Sa cümleten, aracım i20 2013 1.2 d-cvvt motor 92bin kmde. bugün aracıma brc platinum lpg taktırdım. Yaklaşık 10-15 km sonra sarı motor arıza ışığı yandı. Moralim çok bozuldu işleyen sıkıntısız makinayı bozmuş gibi hissediyorum iyi mi yaptım kötü mü yaptım. Sebebi neden olabilir ne yapmalıyım bu konuda bilgi verebilir misiniz
Aynı kiti bende Elantra aracıma taktırdım hiç yanmadi montajda bir hata yapmislardir yada ayar problemi var, yanmaması lazım bu araçlar tam uyumlu
Hocam aynı araçtan aynı yaşta bende de var şu an 57 binde. Ben bu lpg işini bir hayli araştırdım ve edindiğim genel bilgi , eğer ayda 1000 km yapmıyorsan 1.2 motor bu arabaya lpg fuzuli deniyor. Lpg montajı konusunda geçmişte Astra F aracımda olumsuz deneyimler yaşadığım için zaten biraz da lpg ye olumsuz bakıyorum. Siz artık taktırmışsınız hayırlı olsun , arıza ışığına gelince hiç tasa etme çünkü lpg uygulaması yapılan bir çok araçta ışık yakıyor. Kardeşimin Linea ve çevremdeki arkadaşların arabalarında o ışık yanıyor. Geçen aylar arabamın muayene öncesi emisyon ölçümü için gittiğim yer aynı zamanda Atiker , Prins , BRC gibi markaların bayi montajcısı , sordum tabi tavsiye etmem 1.2 arabada gerek yok , km de yapmıyor gibisin ama takarsak arıza ışığı yanar dedi. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Opel ve lpg uyumu konusunda magnezyum subaplardan dolayı taktırmayın yapmayın diyorlar. Hyundai ise tam uyumlu ama hangi motorlar ? 1.2 motorun uyumunu cidden bilmiyorum ama 1.4 ve 1.6 motorlarda sorunsuz binersiniz.
Yanmaz abi senin arabanda da sorunsuz çalışır yeter ki düzgün ayar düzgün montaj olsun opel chevrolet Wv bmw bunlar lpg özürlü araçlar onlarla karşılaştırmak yanlış olur
Aracım 1.2 ama km başına neredeyse 3 lira yakıyor artık benzin yetiştiremediğim için taktırdım. Eniştede 2000 model feriştahı kaymış bilmem ne model araç var ben aynı yolda 1100 tl yaktım, o lpgde 450 lira yakınca zoruma gitti, altımdaki araç mercedes olsa üzülmem yakmasına. Arabada sıfır kusur vardı herşeyini eksiksiz tam yaptırdıydım. Yarın taktığım yere gitcem eğer çözmezlerse sıfır arabayı çöpe çevirdim demektir
LPG taktırmakla iyi yapmışsınız zaten, yılda 20 bin km'den fazla yapıyorsanız LPG her türlü karlı çıkacaktır. Sizin sorununuz AFR ayarını düzgün yapamamış olmalarından kaynaklanıyordur, muhtemelen oksijen sensöründen ya zengin ya da fakir karışım hatası alıyorsunuz. İyi bir ayarla hiçbir problem yaşamamanız gerekiyor, zira motorunuz LPG'ye oldukça uyumlu. Şöyle de bir durum var, LPG taktırmak işinin ehli ustalar tarafından doğru ürün montajlandığı takdirde yıllarca sorunsuz hizmet edebilirken, kasap ustaların elinde sorun yumağına dönüyor. Örneğin ben adı duyulmuş iyi bir yerde montaj yaptırmama rağmen daha 30 bin km olmadan şu anda LPG'de seyir ederken araç anlık benzine geçip gaza geri dönüyor, ayıkla şimdi pirincin taşını. Lakin bende de hiç 30 bin km boyunca ne bir motor arıza lambası yandı, ne de performansta düşüklük söz konusu oldu, bu yüzden özellikle de garantisi devam ederken bu sorunu gözardı edebiliyorum. Yine de en iyi montajlarda bile böyle hatalar olabiliyor mu, maalesef olabiliyor. En sağlıklısı aracın fabrikasyon tesisatı. Kendim bütün ateşleme sistemini kontrol ettikten sonra sorunun devamı halinde başlarına akbaba gibi üşüşeceğim
Lpg montajı sonrası motora su ekle demişlerdi, bende petrolden antifriz alıp motor soğuduktan sonra motor su kapağını açıp antifriz ekledim, sarı ışık bundan olabilir mi?
Hayır tabii ki bundan olmaz. LPG regülatörü motor soğutma suyuyla çalıştığı için tesisata ek yapıyorlar, bundan kaynaklı suda azalma oluyor. Kayda değer bir azalma olmaz çoğu zaman, ama garantiye almak için ekletirler.
Usta böyle devam et bi ara gel ayar çekip söndürürüm dedi daha da gitmedim, Sarı arıza ışığıyla yola devam. İyi ki tüpü taktırmışım çünkü araç çekişten hiç düşmedi ve de aylık yakıt ücretim dörtte bire kadar düştü.
üstad bende de lpg var 2017 elantra brc ve o arıza ışığı hiç yanmadı, ama usta şiir gibi bir montaj yaptı ne kablo ne regülatör ne enjektör hiç bir şey görünmüyor kaputu açınca ve tüketim minimal. o ışığın yanmaması lazım