Merhabalar arkadaşlar. Bugün aracı çalıştırdım pervane takılma kayış sesi gibi çözememediğim bir ses gelmeye başladı az biraz ilerledim 2-3 dk sonra ses kesildi ama aklıma takıldı sağa çekip kaputu açtım kontrol ettim ama birşey göremedim içeri gelen ses kesildi ama motorda hala şöyle bir ses var bide linkini ekliyorum. https://youtube.com/shorts/hA5KRWQ1iYg?feature=share
Aynı arabadan (2013 i20) bende de var böyle bir ses kaput açık dinlediğimde yok ama kaynağı bir bilye bozulmuş ondan mı veya kayıştan mı çözemedim. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bugün servise gittim V kayışı ses yapıyormuş değişecek artı motordan gelen o ses enjektörden miş usta ikna etmek için tek tek parmağımı koydurttu harbiden kaynağı oymus i20 normal bir durummuş yarın V kayışını değiştirdikten sonra tekrar yazıcam Not: sabah ilk çalıştırmada gelen tuhaf ses içim V kaşına hafif su dök O sesi duymayacaksın dedi bu şekilde de test edebilirsin kayıştan kaynaklandığını
Benimde bu aralar sabah aracı ilk çalıştırmada ara sıra direksiyonu çevirdiğimde çok yüksek bir gıcırtı sesi geliyor, kayıştan geliyor gibi artıyor tizleşiyor ve bitiyor. Bu neden olabilir acaba?
Bende de başladı o şimdi çözmeye çalışıyorum sadece ilk çalıştırdığım yol aldığım 3-5 dk 1 viteste düşük devirdeyken yapıyor sonra normale dönüyor. Bakalım ne çıkacak altından