmen sesin nerden geldiğini cozemediler. düşük hızlarda kasislerde ve bozuk yollarda sinir bozucu bir plastik aksam sesi/gıcırtı gelmekte. (sofor mahalli arkasından) sorun arka koltuklarda olabilir mi? ya da sol arka kapıda? NOT 1: arka sola biri oturdugunda ses kayboluyor. 2: arac krikoyla kaldırılıp bakıldı. alt aksamda herhangi bir sorun olmadıgı soylendi.
2. konuyu kaldırdım tek yerden devam edelim tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız seviniriz. arkaya birisi oturdugunda ses gdiyorsa sorun koltukta olabilir ufak bir parçadan bile inanılmaz sesler gelebiliyor
Emniyet kemerleride olabilir tokasi plastik kisimlara deger arka icin takma yerleri var oraya takip kontrol edebilirsiniz
Sevgili arkadaşım... Ben sana sorunu söyleyeyim o ses kapıdan geliyor. Arkaya biri oturduğunda gelmiyor çünkü kol dayama yerine kolunu koyuyor o seste kesiliyor Hyundai işte ) Çözüm : servise götürüyorsunuz kapının plastik aksamı ile dış aksamı arasına bir şeyler sürüyorlar ses kesiliyor ancak çok geçmeden en fazla 6 ay sonra ses geri geliyor )
Hakikaten hyundai işte ! ( ercan bey lafım size değil ) bir tıkırtı yüzünden bile servise gidebileceğiniz bir garanti sistemi mevcut ve bu garanti sistemi yüzünden ya üf püf demeden alırlar yola çıkarlar lift e kaldırırlar sallarlar kapı döşemesini sökerler birşeyler sürerler belki 6 sonra yine ses gelir ama bununda burası böyle demezler. ( istisna servislerde malesef olabiliyor ) babam "0" era aldı 4-5 ay önce garantisi bitti ve bir kere kapının lokal boyanması sonrasında kapı kilidinin yuvasını bir mikar kayık takmaları dışında şikayeti olmadı. aklına takılanı da arayıp soran gidip gösteren birisidir babam.
birisi arkadan gelen ses yüzünden amortisörlere falan baktıracaktı meğer bagajdaki ceplerde tornavida pense varmış oradan geliyormuş bu sesler yürür aksamdan mekanik bölümlerden ses gelmedikçe önemi yok, iç trim parçalar ses yapar, kötü bir araba kaymak gibi yolda bile tangırtılar çıkarır. Sesten rahatsız olanlar için hayatta birkez kötü araba kullanmaları sonra arabalarının ne kadar iyi olduğunu görmelerini tavsiye edebilirim bir kez tofaş şahin taksiye binmiştim 10km yol gittim gitmedim torpido kucağıma düşecek gibi oluyordu düz yolda ses inanılmazdı diferansiyelin uğultusu mu dersiniz koltukların kapıların çerçevelerinden gelen inanılmaz sesler vardı eksoz patırtısı bambaşka
Bahsettiğiniz araç tofaş yalnız :RpS_ohmy: sizinki ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibi olmuş biraz yanlış anlamayın kötü niyetle söylemiyorum da hyudai hem kusursuz hem ucuz hem sorunsuz hem full donanımlı gibi bir algı yaratıldı, diğer araçlarda olan sorunlar hyundai de olunca söyleniyor insanlar doğal olarak
Murat Bey; Ben arabamı çok seviyorum bu ayrı konudur. Ancak bir de gerçekler ayrı konudur. 2011 model aracımın kapısından ayrı ses, emniyet kemer bağlantılarından ayrı ses geliyor servise götürünce emniyet kemerlerinden gelen sesler için yapılabilecek bir şey yok 2014 modellerde öyle diyip bana gösterdiğinde gerçekten bunun böyle olduğunu görüyor isem. Kapılardan yolda giderken rahatsız edici bir şekilde takır takır diye bir ses geliyor ise ve bu i20 için konuşuyorum kronik bir sorun ise ve kalıcı bir çözümü de yoksa bir yerlerde de bir sıkıntı olduğunu kabul etmeliyiz. Yoksa ben Hyundai müşteri temsilcime önümüzde ki hafta pasta alıp götüreceğim. Onu dahi seviyorum Çok ilgililer...
Servisteki arkadasin size karsi olan tavri bence cok yanlis. Elinizdeki arabanin normal oldugunu gostermek icin sifir arabayi ve markayi kotulemis. Ayrica baska servis e giderseniz eger farkli cozum yolarina gidebilirler. HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Aynı sorun bende var. sol arka kapının üstündeki yani kapı açma kolunun üstündeki çıkıntıya basınca ses kesiliyor. Ayrıca sağ arka koltukta aynı ses vardı. koltuk bölmelerindeki cıvataları yağladılar kesildi.
Benim İ20 de'de Soğuk havalarda ortaya çıkan bir ses var,,,ilk 3 km yol yapınca sağ arkadan alt tarafa taş vurması gibi ''tek'' bir kere ses geliyor bir dahada ertesi sabaha kadar yapmıyor.Zannedersem egzos veya borularının genleşmesinden diye tahmin ediyorum.Serviste sesi yakalayamadık maalesef,,,,