Merhaba, 1. Sorun, Aracım 60 - 80 km hız ile düz yolda giderken araç tekliyor. 2. Sorun, Nadiren de olsa motor arıza ışığı bir kaç kez yanıp sönüyor. Araçta her hangi bir problem hissetmiyorum. Sorumlarım neden kaynaklanıyor? Nasıl çözebilirim. i20 / 2013 model /otomatik / benzinli
Aracı bilgisayara bağlayınca ne çıkıyor ? Arızayı beyin kaydetmiş olabilir.Öte yandan bujiler değiştiyse sonra bakılacak ilk şey ateşleme bobinleri ve bobin kablosudur.
aynı sorunu bende yasıyorum ama malesef yapabilcek bir usta bulamadım izmir de bütün hyundai ustalarını gezdim
Bu sorunun sıkıntısı usta yanındayken motorun bir sorunu yok usta nereden anlasın. Tahmin edebilir ama doğru değilse çözüm olmaz. Ben Krank mili sensörü diye düşünüyorum ama olmayabilir. Ondan devir saatine bakardım. Devir saati saçmalıyor ise Krank mili sensörü hatası değilse herşey olabilir. (benzin pompasından bujiye kadar motorun çalışmasında önemli olan herşey)
Merhaba, 1. Sorun, Aracım 60 - 80 km hız ile düz yolda giderken araç tekliyor. 2. Sorun, Nadiren de olsa motor arıza ışığı bir kaç kez yanıp sönüyor. Araçta her hangi bir problem hissetmiyorum. Bujiler değişince hata azaldı fakat tam olarak düzelmedi. Sorun esnasında devir saati normal. 10-15 bin km sonra hata artmaya başladı. Araç benzinde kullanılıyor. Sorumlarım neden kaynaklanıyor? Nasıl çözebilirim. i20 / 2013 model /otomatik / benzinli
Baldızda var 2012.shell dışında yakıt alınca arıza lambası yanıyor diyor kayın peder. Dedim bende de var 2016 otomatik her yerden aldım yakıt ama arıza yanmıyor arıza koduna bakın dedim. Bakmıyorlar yakıttan diye. Yakıt kaynaklı olur mu bilmiyorum ama. Tekleme olmuyor bildiğim.
1- ateşleme sistemi 2-Subap yanması Bahsettiginiz sorun daha cok subap yanmasına benziyor, ariza kodu burda önemli. Daha önce başıma geldi sadece 60-70 ile giderken tekleme yapiyordu rolantide motor sallanmiyordu titreme yoktu 70 ustune cikinca tekleme yapmiyordu. Ateşleme sistemi saglam cikti ancak subap yanmasindan dolayi yaptigi anlasildi ust kapak acilip mudahale edildi sorun cozuldu. önceki aracim i20 de tekleme hem rolantide hem yolda dusuk devirde oluyordu bujiler degisince sorun duzelmisti
Merhaba, Öncelikle vakit ayırıp sorunum ile ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Aracımın motoru rolantide de sarsıntılı çalışıyor. Yapılması gerekenler, Öncelik ile hata kodunu öğreniyorum. Duruma göre "ateşme sistemi veya Subap kontrolü yaptırıyorum. Doğru mudur?
Merhabalar aracım i 20 2012 motel otomatik benzinli aracım özellikle motor motor soğukken durduğunda silkeleme (tekleme) yapıyor. 2. vitese geçerken de aracın gaz yemediğin ihissediyorum tekliyor ve arıza ışığını yakıp söndürüyor bunları özellikle motor soğukken yapıyor defalarca servise götürmeme rağmen bir şey bulamadılar bujiler değişti hiçbir faydası olmadı neden yapıyor olabilir teşekkürler