Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 Motordan Gelen Şıkırtı Sesi

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda coderfree tarafından 20 Temmuz 2016 tarihinde açılan konu

1. coderfree

coderfree Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Selim Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Merhaba arkadaşlar, 2014 i20 1.4 Crdi aracım var. Arabayı çalıştırdığımda, motor soğukken 1. viteste veya ayağımı gazdan çekince yolda giderken sağ ön taraftan şıkırtı sesi geliyor. Bakıma gittiğinde serviste sorun yok araba tıkır tıkır çalışıyor dediler, yaklaşık 1 senedir kullanıyorum bir problem olmadı ama ses beni rahatsız ediyor eğer işlemi ucuz bir şeyse ya da önemli bir durumsa yaptırmak isterim. Gelen sesin videosu şurada, özellikle 15-35. saniyeler arasında o ince ses daha net duyulabiliyor;
    https://drive.google.com/file/d/0B57TKLylkRcXR25qcHR0WEdIcTg/view?usp=sharing

Sizce bu ne sesi olabilir? En son başka bir servise sözlü olarak anlattığımda hiç bakmadan zincir sesidir, önemli değil falan dediler siz ne diyorsunuz?

2. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    debtaj çatalına baktırın isterseniz gevşeklik yapmış olabilir.ben sesi alamadım yanlız kayış rulmanlarıda yapıyor olabilir

3. Hustun

Hustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Halil ustun
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)

4. Hustun

Hustun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Halil ustun
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Aynı ses bendede var. Aracım matrix 2009 1.5 crdi 190.000 km.de. Zincir sesi gibi. Fışır fışır. İlk önce zincir değişim zamanı geldi dediler değiştirdim. Ses devam etti. Sonra servise tekrar sorduğumda sesin normal olduğunu söylediler. Ses ön tarafta savaş varmış hissi veriyor. Velhasılı kelam çözüm yok. Ama ses normal değil.

5. Yasar7878

Yasar7878 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    234
    Ad Soyad:
    Yasar coskun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Aracının garantisi vardır mutlaka başka servisede baktır eğer sorun çıkarsa önceki serviside hyundai genel müdürlüğüne şikayet et bazen garanti işlerinde pek ilgilenmiyorlar

Bu Sayfayı Paylaş