İyi akşamlar arkadişar araci alalimdaha 1 ay olandi 1200 km de i20 style otomatik vites sifir almiştim sikintim şu normal birşeymi yoksa arizami var. Araci park edicem şimdi diyelim geri vitese r getiriyorum hareket ediyor sikinti yok. Sonra ayapimi komple frene basiyorum ama yavaş hareket etmiyorum d ye getiriyorum hemen ekrandada d yaziyor ama frenden çekiyorum bekşiyor 2 saniye sonra yavaşva hatekete başliyor araç. Lütfen aynınaraç otomatik kullananlar varmi bilgilerine ihtiyacim var.
Bahsettiğiniz konu ototmatik şanzıman koruması olan araçların hepsinde var sensörlerin sizin hızınızı araca yansıtmaması denebilir. Otomatik vitesli araçlar narin kullanılması gereken araçlardır insan hareketleri saniyenin milyonda bir oranında gerçekleştirebilirken aynı performansı mekanik bir sistemin elektronik devreler ile beslenmesi ile çalışan bir sistemden beklenmemeli Bu bir sorun değil normal değerde bence aracınız hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin inşallah
Kendi aracımı ilk aldığım zamanlar bende hayıflanmıştım epey bi bu konudan hemen tepkime vermiyor arızalı mı yoksa diye dört ayrı şanzımancıya gidip bir şey olması gereken bu denilince hemde dördü tarafından (ki ustalar farklı sanayilerde) ikna oldum ama bir süre sonra alışıyor insan
Sevise gitiim bugüm araci r den d ye geçirkem n ye geçirip öyle vitese takicakmişüm nasl bir şanziman bu yen i20 ler
Sorun var.. üzerine dusun. Bayide başka bir otomatik aracı deneyin test aracı fln varsa.. Farkı göreceksiniz eminim. Vitese yaktıktan 2 sn sonra harekete geçen arac rampada baya bi geri kayar, tam otomatik aracı rampada geri kaymaz diye satıyorlar
Fark olmayacaktır, bugün iki ayrı i20 de aynı sorunu (biz sorun diyoruz) tespit etmiş bulunuyorum ayrıca geriye kaydırma yapmıyor şanzıman sistemi koruma moduna geçtiği için araç hareket etmiyor %19 luk meyilli rampada dahi
Yok kayma yapmiyor rampafa başka aracida forumdan bir arkadaş test etti malesef ötleymiş bu şanzimanlar serviste aynısını söyledi
Bendede aynı araç var aynı durum bende yaşıyorum sıkıntı şurda araçlarda yokuş kalkış sistemide mevcut belli bir eğimi almadığında araç devreye girmiyor.bu şanzumanların trpkimesiyle alakalı sorun yok aracınızda ama araç garanti kapsamında ise servise gidin sanzumana reset atarlar ama değişiklik olmucak emin olabilirsiniz.aracın hatta bazen gecıslerde durup durup öne bi anda fırlama seklınde tepkıde verebbilir oyuzden gaz yerıne aracın vites gectıkten sonra d ye gaz basmak yerıne ilk tepkıyı otomatık ılerlemesini beklemek ben o sekılde kullanıyorum ani silkelemede daha azalıyor acele etmemek lazım
Ozaman bu arçlara tam otomatik demek saçmalik arac triptonik bir araç şanzimana alişacaz vites depiltirmeden hep n konuma alip öyle vitese değiştircez sikintı yok bunlar böyleymiş semek alişcaz
SöyAynı sorun benim arabamda da vardı servise Evet sorunlu ama çözülmeyecek bir sorun değil servise gidin yazılım güncellemesi ile hallediyorlar onla geçecektir büyük ihtimalle yoksa kalibrasyon yapılıyormuş onu yaparlar ama gerek kalmaz bence benim arabamda da vardı aynısı çok kısa sürede hallediyorlar iyi günler