Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 Radyatör Motor Suyu Değişim Ve Temizliği Yaptım.

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Hâlife tarafından 13 Mayıs 2023 tarihinde açılan konu

1. Hâlife

Hâlife Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    87
    Ad Soyad:
    Mustafa kaynar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Merhabalar Arkadaşlar.
    Uzun zamandır aklımda olan radyatör suyunu değiştirme işine başladım. Daha önce Fiat kullandığımdan iş kolaydı şimdi çok aşina olmadığım bir araç için çalışma yaptım.

Uzun uğraşlar sonunda suyu nasıl tahliye edeceğimi buldum boş yere motor alt muhafazasını söktüm hep radyatörün altında yazmışlar yanıltıcı oldu benim için kaputu açınca sağ tarafta yedek su haznesinin karşı tarafında radyatörün sonunda en altta kolumj uzatınca Vida şeklinde plastik bir zımbırtı tıpa var açtım ve su boşalmaya başladı.

Erikli su aldım 20 lt daha sonra su boşaltımı bitirince radyatör kapağından aşşağı 5 lt su boşalttım alttan akıp gitti daha sonra alttaki tıpayı takıp kapatıp radyatörü doldurdum. Aracı çalıştırıp kalorifer sonuna kadar açttım sıcak konumda 5 dk bekleyip motoru durdurdum. Tıpayı tekrar açıp boşalttım tekrar doldurup aynı işlemi gaz vererek yaptım. 3 defa tekrarladım. Daha sonra tıpayı takıp 2 litre antifirizi doldurup üstüne erikli su koydum motoru çalıştırıp kalorifer yine açık gaza verdim. Ve çalış halde bırakıp Yedek su deposuna hortum salıp suyu çekip boşalttım doldurup tekrar boşalttım bu işlemi 2 defa yaptım daha sonrasında sadece antifiriz doldurdum min ve Max arasına kadar.

Tüm kapakları kapatıp 5-10 dk turladım durup radyatör kapağını açıp su ekledim tahmini 1 bardak kadar doldu. Tekrar turladım kalorifer açık yine açtım 1 bardak kadar su ekledim. Daha sonra yola çıktım işlerimi halletim. Kontrol için açtım 2 bardak kadar yine su koydum. Dönüş yolundan sonra eve döndüm tekrar kontrol ettiğimde radyatör kapağını açtığımda su vardı azalmamış.

1. Radyatör kapağını açınca su full üste görünür şekilde olması gerekiyor değilmi?
    2. Radyatör içinde 2.litre antifiriz var ama yedek su deposunda yarım litre su katmadım oraya bı sıkıntı olurmu hangi şartta oradaki antifriz motor içinde devir daim olur.

2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,095
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Radyatör içindeki su/antifriz karışım ısındıkça yedek su deposu ile alış veriş başlar. Normal devridaim sürer gider. Araca radyatörün üstündeki peteklerin üstüne çıkacak kadar koyduysanız ( kapağın ağzından bakınca görünür) araba çalıştıkça gerçek seviyeyi zaten bulur. Yedek deposundaki seviye , radyatör ile arasındaki alış veriş durumuna göre değişir , uzunca bir yoldan gelip stop ettiğinizde yedek su deposu ( doğrusu taşırma kabadır) dolu gibidir , motor soğuyunca onun da su seviyesi normale döner.

Tapatalk kullanarak telefon aracılığıyla gönderildi

Hâlife bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş