Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 Radyatör Veya Genleşme Kabı Su Sızıntısı

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Hâlife tarafından 8 Temmuz 2023 tarihinde açılan konu

1. Hâlife

Hâlife Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Mustafa kaynar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Arkadaşlar merhaba birkaç hafta önce bir kaza geçirmiştim radyatörün plastik ön paneli değişti neyse radyatörün altında hafiften bir ıslaklık oluyor çok az bir su kaybı var yani ciddi bir şekilde değil yani 2 3 günde yani yarım parmak anca azalıyor neyse az biraz takviye edip devam ediyordum neyse vakit bulup incelemeye vaktim oldu radyatörün bu genleşme kapının tam altına elimi d dediğimde ıslaklık var %90 Kaçak kısmının oradan olduğunu tahmin ediyorum genleşme kabında mı sıkıntı vardır radyatörde bir sıkıntı vardır genleşme kabına nasıl sökebilirim bunu nasıl anlayabilirim.
    Hortum bağlantılarında mı bir sıkıntı vardır diye tahmin ettim ama.

Not gözlemlediğime göre araç durur haldeyken su kaybı yok aracı bir süre kullanıp Park ettikten sonra bu ıslaklık başlıyor muhtemelen o genleşmeden dolayı basınçla çok ince bir çatlak mı vardır artık oradan sızıyor diye tahmin ediyorum tabii yanılıyor da olabilirim yardımlarınızı bekliyorum.

2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,095
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam sizin yapacağınız bir şey değil , radyatör sökülüp havuza atılacak , tazyikli hava vurunca kaçak olan yerden hava çıkarır ve tesbit edilir , yok eğer genleşme deposundansa , onunda sökülerek kontrol edilmesi lazım. Her
    İki donanımıda da bir kaçak yoksa hortum bağlantıları araştırılabilir. Aracınızda hararet yükselip , su ısınıp , basınç artınca kaçakta artar , bu kaçağın şakası yok aracınızda conta yakmaya kadar giden surunun başlangıcı olabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. Hâlife

Hâlife Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Mustafa kaynar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Bugün radyatörcüye gidicem suyun kaynağı genleşme kabınınyanındaki radyatörü bağlı siyah plastik kısımdan geliyor muhtemelen çatlak var

Bu Sayfayı Paylaş