Arkadaşlar merhaba bu 3 aracı inceliyorum gönlüm i20 den yana ama bir kaç pürüz beni düşündürüyor 3 aracında çeşitli soru işaretleri var bende gelip kullanıcılarına danışmak istedim. 1- Geri satarken kolaylık açısından i20 mi cliomu polomu ? 2015 ve üstü için tüm sorularım. 2-Fabrika verileri gerçeği yansıtıyormu i20 bu 3 otomobil arasında en çok yakanı dizel açısından düşünün 3- Sorunsuzluk açısından bu üç modelden hangisi ? İşletme maliyeti benim için çok önemli 30-40 bin kilometrelerde bir araç alıcam 60-70 e kadar kullanıcam bu kilometreler arasında düşünürsek işletme maliyeti sizce en ucuz hangi modelde olur ? i20 nin sizce dizelinimi almalı benzinlisinimi? fabrika verilerine göre yakıt sarfiyatlarına bakıyorum benzinli alsak lpg taktırsak benzin fabrika verisini yüzde 15 artırıp lpg fiyatı ile çarptığımızda 25 kuruşlara felan tekabül ediyo. Dizelde ise 23 kuruş yakıyor. 2 kuruşluk bir fark var. Bu hesapa göre 5-10 bin fazla verip dizel almanın mantığı varmı sizce ? En önemliside bu araç benim ilk aracım olacak arabanın abartısız söylüyorum silecek suyu bitse değiştiremem kaputun nasıl açıldığını sürücü kursunda öğrendim. Yok benzinden lpg ye geçerken sorun oldu yok araba tekledi yok sübap bilmem ne sorunu oluştu felan. Arabayı vurdurmayı dahi bilmiyorum bilmeyen bir adam lpg li alırsa başı ağrır mı ? Arabayı yürütemedimmi kenara çeker kilitler giderim vurdurmayı bile bilmem buda ekstra masraf açar bana dizel motordan tasarruf edeceğim parayı 30-40 bin kilometrede götürüp ustaya yediririm gibi geliyo sizce benim modelimde bir adam i20 tercih ederse ki gönlüm tasarımdan ötürü i20 diyor dizelmi almalı benzin+lpg limi?
Satma hızında arada çok fark olmamakla birlikte sıralama Polo, İ20 ve Clio şeklinde sıralanabilir. Temiz kullanılmış bakımlı bir araç alırsanız üçüde sizinde üzmez, illaki her marka modelin az/çok kronik sorunu oluyor. Otomobil hakkında bilginiz yoksa, hemen öğrenmelisiniz, dizel/benzin/lpg araçların nasıl kullanılmasını bilmiyorsanız, illaki sorun çıkarırsınız Yeni kasa i20lerle birlikte Hyundai bu sınıfta baya iyi bir yer edindi hatta i10 ile a sınıfında lider sanırım.
hocam hangi aracın hangi paket olduğunu belirtmemişsiniz 3 araçta rahatlıkla alınıp satılan araçlar ben renoyu araçtan saymıyorum her aracı bana aynı işçilik aynı kalitede geliyor belki renoyu sevmediğim içindir yerinizde olsam hangi paketlere baktığınızı bilmiyorum ama vw polo - i20 arasında kıyaslama yapardım anladığım kadarıyla yeni şöförsünüz 2 yakıt sistemininde avantajları ve dezavantajları vardır, ama benzin/lpg li araç tercih edebilirsiniz günümüzde araçla uyumlu olduğu sürece kolay kolay sıkıntı çıkmıyor neden dizel seçmezdim parçaları pahalıdır ve devirli sürmek gerekir en basiti bi motor yeseniz dizeli 10 binliraya motoru toplarken benzinliyi 5 binliraya toplarsınız yeni şöför olduğunuzdan dizeli tavsiye etmem ve tabiki tercih ettiğiniz araçları test ederek bi kanıya varabilirsiniz önemli olan seçtiğiniz aracın içinize sinmesi bütçenize kriterlerinize uyumlu olması tabi bu şahsi görüşümdür daha tecrübeli arkadaşlar sorularınızın cevaplarını yazarlar
Merhaba, hem dizel i20 (2013 model) hem de dizel clio (2016) sahibi oldum. İkisi de güzel araçtır, satarken zorlanmazsınız. Dizel clio i20 den birazcık daha az mazot yakar. İç hacim olarak ta i20 biraz daha geniştir. Siz 40.000 km kullanır satarım diyorsanız i20 nin bakımları 1yıl/15.000 km dir. Clio da ise bakım aralığı 1yıl/20.000 km dir. Yılda ne kadar yol yaparsınız, nasıl bir güzergahta yol yaparsınız hiç bilgimiz yok o yüzden birşey diyemiyorum.
Eger benzinli sececek olsaydiniz direk tsi polo derdim. Cunku i20 atmosferik motor o kasada baya hantal kaliyor ve gunumuz sartlarinda diger rakiplerinden geride motor teknolojisi olarak. Dizel cephesinde olay biraz karisik. Oncelikle 3 araci da kullanmis ve bilen biriyim. Polo dizeli kendi aracimla kiyasliyorum. Onc3likle polo yil sonu kasa degisecek bu bilinmeli illaki 1 2 sene icinde eski kasanin handikapi olacak ve guncel kasa olarak rakiplerinden.kucuk ve daha dar. Donanim olarak comfortline ve style kiyaslanirsa polo bira geride kalabilir. Gerci ekran fazlasi var. Motor olarak polo hepsinden.az yakar fakat biraz titresimli ve sesli calisir sanziman orani cok uzundur.bu bir avantaj olabilir .fakat ilk kalkista dizel.olmasina ragmen devirli kalkmaniz gerekbilir. Ve debriyaj yapisi olarak biraz ustte kavrar. Bunlarin disinda yol tutus .frenleme ve esp calismasi bakimindan hepsinden ustundur. Bu arada en pahali parca fiyati ve servis maliyeti var bunu unutmamali Clio dizel motor olarak piyasada cok tutulan ve kendini kanitlamis motor(lakin ben hic sevmem 8 v yapisi ve ust devir sevmeyisi yuzunden) clio daki ic konsol biraz farkli geleneksel degiil. Kabin biraz basik arka alan dar. Yoltutus orta seviye .frenler kampama.trim sesi girla vites kolu sallanir .hiz sabitleme ac kapa bi cins. Arka camlar manual parasinin araci kesinlikle degil. İ20 ye gececek olursak İclerinde en genis ve buyuk olani.en guncel kasa .ici ferah . Ses yalitimi biraz dusuk. Motor olarak en hizlisi degil .vites oranlari ve debriyaj kullanimi gayet yumusak. Fakat en fazla yakit tuketeni rakiplerden 0.5lt fazla enaz. Yol tutusu sinif ortalamasinda. Virajlari cok sevmez . Esp calismasi cok verimli degil. Sadece hiz kesiyor frenleme yapmiyor. Donanim olarak gayet iyi. Dokunmatik ekran cok vasat .standart daha ii. Led farlar ve cam tavan cok havali bir gorunum veriyor. İsletme maliyeti clio ile ayni gibi . Secim sana kalmis ama bu araclari almadan.once mutlaka arac bayilerine gidip bire test surusu yapmani oneririm. Cunku herkesin hissiyati ve zevki farkli.olabilir
hoşgeldiniz, 1- fiyatlarına bakarken aynı donanım seviyesine bakmak lazım, bu durumda polo'nun düşük donanımlısı ile i20nin orta donanımlısı yaklaşık aynı fiyata gidiyor. geri satarken polo'yu daha hızlı satarsınız ama poloyu alırken zaten daha pahalıya almış olacağınız için sizin için çok fazla birşey değişmeyecek. polonun i20ye göre iç mekan ve bagajının daha küçük olduğu sizin için önemsizse polo da alabilirsiniz. 2- fabrika verileri gerçeği yansıtıyor ama yavaş kullanırsanız. normal ve hızlı kullanımda i20 dizelin polo ve clio dizelden daha fazla yaktığını söylemek tamamen yanlış. 3- dediğiniz kilometrelerde her üç model de sorun çıkartmaz. bakım ücretleri çok farklı değil. dizeli alırken pahalıya alıp satarken de pahalıya satarsınız, o nedenle aradaki farkı çıkartmak gibi hesaplar gereksizdir. artık yeni araçlarda katalitik konvertör var, vurdurmak bu parçaya zarar verir, bu nedenle aracınız yolda kalırsa vurdurmayın. zaten sadece akünün bitmesi durumunda vurdurmak işe yarar. arabalar hakkında az şey biliyorsanız aracınıza kasko yaptırın, aracın çekilmesi gerektiğinde masrafınız olmaz. ayrıca i20 alırsanız bu forumu takip edin, birçok gereksiz masraftan kurtulursunuz.
Sevgili forumdaşlar özenle yazdığınız mesajlarınız için herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Gönlüm i20 den yana ilk aracım olucak ehliyetimide yeni aldım Şuan ailemde bulunan araç dizel. Ekonomik açıdan düşününce dizel gözüme cazip görünüyor. Aracı hafta içi işe git gel hafta sonu pikniğe git gel olarak kullanırız şehir dışı yılda 1 defa bile olmaz belkide i20 olmazsa polo gibi düşünüyorum clio en son tercih. Yeni sürücüyüm araştırmayada yeni başladım bakalım şu aşamada öğrenicek çok şey var.
Hocam ufak bir düzeltme yapmak isterim, Clio'da arka camlar boş pakette manuel, dolularda elektrikli, tıpkı i20 ve Polo da olduğu gibi. Benim Clio Icon paketti ve fulldü. Bu arada geçen hafta araç kiraladım 6 günlüğüne, dizel boş paket clio geldi. Gerçekten Clio'nun dolusuyla boşu arasında kalite olarak çok fark var. Göğüste bile icon paket clioda yumuşak olan aksamlar boş paket (touch yada joy) mermer gibi sert plastik. Haliyle bu da trim sesine ve yol konforuna bir etken. Aracın koltukları bile farklıydı. Cidden eğer bir araba alınacaksa güç yetiyorsa dolusunu almak lazım. KaT25 hocam siz eğer dizel ve otomatik düşünüyorsanız i20 de dizel otomatik model yok maalesef, Polo veya Clio dan birini seçmeniz gerekir.
clionun klimasının açıldığını gösteren düğme üzerindeki minicik led ışık fark edilmiyor. şirkette 1 yıldır kullanıyoruz ama hala açık mı diye yaklaşıp bakıyorum. ayrıca navigasyonlu modelde ses açma düğmesi sürücünün en zor uzanacağı yere yerleştirilmiş. direksiyonun altındaki teyp kumandası da herkes için kullanışlı değil. clio'nun bu tip sorunları çok. i20 kullanmadım ama polo, clio ve accent blue kullandım. hepsi de çift kavrama otomatik. her biriyle aynı yolda aynı hızda gittiğimde, yaklaşık 1000kmlik kullanım sonucu tamamen aynı yaktıklarını gördüm. yani clionun yakıt avantajı ancak sakin kullanımda ortaya çıkıyor.
ben nedense yedek parça ve servis hizmet açısını da düşünmenizi nacizane tavsiye ederim. polo muhakkak iyi bir araç ama i20 hakkını yememek lazım. Nedense renoya gıcıkım
Güç yetse otomatik düşünüyorum ama çift kavramaların vukuatlarını ve tamir maliyetini biliyosunuz arkadaşlar hangi markanın olursa olsun çift kavrama otomatiklerini forumlarda araştırdığımda hep ağlamalar dert yanmalar gördüm tam otomatik 2015 üstü dizel bir araç alayım dediğiniz zamanda 75 bin den felan ağız açmanız gerekiyor.Şu an için o bütçe yok ilerde olursa inşallah otomatik düşünürüz ama şuan manuel olcak mecburen. i20 nin testlerini inceliyorum fabrika verisi 4.9 gösteren araca test eden kişi 6-7 litre yakar bu şehir içinde diyor. Şuan ailemin aracını kullanıyorum onda anlık tüketimi göstericek yada 100 kilometrede şu kadar ortalama ile seyrettiniz dicek bi donanım olmadığı için veya varda benmi keşfedemedim bilmiyorum kendi kullanımımda yakıt sarfiyatı ne durumda oluyo göremiyorum. Acaba bu test yapan arkadaşlar biraz daha sert kullanım sergiledikleri içinmi 6-7 litreler telafuz ediliyo yoksa farklı bişeymi var ? Keza aynı şekilde diğer araçların incelemelerini incelediğimdede fabrika verisi 5 olan araca 8 litre yakar bu şehir içinde diyen testler bile gördüm şehir içinde fabrika 5 litre demiş testte 8 litre çıkmış bu farklılıklar acaba aracı kullanandanmı kaynaklanıyor yoksa farklı bir durummu var sürücüler fabrika verilerinde bir tüketim yakalamak için aracı nasıl kullanmalı ?
internet testlerinde de hyundai'ye karşı bilinçli bir yalandan yüklenme söz konusu. 2 araç, arka arkaya gidip geldik. 50km istanbul şehir içi aşırı trafik, 350 km şehir dışı 120-140hız clio dizel ve accent blue tamamen aynı yaktı. siz zaten çok kısa mesafe kullanacaksanız, günde 3-4 km şehiriçi. hiçbir dizel araç size 6nın altında yaktırmaz.
Evimle işim arası 15 km. Sabah 15 Akşam 15 belki bu süre içersinde dönüşte markete felan uğrarsam 30 olmazda 32 olur. Günlük 32 km ayda 1100 kilometre civarı yol yaparım.