merhaba arkadaşlar sol arka kapımdaki mid in hoperlör kablosu arıczalıydı bugun komple o kabloyu degiştirdim yapım aşamasını yazıyorum ve resimlerle anlatıyorum lazım olabilir :RpS_rolleyes: ilkten kapı döşemesini söküyoruz ilk önce kapılarda bulunan 3 adet vidayı söküyoruz vidaları söktükten sonra geriye kalan 8 tane tırnak var onuda hemen kapının kıvrım tarafında bulunan düz uçlu tornivida sokulucak yerden tutuyoruz ve hafif bir baskı uygulayarak kendimize doğru cekiyoruz zaten tırnaklardan kurtulma seslerini, duyacaksınız ve kapı karşınızda gördügünüz gibi gri kablo kilit dugmesini siyah kablo içteki kapı açma koluna baglanıyor soketli kısımsa cam acma dugmesine giden sokettir kabloyu geçirecegimiz yerleri söküyoruz arka kapı ayak eşiginin orası eminiyet kemerinin ordaki siyah plastigi cıkardıktan sonra karşımıza çıkan kısım bu soketin yanında boşluk var kablomuzu ordan geçiricez kabloları plastik kanalın içinden kapı içine sokucaz yanlızca burdan kabloyu sokmak zordur bir klavuz yardımıyla yapmanızı öneririm ve karşınızda kabloyu kapı içine soktuk baglıyacagımız mid arkadan kablo baglantılarını yaptıktan sonra hoperlörümüzü yerine montajlıyoruz bizim arka kapılara 16 cm lık hoperlör koyuluyor yanlızca kapının hop cevresi 13.cm e göre hava girişi var bir ara ince ucla onları delmem gerekecek artık kapı baglantımız bitti tekrar sırasıyla kapı döşemesini geri takabiliriz sıra geldi crossover baglantısına ama önce arka koltuk altından anfiye giden ceviricinin fotoları malum bizim teyiplerde anfi cıkışı yok ve en son hop kablomuzu crossover a baglantısını yapıyoruz anfinin altında yer alan kablolar Sonuç kendi tesisatımı kendim bagladım hiç tesisatcılara gidip 150-200 TL bayılmıyorum elimden geliyor hatta bazı sevdigimiz arakdaşlarımızın aracına bile 4 arkadaş kendimiz baglıyoruz :RpS_rolleyes::RpS_rolleyes::RpS_rolleyes::RpS_rolleyes:
evet mid takımını anfiye bagladım zaten anfisiz mid takımından pek fazla verim alamazsınız anfiye bagladıgınızda 100 verim alıyorsanız normal baglamanızda yüzde 30-40 lık bir verim alırsınız onun sebebide mid 70 RMS teyipten gelen 20 RMS lik bir güç karşılamaz anfi arada cogaltıcı görevi görüyor ön kapılar orj. hoperlör ve arka kapılarımda mid var ön kapılardan ses duymuyorum hiç sesi duymam için fader ayarında önlere sesi %80 yapmam lazim birde sesi 15 gibi bi seviyeye getirmem lazım ki orantılı calsın fader ayarı ortada ve sesi 3-4 seviyeye getirdigimde aşırı bir ses oluyor yakında video cekerim
Benim i20'mimde de aynı o kapıdaki hoparlörden yüksek seslerde cızırtı geliyordu bakmak için sökücektimde cesaret edememiştim şimdi olsaydı bu resimlerden bakıp sökerdim kısmet değilmiş Bu arada kilit düğmesinin nikelajı nerde söküldümü ?
kapı acma kolundaki nikelaj duruyor ama kilit dugmesinde 2009 İ20 lerde (hindu) orası siyah nikerlaj yok rica ederim anfisiz dediginiz gibi normal hoperlör gibi çalıyor