Cümleten sa değerli kardeşlerim. Aracım i20 2013 1.2 d-cvvt. Yaklaşık 1 sene önce alt takımdan ses gelmesinden dolayı; 2 ön amortisor Votto marka 2 ön kule 2 kule bilyası 2 ön z rot 2 rot başı 2 alt salıncak....... değişti. Bu parçaların değişimden bir ay sonra araba daha önceden olmayan titreşimler meydana gelmeye başladı. Düşük veya yüksek hız farketmeksizin araç giderken sanki ön tarafta bir yerlerde boşluk varmış gibi titremeler, en küçük çukurlarda bile sarsıntılar oluşuyor. 110 km/sa hızdan sonra sanki arabayı biri kaldırıp sağa veya sola atıyormuşcasına kaymalar oluyor. Çukurları fena halde hissediyorum, giderken araba bir aşağı bir yukarı yaylanıyor. Aracın sürüş keyfi sıfıra indi. Yaptırdığım usta durumu kabul etmiyor. Başka birkaç ustaya gösterdiğimde alt takımda herhangi bir sıkıntının görülmediğini söylediler. Bir usta Üst Motor kulağı değişti sıkıntı aynı devam. Sorun ne olabilir, adanada yanına uğrayabileceğim kazıkçı olmayan bir usta önerebilir misiniz
Geçmiş olsun bende de aynı araçtan var , anlattığınızdan aracınızın yüksek km li ve biraz hor kullanılmış gibi olduğunu düşündüm , belki değildir. Aracınızdaki şikayette bence amortisörler etkili olabilir , amortisör ne marka yağlı mı gazlı mı ? Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alt takımı votto gibi markalardan topladıysanız normaldir, orijinal ya da daha kaliteli markalardan toplamanız daha iyi olurdu. Süspansiyonda önceden böyle konfor şikayetleriniz yoktu ise markadan kaynaklı bir sorun yaşamanız olası. Titreme içinse doğrudan ön takım diyemeyiz. Lastiklerin ve jantın balansına bakılmalı, ek olarak diskler kontrol edilmeli.
Diskler, rot-balans, lastikler mükemmel derecede iyi. Alt takım değişimi sonrası titreşimler başladı. Amortisor olarak Maysan Mando hakkında ne düşünüyorsunuz, öneripte linkini paylaşacabileceğiniz bir marka var mı, çünkü maysandan başka göremiyorum nette
Hocam bu araba 93 bini nasıl yollarda yaptı tabi bilmiyorum , alttan değişen listesine bakınca böyle dedim. İlk günden sizdeyse hikayesini en iyi siz bilirsiniz ama ikinci sahibiyseniz soru İşareti ilk sahibini gösterir. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Valla hocam aracı 44binde aldım, aldığım zaman tertemiz kaymak gibi bir araçtı. zamanla benim pimpirikliğim yüzünden sanayide usta eli çok değdirdim. Ha şurasından ses geldi hop sanayiye, aha şurada tık sesi var hemen sanayiye, aaa araba geç marş mı aldı koş sanayiye... derken derken en son geçen sene alt takımdan sesten dolayı adanada bir adet ne idüğü belirsiz bir ustanın o lanet elinin değmesiyle (üstte söylediğim parçalar değiştikten sonra) araba ön düzeni hoşaf oldu titreme başladı. Baskı balata mı dersin, Rot-balans mı dersin, lastikler, motor kulağı, ön diskler vs vs...değişti, değişti ama bir boka yaramadı titreme gitmedi. anladım ki bizim esnaflarımız araç sahibine müşteri değil keklik gözüyle bakıyor. Ha bir de yan sanayi yerine gidip eski orjinal parçasını yaptır aynı parayı ver ama orjinal olsun. Bir dokun bir ah işit hocam. Bu arada bugün tanıdık selamıyla gittiğim ustaya bir sen kaldıydın sende kazıkla beni usta dedim, güldü. araba alt takımını kontrol etti, altta herşey düzgün dedi. arabayı önden salladı ön amortisorler kitlenmiş dedi. Marka olarak maysan mando önerdi sipariş verdik yarın takacağız. Bakalım sonuçtan bilgi paylaşırım artık. Eğer titreme devam ederse daha bir kuruş masraf yapmayacağım, çünkü adanada bu sorunu bulabilecek nitelikte bir usta olacağına inanmıyorum. o titreşime ne neden oluyorsa inceldiği yerden kopsun, kopsun ki sorunu kendi kendine ortaya çıkarsın o zaman yaptırayım, usandım valla
Geçmiş olsun , böyle Adana Mersin gibi yerlerden bir kaç arkadaşa tavsiye etmiştim. Tarsusta bir usta var , adam tam 47 yıllık sanayi ustası , randevu ile çalışıyor , ustanın yeğeni öğretmeni tanırım , ustaylada merhabam oldu ama iş yaptırmadım , son girişimin inşaallah başarılı olur ve gerek kalmaz ama ola ki gerek oldu özelden o ustanın adresini veririm. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam çok teşekkür ederim ben bugün dediğim ustanın yanına gittim, ön amortisorleri değişti, ayrıca her tarafını levye ve eli ile inceledi, içim rahat olsun diye gittik alt takımcıya tekrar kontrol ettirdik sıfır kusur dedi. arabayla otobana çıktık test ettim. gereksiz titremeler bitti; yol tutuşu, direksiyon hakimiyeti, konforu oldukça rahatladı fren tutuş mesafesi bile azaldı. Ben yaptım şimdilik kurtuldum Allah rıfat ustadan da razı olsun, kötü ustaya düşürmesin.
Adınıza sevindim , amortisörlerden şüphelendiğimi söylemiştim. Geçmiş olsun. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi