Arkadaslar merhaba.aracima 36 binde brc lpg kiti takildi.yaklasik 9 bin km sonra aracim rolantide duzensiz sekildestitremeye basladi.buji degistigimde yakladik 5 bin km kadar sikintisiz calisiyor yada hatayi absorme ediyor bilemiyorum fakat donra tekrar titremeler basliyor.8-9 bin km lere geldigimde aracta sabsabit hizla giderken biri arkadan tutup birakiyormus gibi one arkaya silkelemeler basliyor.isin garibi orjinal buji,buji kablosu ve bobin takildi problem devam ediyor.ayrica egzosda patlama sesleride var ve suan hem lpg de hemde benzinde ayni problem var gitmedigim lpg ustasi gitmedigim motorcu kalmadi problemi cozebilen yok.kompresyon testi yapildi subaplarda problem gosukmuyor.internette buna benzer problemleri cok farkli sekillerde cozmusler.aracim suan 69 bin km de ve problem ayni donguyle devam ediyor uzerine 3 kez buji degistim dongu hep ayni. zonguldakta oturuyorum bana onerebileceginiz usta v.s olur yada fikir olarak lutfen yardimci olun.Vallahi brndini dokup yakicam arabayi artik! Simdiden tesekkurler
geçmiş olsun. aklıma orjinal buji kablosunun orjinalliği geliyor. sanayide orjinal diye satılanlar, orjinal ambalajında satılanlar orjinal olmayabiliyor. siz nereden temin ettiniz kabloyu?
Yetkili servisten hocam.birde kabloda peoblem olsa buji degistiginde de problemin devam etmesi gerekmez mi?
evet sizin mesajı görünce tekrar baktım, sizin araba bir şekilde bujiyi öldürüyor demek ki. kullanma kılavuzunda tavsiye edilen diğer bujileri deneyebilirsiniz. bu deneme düşük maliyetli olur.
Birde sabah ilk calistirmada marsi tek seferde aliyor ama sanki boyle ucundan yakalamis gibi hissedersiniz ya oyle bir calisma sekli slmaya basladi.
Arac 2013 model 1.2. isin garibi kullanim klavuzunda buji tavsiyesi yazılmamış hatta orjinal buji modeli falanda yazmiyor.servis bosch marka dubble platinium yr7mpp33 model bi buji veriyor
Bence sizin aracınıza uygun olmayan buji takmışlar. Uygun olmayan bujiler işte tam bu anlattığınız sorunları yaşatır. Söylediğiniz buji internette bakın mercedes c serisi araçlar için satılıyo. Siz yetkili servisten alıp deneyin sanırım bütün sorunlar bitecek.
Bujileri 3 seferdir yetkili servisten alıyorum zaten hocam heryerdede mitir koduna gore bu buji cikiyor
Hocam bahsettiğiniz sıkıntı buji değişince bir müddet sorun olmuyo ama yeni buji o bujiye uygun motorda kullanılmadığı için kısa bir süre sonra kullanıllamaz hale geliyo. Siz 3 kere değişmişsiniz ama aynı marka model buji ile değişim yapmışsınız. NGK yada champion buji deneyin. Bahsettiğiniz buji mercedes için satılıyo internette. sizin aracınıza uygun değil. Zaten tüp montajından sonra 9bin km sorunsuz kullanmışsınız. Periyodik bakımdan kısa bir süre sonra bahsettiğiniz sorunları yaşamışsınız. Size tavsiyem bujiyi başka marka ile değiştirin. LPG filtrelerini değiştirin sorun düzelecek gibi