Bencede kia ların içi daha güzel özelikle ceed güzel GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kia yi hyundai satın almamismiydi zaten. Benim bildiğim kia da hyundai nin malı . Bu arada kesinlikle i20 ye benzemiyor, onuda belirtmek istiyorum. I20 bu kadar cirkin değil )
Ben sizin kadar bir benzerlik yakalayamadım iki araç arasında. KİA nın tutulmaması konusuna dönersek eskiye dayanır bence, vakti zamanında İHLAS grubu tarafından getirilirdi Türkiye' mize o dönemlerde gerek binek araçlarında gerek hafif ticari araçlarında yaşanılan parça sıkıntısı ve çabuk dağılma özelliği neticesinde soğuk tavırları üzerinde toplayarak ikinci el piyasasını düşürdü ister istemez. Yeni nesil kialar ile son dönemde atağa kalkıştı fakat Hyundai' nin yanında esamesi okunması dahi yanlış bence.
Bu aracı benzeten sadece ben miyim? Sis farlarını biraz yukarı almışlar, üst ızgarayı biraz daraltmışlar. Geri kalan bildiğin i20 Sent from my iPhone using Tapatalk
Grup içinde Kia daha niş marka konumlandırmasında , Hyundai dünyanın her bölgesine hitap eden tasarım anlayışında Kia'lar biraz daha avrupai tasarımda üretiliyorlar . Ben Şahsen Avrupai tasarımdan hoşlandığımdan son zamanlarda Kia'yı tercih ettim . Tutulmamasının sebeplerine gelince öncelikle Hyundai'nin sicili daha başarılı malum İhlas grup Kia için iyi bir başlangıç yapamadı Hyundai daha fazla reklam yapıp daha fazla servis ağı kurdu ve algısını artırıp satışlarını katladı ama Kia daha yavaş adımlarla büyüyor . Rio yine çok şık ve Başarılı olacak ama sokaklarda yine çok fazla görmeyeceğiz . Benim satın aldığım araç her yerde olmasın , gözler hemen alışmasın diyenler için Kia çok iyi tercih olabiliyor Hyundai çatısında olması da güven veriyor malum benzer teknolojiler ve altyapılar var .
Hyundai çatısı altında olabilir bu bir çok parçayı ortakta kılar fakat bir klasman farkı olmadığı gibi aynı segment araçlara sahip her iki firma da. Bence her aracın kendine özgü bir ruh hali ve sesi var. Ben de hal böyle olunca altyapısında nelerin olduğunun önemi de artmış oluyor. Şöyle ki Hyundai nin Galloper modelinde ki alttakımların tamamı Mitsubishi olduğunu biliyorsunuzdur. Bu bazı Santa Fe modellerinde de mevcut olmakla beraber aynı dönemlere tekabül eden Sorento ların ilk modellerinde Kia nın Bongo model kamyonetlerinin motoru kullanıldığını biliyormuydunuz? Avrupai tasarım denilirse bence yanlış bir kavram olur gibi geliyor en nihayetinde artık dünya ve Türkiye globalleşiyor. Hal böyle olunca da doğu batı sentezi ortadan kalkarak asemile olmuş otomobil üretimine geçiliyor. Büyük hantal motoru güçlü amerikan arabalarına karşı ufak karoser ufak motor güçlü şanzımanlı uzakdoğu araçları vardı önceden. Küresel üretimin uzakdoğuya kayması, ucuz maliyetli işçilik vb. sebeplerden ötürü artık ne amerikan var doğru dürüst ne de uzakdoğu araçları. Eeeee netice olarakta her markanın bir avrupai modeli olmuş oluyor. ne çok konuştum. Kafanızı şişirdim kusura bakmayın