arkadaşlar herkese merhaba. i20 BENZİNLİ düşünüyorum 2010 ve üzeri yıllar MPİ ve CVVT motorlar arasındaki fark nedir birde 1.2 benzinli şehir içi çekme beygir sıkıntısı yaşar mıyım kronik sorunları var mıdır. ilk defa araç alcam clio fiesta i20 arasında kaldım taviyelerinizi paylaşırsanız sevinirim
2017'den beri i20 kullanıyorum. İlk 2013 dizeldi. 2020'de 2016 i20 aldım benzinli. İkisinde de kronik sorun yaşamadım ve de duymadım. 2014'ten beri de baldızda ccvt 1.4 otomatik var o da araba da şu sorun var demedi. Clio ve fiestayı da severim ama hiç bilgim yok onlarla ilgili.
Bu paralara o modellerden bulamazsın. Bu paraları 20 yaşındaki araçlar için istiyorlar. Piyasa çok kötü.
Aklıma şimdi geldi. 2013-2015 arasındaki kasalarda kronik diyebileceğim bir arıza direksiyon zembereği arızası oluyor. Ben de yaşadım, bildiğim o kasadaki i20 kullanan birkaç tanıdığım da yaşadı. Direksiyon zembereği sarıgısı kırılıyor ve direksiyon üzerindeki tuşlar çalışmıyor, Abs lambası yanıyor. Zemberek sarıgısı değişince düzeliyor. Çok önemli ve zahmetli bir arıza değil.