i20'nin teknik verilerinde 5,3 litre yağ değişiyor diyor bu doğru mu?servis çok para istiyor.malzemeleri dışarıdan alıp tanıdığım bir yağ değişimi yapan motor ustasına yaptıracağım.ne kadar yağ gerekir?castrol edge 5w30 nun 5,3 litresini nasıl bulacağız?
Eğer bakımı dışarıda yaptıracaksan 1 adet 4 L , 1 adette 1 L olan ambalajlardan alman gerekiyor. Yağı koyduktan sonra seviyeyi kontrol edersin eğer eksikse 1 L daha alırsın artanı da yedek olarak bagajda durur.
Yağını bende kendim alıp ustama değiştiricem.Orjinal yağı 5 30 mudur? Servisler 10 30 koyuyor.(Araç 2015 1.2 jump i20)
Benim araç 1.4 CRDi. 5 lt yağ koyduk bakımı yeni yaptırdım. Full çizgisinin biraz altında. 4+1 litre olarak aldim yağı. Mobil 1 ESP formula. 135 tl ankarada
Ben de iki hafta önce 90 000 km bakımını yaptım. Beş litrelik castrol 5w-30 dpf'li araç için olan yağdan aldım. Bütün hepsini motora boşalttım ama maksimum yağ seviyesinin üzerinde kaldı yağ seviyesi. Birkaç gün sürdüm durum yine aynı. Yağ filtresi içine alır dedim ama almamış galiba. Bence 4 litre bir koyun, elde kalan 1 litrelik kısmı eksik miktara göre koydurun isterseniz.