Arkadaşlar merhaba bir konuda fikrinize ihtiyacım var 0 km gri renk i20 lerde dahi olmak uzere sağ ön kapıda ton farkı var.hemen hepsinde bu fark var sadece gri renklerde gördüm snradan boyanma değil.resmini ekledm arac sifr plazadan cekilmis bir fotodur.bu ton farki neyin nesidir.ikinci el sitelerindeki grilerede baktm onlarda ayni sekilde neden bu sekilde acaba iste ton farki olan ön kapı bu sorun grilerin hepsinde var benim aracmda aynı sekilde ve 7 tane ustaya gosterdim sonradan boyanan parcasi yok aracin.bu konuda bilgisi olanlardan fikir istyorum.birde ton farki her zamn degil gunes tam vurdugunda ve gece yanan sokak lambalarnn altnda belli.diger kapilarda bu yok. Lenovo A6020a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam ışığın yansıması farklılığından olabilir , o anda banttan çıkarken boyama işlemi sırasında kapılarda kullanılan altyapı malzemeler (macun , astar son kat boya ve vernik ) bunların hepsinden kaynaklanabilir , mesela gövde boyası arabanın plastik aksamında tampon gibi yerlerinde farklı ton oluşturabiliyor sizinki de böyle olabilir.
Hocam servisteki arkadaslar sizin soylediklerinizi soyledi fakat hepsinde ayni durum var isik yansimasi olsa diger kapilardada olur Lenovo A6020a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ışık yansıması. robot boyuyor, fark olsa hepsinde olur. gri rengin kötü tarafı ışıktan çok fazla tonlara dönmesidir.
ben birkaç arabada gördüm, farklı markalar, farklı modeller. boyanmayan parçada buna benzer ton farkı oluyor.
Hocam ışık yansıması değil eminim çünkü gece sokak lambasının altında dahada belli.netten baktım grilerde hep var ben nedenini çözemedim.7 tane ustya gösterdim sonradan boya yok mikron ölçerle kac farkli yere olcturdum ayni mikron inanin anlamadim servis ftolari merkeze atalim boyariz kapiyi diyolar orjinal kapimi neden boyatim.gri i20 araci olanlar bi bakarlarsa sevinirim
Gri renk bir çok farklı marka araçta bu farklılığı bende gördüm, gri renkten kaynaklı ışık yansıması olduğunu düşünüyorum. Emin olmak için oto boya satan yerlerde boyanın renk tonunu ölçen cihazlar var diye biliyorum onunla kontrol edilebilir.