Herkese iyi günler. 2016 i20 var. Kasımda bir farı patladı. Pazar günü idi. Sanayide açık bir parçacı buldum yakında diğeri de patlar dedim 2 tane Philips marka ampul aldım. Pazar günü bulduğuma şükrettim. Geçen çarşamba diğeri de patladı değiştirdim. Şimdi yine yedek olarak 2 tane ampul alayım bagajda dursun diyorum. Philips nasıldır? Başka hangi marka alabilirim acaba? Daha uzun ömürlü olur diyeceğiniz bir marka var mı?
Philips i kesinlikle öneririm,ultinon essential led'ini 3 senedir kullanıyoruz aydınlatma gayet güzel.Farınızda mercek varsa hiç düşünmeden alıp takabilirsiniz,uzun ömürlü ve aydınlatması iyi bir seçenek olur.Mercek yoksa hiç led takmayın,kuvvetli bir halojenden devam edebilirsiniz,philips racing vision gibi.Ben benim arabada racing visionu kullanıyorum,üzerinde gelen fabrika çıkışlı osramlara göre net bir biçimde yolu daha iyi aydınlatıyor.
Benim araç standart aydınlatma. Jump paket. Teşekkürler bilgi için. Philips H4 proquartz aldım yeni. Osram da vardı aynı fiyata öncekilerin Philips olması ve sizin tavsiyenizle Philips aldım.
H4 far ampulleri kısa sürede kısa devresi ölmeye mahkum ( Astra arabamda h4 dü sık sık patlar ve yedek taşırdım), uzun yanarken kısa ölüyor , hala H4 ü kullanmalarına kızıyorum üreticilerin. Makyajlı kasa i20 lerde h7 iki ampulle oluyor aydınlatma , sizin modellerde h4 olmuş farlar demekki. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
Kontak basmadan farlar kapalı olursa ve arabayı stop etmeden once farları kapatırsanız ömrüne ömür katarsınız.
Benim farlar sürekli olarak açık. Bu alışkanlık sebebi ile aklıma gelirse dediklerinize dikkat ederim.
Hayırlı olsun,güle güle kullanın.Benim de aynı şekilde özellikle kışın kullandığımda,orjinal ampulleri bu şekilde 6 sene gitti,hala çalışıyordu fakat aydınlatmasından memnun olmadığım için değiştirmiştim ben.Özellikle racing vision,normal ampullerden %150 civarı daha fazla aydınlatması sebebiyle ömrü haliyle çok uzun olmuyor,2-4 sene aralığında bir ömre sahip.Aslında normal bir halojen ampulünde aşağı yukarı ömürleri bu şekilde diyebiliriz,tabii kullanım en önemli etken az kullanırsanız bu süre oldukça uzar.Proquartz baz seri ampul olduğu için ömür olarak aşağı yukarı aynı ömre sahip olacağın düşünüyorum,neticede f/p ürünü bir ampul.
Teşekkürler. Öyle ucuz bir ampul. Yedek attım bagaja bakalım. Patlar mı patlamaz mı bilmem. Keşke ampul dışında başka derdimiz olmasa. Amin.
Bunu bilmiyordum ama yılların alışkanlığı, aracı çalıştırıp farları yakarım. Park ettikten sonra radyo hariç tüm elektrik aksamı kapatıp (far, klima, silecek, cam tavan vs) arabayı stop ederim.
Cümleten iyi geceler. 2019 i 20 makyajlı kasa kullanıcısıyım. Aydınlatma yetersiz ampuller değiştimek istiyorum internetten sipariş verecem. Kitapçıkta da internette de bulamadım h7 ampul mü uyumlu acaba? Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?
Uzun ve kısa aydınlatmalar ayrı ayrı ampullerle oluyorsa yani iki farda 4 ampul varsa alacağınız ampuller h7 olur , her farda bir ampul ve uzun kısa aynı ampul üzerinden oluyorsa h4 dür. Bendeki 2013 makyajlı kasada h7 kullanıyorum , sizin modellerde değişmiş olabilir. Ben arabamda 3 yıl önce osram nb %+110 takmıştım çok memnunum tavsiye ederim. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
Uzun kısa ikisi tek ampul de benim 2016 i20'de. H4 kullanıyor. Bildiğim kadarıyla 2019 ile aynı far var. Makyajı sadece kasada diye biliyorum ama emin olmak için söküp bakabilirsiniz.