Herkese merhaba. Aracım hyundai 2012 model benzin tüplü i20 Aracımda iki tane arıza kodu çıkıyor. Birisi p0507 rolanti beklenenden yüksek genelde 1 in az yukarısında İkincisi p0068 map-maf gaz kelebeği konum ilişkisi hatası. Bu arıza lambasını kalkışta yakıyor ve daha sonra sönmüyor. Araçta herhangi bir tekleme güçten düşme yok. Ayrıca klimayı açınca rolanti çok düşüyor ve aracı sarsıyor. Far vs açınca herhangi bir düşme yok. bazen sabah ilk çalışmada rolanti kademeli artıyor ve araç boğuluyor gibi oluyor. Sensörler ve gaz kelebeği değişti ancak lambayı yine de yakıyor.
Hocam onlar temizlendi. Sensörler temizlendi. Yukarıda sehven yanlış yazmışım. Sanırım map sensöründen değiştirmeye başlayacağım gibi duruyor. Servis bir gün incelememiz gerekiyor, gaz telinden bile olabilir dedi. Çok komplike çözmesi zor bir arıza sanırım.
Sizin arabada gaz teli olabilir mi ? @MSC bir ara arabamızda gaz teli bulunmadığını sensörler vasıtasıyla aracın gaz verdiğini söylemişti. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yağsız elektronik devre/sensör temizleyici ile maf ve map sensörlerini de bir temizleyin. Kablolarını da kontrol edin. Arıza belli zaten, sonrasında sırasıyla tamir veya değişikliğe gidilir.
Podyum. Belki de ben yanlış anladım o esnada emin değilim. Sabah da ilk çalıştırmada araç boğulup stop etti. TSP sensörü değişecek. O da olmazsa diğer sensörler sırayla değişecek. Başka bir tamirci üst kapağa kadar götürdü olayı ama arabada hiçbir performans kaybı yok.
tps genelde yakıt kaynaklı olmaz ama siz yinede linkteki mesajımı bir uygulayın. özellikle rölanti kısmı direkt kötü lpg montaı ve ayarından etkilenebiliyor. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/sabah-ilk-calismada-arac-gaz-yemiyor-tekliyor.36679/#post-656523
Tamircinin dediği şey şu tsp bozuk olursa diğer sensörlerin de çalışmasını etkiler ve onlar da bozukmuş gibi hareket eder o yüzden tspden değiştirmeye başlıyoruz dedi.
Ben de direkt lpg montajını düşündüm. Bu hatalar genelde lpg kaynaklı oluyor. Her lpgci de düzgün iş yapmıyor.