2.el otomatik vites i20 ariyorum. Bazi sorularim var yanitlayan arkadaslardan simdiden Allah razi olsun 1.araclarda i20 ve troy var bunlarin farki nedir. 2.bu arabadada lpg de subap erimesi varmi. 3.dis kasada paslanma oluyormu. 4.ikinci el olarak 35-37 bin gibi cikabiliyorum kac model almami tavsiye edersiniz makyajli vb.gibi 5.bakimlari nasil pahallimi ttriger zincirmi 6.otomatik vites tork konventorlumu tam otomatikmi hissettiriyormu 7.sanziman yagi kac binde bir degismeli. 8.Kronik arizalari varmi,tavsiye edermisiniz. Tesekkurler
Forumda arama yaparsanız çok daha detaylı bilgilere sahip olursunuz GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
konu çok ama yine de yazalım... 1. araçlarda hindistan yapımı olanlar ve Türkiye ayağına gelen 1. seriler i20 olarak geçiyor... Ardından i20 Troy ismi ile 2011 2. yarısından itibaren üretildi... sonrasında makyaklandıkça yeni i20 olarak adlandırıldı sonraki kasası çıkınca yeni i20 ler de i20 olarak kaldı yani aslında hepsi i20 haaa Troy olmuş ha i20 pek farketmiyor... Ama ilk kasalar i20 Troy olarak geçiyor... 2. LPG ye ihtiyaç duymadım. ekonomik ve çok seri... 3. Diş kasada şu anda bir paslanma yok... ama boya kalitesinin çok çok güzel olduğunu söylemek zor... Ben amatör olarak boya koruma uyguluyorum... Oldum olası Hyundai lerin boyasına güvenmedim aman aman kalitede bir boyası da yok ... Alırsanız beyazını alın... Yıllar geçince en azından güneş yanığını hissetmez yada maruz kalmaz... 4. mümkün olduğunca modelli ve düşük km li araç almanızı tavsiye ederim... Donanım özelliklerini iyi belirleyin... ihtiyaçlarınız nelerdir... Mesela hız sabitleme hepsinde yok... sık sık uzun yol yapıyor musunuz... yada dizel mi benzinli mi yada LPG li mi... buna siz karar vereceksiniz... her körün bir topal alıcısı vardır... 5. bakımları aşırı pahalı değil... bedava da değil ortalama 250-300 TL gibi rakama serviste rutin yağ yağ filtre hava filtresi polen filtresini yaptırabilirsiniz... Eğer dışarda güvendiğiniz işini bilen usta varsa yaklaşık 40-50 TL ye servisten hava yağ filtresini alıp 60-70 TL ye de yağını dışardan temin edip 20-30 TL el işçiliği ile rutin bakımlarını çözebilirsiniz... garantisi bitmiş arkadaşlarım böyle yapıyor... Getz ve ERA için ... Trigerinde Zincir var... yani en azından benim 2012 i20 Troy 1.4 CVVT 100 PS motor da zincir mevcut... 6. BOŞ (Manuel benimki) 7. BOŞ (Kitapçıkta yazıyordur ) 8. Kronik arızası pek yok... Garanti kapsamında benim aracın serisinde benzin hortumu depo çıkışındaki değişti... Benimle birlikte bildiğim Aksaray ilinde 3-4 aracınki değişti... Onun haricinde ciddi bir sorun olduğunu sanmıyorum... bazı serilerde de garantiden baskı balata değişimi olduğunu biliyorum...