Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 Şanzımandan Gelen Ses

'İ20 Forum - Club' forumunda uuraydn tarafından 29 Haziran 2017 tarihinde açılan konu

1. uuraydn

uuraydn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Uğur Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Merhaba,
    2009 model i20 1,4CRDI aracım var. 95000 km de aldım. 20bin km kullandım aracı. Aldığım günden beri 1750 deviri geçince ses geliyor, debriyaja basınca kesiliyor. Bugün bir ustaya gösterdim, prizdirek rulmanından yapıyor dedi. Ses aynı geri viteste biraz hızlı giderken gelen sese benziyor.

2. uuraydn

uuraydn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Uğur Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yazmayı unutmuşum :) Bu şekilde ses duyan var mı aracından?

3. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Dediğiniz şeyi internette arattım en mantıklı yoruma benzeyen buydu belki işinize yarar.

Debriyaja basılı şekilde marşa basın, motoru devirlendirin. Debriyajda ama boşta değil. Eğer ses geliyorsa prizdirek rulmanında sıkıntı vardır. Volant dönerken prizdirek sabit kaldığı için arada çalışan rulman tıkırtı yapar.

Aynı şeyi 60km hıza çıkıp ikinci vitese atıp debriyaja basarak deneyin. Bu sefer şanzıman giriş şaftı çok yüksek hızlarda döneceği için eğer şanzıman bilyası arızalıysa ses yapar. Debriyaja bastığınızda motor rölantiye düşeceği için o ses daha belirgin olacaktır. Ancak prizdirek rulmanında problem varsa bu ikinci işlemde de ses gelecektir.

Kısacası iki işlemde de ses varsa prizdirek rulmanı, sadece ikincide ses yapıyorsa şanzıman bilyası.

4. uuraydn

uuraydn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Uğur Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim araştırdığınız için, bu yorumu ben de gördüm ancak benim arabada debriyaja basınca ses gelmiyor, viteste ve giderken geliyor.

5. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    İleri giderken geri vites benzeri ses üzerinden bulunur da böyle aratınca geri vites sesi neden gelir konuları çıkıyor.

6. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    debriyaj bilyasıda yapabilir sökülünce ne olduğu çıkar ortaya zaten genelde debriyaj bilyasından çıkıyor

7. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    İyi günler,

Aracım 55000 km de iken cik cik cik cik şeklinde kuş ötmesi gibi motorun ses geliyor ve debriyaja basınca ses kesiliyordu...
    Sorun debriyaj bilyasından olduğu ortaya çıktı... Baskı balata ve debriyaj bilyası set olarak değişmişti...

Bizde acaba prizdirekt olur mu diye düşünmüştük... Lakin bunlarda prizdirekt denilen kısım keçenin içinde ve tamamen yağın içinde olduğu için ses yapmazmış... Prizdirekt bilyasıda yokmuş diye bilgi almıştım...

Forumda konusu vardı hatta video bile eklemiştim... cik cik cik ..şeklinde ses... özellikle hareket halinde 2000-2500 devirde ses maksimuma ulaşıyor sonrasında azalıyor... duvar kenarından geçince çok belli oluyordu...

Bu Sayfayı Paylaş