Arkadaşlar merhaba 2014 model İ20 aracımın olağan yıllık 2 . servis bakım zamanı geldi aracımın arka sileceği şu an çalışmıyor yıllık bakımda ekstra ücret benden alırlar mı garanti kapsamına giriyor mu bilginiz var mı bu konuda ? teşekkürler.
aracın garantisi varsa bakarlar yaparlar diye düşünüyorum her zaman gittiğiniz servise gidin tanışık olmak iyidir
eğer silecek motorunda sorun varsa değişim yapabilirler... garantisi devam ediyorsa bence 2. yılı beklemeyin... doğrudan gidin derim... eğer silecek lastiğinde sorun varsa kullanım aşınması kapsamına alma ihtimalleri var...
Yapmak zorundalar sizin bozma şansınız pek yok. Sadece silecek lastikleri garantiye girmez ama sizinki hiç çalışmıyor. Bunu da yapmayacaklarsa ne anlamı var o garantinin. Yapmazlarsa sıkıştırın merkeze şikayet edin.
Arkadaşlar 2013 model i20 FL aracım var , geçen yıl en son 45000 bakımını yaptırdım. Bu yıl Ekim ayı ilk haftasında 60 000 bakımı olacak. Ancak aracım şu an 24.000 km de ve ekim ayına kadar 25-27 arası bir km olur sanıyorum. Şunu sormak istiyorum , km ne olursa olsun 4. periyodik bakım yani 60 000 km de neler değişiyor , aracın mevcut km sine bakarak bazı şeyleri es geçebilirler mi ? Bir şikayet belirtmesem kendileri neleri değiştiriyorlar , eğer yağ ve filtreler değişecek ve balata bakımları yapılacaksa dışarıda yaptırmayı düşünüyorum , bu konuda belirlenmiş mutlaka değişmesi gerekenler nelerdir acaba?
Hareket eden her parçanın bir yıpranma zamanı vardır. aracımızı arızasız kullanmak istiyorsak kullanım süresi dolan parçaları arıza yapmadan değiştirmeyi yapmak daha başka arızaların olmasını engeller. Örneğin, marş motorunuz ilk çalıştırmada viyaakk diye ötüyorsa rulmanların değişim zamanı gelmiş hatta geçmiştir.
60.000 bakımında ekstra olarak benzin filtresi değişiyor 85 TL... balatalar falan sizden onay alırlarsa değişim yaparlar... ön çifti 250 TL... Ben benzin filtresini değiştirmedim... Çünkü 60.000 bakımına 50 binlerde gitmiştim... km olarak doldurmadığım için listeden çıkartmıştım...
Valla hocam , aracımda öyle aykırı bir ses tıkırtı vs yok , sanki bakıma gitmese bir 24.000 km daha yapacak gibi ama bir şey var , garajım arkaya meyili ve sabahları aracı çalıştırıp çıkacağımda , çalıştırmak için boşa alınca arka tekerlerden lap diye bir ses geliyor bu da el frenini indirdiğimde ve debriyaja basınca arkaya ilk kaçmada oluyor , günlük düz yerde ve kullanımda bir şey yok.
Balataların yüzeyinde ince bir pas oluşuyor durdukça nemliyse hava yada yağmurlu vs ilk anda yapar sonra fren yaptıkça pas temizlenir ses gelmez uzun süre beklemelerde normal. Erada da öyleydi jetta da. Bir nevi hafif yapışıyor balatalar gibi düşünün.
Çok teşekkür ediyorum hocam öğrenmiş oldum , önceleri bir arıza olarak algılamıştım ama araç geri harekete kendiliğinden başladığında olunca merak etmemeye başlamıştım.
Ek olarak, Zemin ıslak ise kuruduğunda lastikler bir süre sonra yapışıyor. Uzun süre kullanmadığınızda arada bir aracınızı ileri-geri hareket ettirmenizin faydalı olacağını düşünüyorum.
Hyundai servislerinden yağ, hava, polen filtrelerini satın alabiliyormuyuz. Servisin kullandıgı motor yağlarını piyasada bulmanın imkanı yok hepsi varil yağ kullanıyor tahmin ediyorum her servis bakımında farklı yağ kullandılar. 2013 sense i20 aracımda sarf malzemelerini servisten alıp mobil1 esp formula 5w30 yağ kullanmayı düşünüyorum uygunmudur, aracın 60000 bakımı geldi araç 40000 kmde bir önceki bakımda ön fren balatalarını, bujileri , antfizi degiştirdiler aracın km sine bakmayıp aylık bakım tablosunu uyguluyorlar gibi. Motor yağı için tavsiyeleriniz nedir, teşekkürler.
Benim araçta 2013 i20 bu yıl ben de servis yerine bakımı dışarıda yaptırayım diyorum , bakım ekim ayında normalde dün bir arkadaş var yağcı konuştum yağ ( shell 5 w30 ) ve filtreler toplam 135 tl dedi , diyorum sanayide de frenleri bir kontrol ettirsem bu yıl böyle olsa diyorum. Her yıl dünyanın servis parasını ödüyorum , bu yıl 734 tl liste fiyatı bu yağ su filtre değişimi için extradan çıkacakları da düşünürsek hesap et boyutu. iPhone 5c cihazımdan tapatalk aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar iyi akşamlar bugün aracı servise götürdüm bakımlar için 300 lira fiyat çıkardı ayrıyeten fren hidroliği ve bikaç kalem daha değişmesi gereken olduğu onun içinde 200 lira fiyat verdi. Şimdilik yaptırmadım. Ben de dışarıdan yaptırmayı düşünüyorum. Hıza duyarlı kilit özelliğini sordum usta bilgisayara bağladı baktı bu araçta o özellik yok dedi pek ikna olmadım açıkçası merkezi arayıp bi görüşmeyi düşünüyorum..