Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İ20 otomatik yakıt tüketi mi?

'İ20 Forum - Club' forumunda hasbihal tarafından 12 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu

1. hasbihal

hasbihal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    çağdaş meşeci
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Mrb. Eşimin kullanabilmesi için otomatik İ20 jump 1.4 almayı düşünüyoruz.Acaba kullanan arkadaşlar yakıt tüketimlerini yazabilir mi? Araç sakin ve çok yokuşu olmayan şehirde kullanılacak.Fabrika verisi 8 lt gösteriyor bu 9-10 a çıkar mı ?

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Mantıken Trafik yoksa altına bile düşebilir. Bu sefer şehir içi tüketim değilde karma tüketim olarak sayılır.

3. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Otomatiklerin biraz fazla yaktığı söyleniyor... Bende manuel Troy var 1.4 ortalama 27 krş la geziyorum... Şehir dışı 24-25 krş şehir içi çok dur kalk olduğunda 30-31 krş... Ortalaması aldığımdan bu yana 27 krş civarlarında... Ben manuel tavsiye ederim... Vites geçişleri çok çok rahat... Ama karar sizin...

4. hasbihal

hasbihal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    çağdaş meşeci
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Tşkler bende 1.4 dizelle benzinli otomatik arasında kararsızım.Arasında 1800 civarı fark var.Yalnız eşim kullanabilsin diye otomatik düşünüyorum ama yakıt konusunda şüphelerim var. Araç şehir içi ve kısa mesafe kullanılacak.

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İ20 de bildiğiniz gibi dizel otomatik yok.Benzinli i20 Sakin kullanımda trafiksiz bir şehir içinde pek yakıt sıkıntısı yaratmaz diye düşünüyorum.
    Manuel i20 Yakıt tüketimini i20 kullanıcıları yazar , otomatik farkıda 1,1.5 lt civarı olur kullanıma göre..:RpS_thumbup:

6. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Dizeli benzine göre ciddi anlamda az yakıyor diye forumdan biliyorum... Ben benzinli Troy 1.4 manuel kullanıyorum... Kış mevsimi haricinde 7 litreyi şehir içinde hiç görmedim... Sadece çok soğuk zamanlarda ki devirli kullandığımızdan ötürü katalogda yazan değeri gördük... Onun haricinde hep alt değerlerde idi...

Ama otomatikte kullananlar yakıttan şikayet ediyorlar diye okuyordum... Forumda gezinirseniz otomatik kullanıcılarını görürsünüz.... Eğer eşiniz için vites çok sorun olmazsa dizel almanız gayet mantıklı...

Üstelik dizel araçların vites geçişleri arasında uzun mesafe olmasından ötürü 1.ve 2. vites size rahatlıkla yetecektir... Kısaca sık sık vites değişimi yapmayacaktır...

Ama tabi dizel olunca motora daha dikkatli bakmak zorundasınız...

7. hasbihal

hasbihal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    çağdaş meşeci
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Otomatikte kullanma ihtimali yüzde 80 iken bu manuelde yüzde 30 a falan düşüyor:) 2 gündür Forumda hatta googlede yeni i20 nin otomatik yakıt düzeyini araştırıyorum ama kesin bir kanıya varamadım.7 diyende var 10 lt diyende.10 lt ye çıkıyorsa dizel daha mantıklı gibi duruyor yada 1 yıl sonra garantiyi unutup lpg taktıracam.Bu seferde dizel fiyatına gelmiş olacak.Yani dizelle arasındaki fark 1800 değilde 2-3 olsa düşünmeden otomatik alırdım.Yarında bir karar vermem lazım otomatik kullanan arkadaşlar yardım lütfen...

8. hasbihal

hasbihal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    çağdaş meşeci
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dizelleri 6 ileri olduğu için daha sık vites değiştirmek icap etmez mi?

9. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Tam olarak öyle olmuyor... Uzun yolda 6. vitesin ekonomisini hissediyorsunuz... Neticede dizel araçların vites aralıkları benzinliye göre daha uzun olur... örneğin siz araçlar kalkış yaparsınız benim benzinli aracım 20 km ye geldiğinde vites isterken dizel 30 km de değişim ister... Ben 2. vites ile maximum 30-35 km/h yaparken siz 40-45 e kadar çıkabilirsiniz ki kısa mesafe düz yerde eşiniz için yeterli bir hızdır... Yani kalkıştan sonra 1 kere vites değiştirecektir... Tabi ben rakamları afaki olarak verdim... Birde unutmadan aracı mutlaka test edin... Hem dizelini hem de benzinlisini... Test etmeden araç almayın... Ne olursa olsun testinizi yapmanız önemlidir...

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Mümkünse 1,2 günlüğüne kiralamak çok daha mantıklı böyle koşullarda

11. hasbihal

hasbihal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    çağdaş meşeci
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Otomatiği test ettim ama aradaki fiyat farkını duyunca dizel mi alsak diye düşündüm.Dizelini test etmedim.Yarım saatlik test sürüşündense netten 2 saatlik araştırmayı tercih ederim(Bilgi edinme açısından).Yinede dizele karar verirsem test sürüşü yaparım.Eğer 2.viteste 40-45 ile felan gidiliyosa iyiymiş.Yine aklım dizele gitti şimdi:) İlginiz için tşkler bu arada...

12. hasbihal

hasbihal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    çağdaş meşeci
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu arada dizel araçların torku yada beygiri yüksek olduğu için kalkışlar daha kolay oluyor diye duydum.Daha önce dizel kullanmadım bu nekadar doğrudur sizce ? Bayan için benzinli manueldense dizel manuel kullanmak daha mı kolaylık olur?

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Dizel araçlar biraz daha kolay olur bayanlar için , Stop etme durumu falan yok :) Kalkışlarda gaza basmasa bile stop etmez vs.

14. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Hocam tam olarak oda öyle değil... Şahsen benim benzinliyi kullanırken daha atak olduğu için gaz pedalını ve debriyajı çok iyi kontrol edebilmeli... Araç birden burnunu kaldırıyor ama dizellerde ilk kalkışlar daha ağır olduğu için araç usul usul hızlanıyor.. 2000 devire gelince turbo devreye giriyor ve dizelin gücünü hissediyorsunuz... Dizelin tek + sı yokuş yukarı çıkarken 2000 devir üzerinde turbo sayesinde hızını sabit koruyabilmesidir...

15. destekmerkez

destekmerkez Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tuncay
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Aynı durum içinde olan biri olarak bende manuel ve suana kadar beni yakıt konusunda üzmeyen aracımı sattım, eşimden dolayı otomatik araç düşünüp i20 alma düşüncesinde olan biriyim. Ama bende şu yakıt konusunda tam anlamı ile karar vermiş değilim. Almaya diye çıkıp başka markaların bu araca benzer modellerine abkıp biraz daha düşünelim diye geri dönüyoruz. Ama son i20 yenilemesinden sonra navigasyon falan daha albenisi oldu aracın. Gözümü karartıp alıcam diyorum bakalım hayırlısı. ben fabrika verilerini yakalamak bile beni tatmin edicek aslında korkuyorum çok üstüne çıkarsa naparız.

16. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Benzinli manueli tavsiye ederim varsa 1.4 olsun sizin olsun... Ama benzinli 1.4 oto. manuel gibi olmuyor... Yani fabrika verisini geçenleri forumda okumuştum... Dizelinden memnun olmayan yok yakıt konusunda...

Oto. araçların hepsinde yakıt konusu çok memnun edici değildir...

Eğer çok şüpheye düşüyorsanız ve eşiniz vites konusunda çok problem çekmicekse dizel alabilirsiniz... i20 lerin vitesi çok yumuşak geçtiğini de belirtmek isterim... Deneme sürüşü yapınız ve öyle karar veriniz...

17. hasbihal

hasbihal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    çağdaş meşeci
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam ben 3 gün önce otomatik 1.4 jump olanı tercih ettim.İlk 2-3 bin km de fabrika verisinin üstünde yakar diye tahmin ediyordum ama öyle olmadı.Şuan ortalama 7.5 lt yakıt tüketimi var(yol bilgisayarı verisine göre).Kullanma kılavuzunda rodaj süresinin olmadığı yazıyor.Yani bunun çokda altına düşeceğini sanmıyorum.Eşim acemi ve şehir içinde yavaş hızlanma ve 50-60 km hızla kullanıldığı için belkide 8 lt nin altındadır.Şuan için çok memnunuz tavsiye ederim.Depo bitip tekrar dolum yaptığımda tam olarak nekadar yaktığını paylaşırım...

18. remac

remac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Caner Bakın
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Abi 1.4 otomatik çok yakar. 1.2 sinı aslan az yakıyor onlar bayan kullancakmıs bıde 1.4 ne gerek yok bence

19. destekmerkez

destekmerkez Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tuncay
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    valla çok sevinirim paylaşırsanız, araçta beni üzeceğini düşündüğüm tek yakıt var gibi geliyor.

20. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    manuel i20 sense
    şehir içi 6,7