Merhaba, en başta daha önceleri söylediğim "1.2 motora LPG taktırmak mantıksız" fikrimden caymak üzere olduğumu belirteyim, forum üyelerimiz fikir değişimim konusunda kusura bakmasınlar. Durum şudur, i20 2015 1.2 benzinli aracıma, km başına yaklaşık 10 kuruş tasarruf ettireceğini hesapladığımdan LPG Kiti taktırma konusunu araştırmaya karar verdim. Bazı aramalar yaptım; Hyundai Assan; aracın yakıt ve ateşleme sistemi hatta motorunun garanti dışı kalacağını beyan etti. Tavsiye etmiyoruz dedi. Ankaradaki Hyundai plazalar; hepsi de aynı marka ile anlaşmışlar, (mahsuru olmazsa ismini verebilirim) dönüşüm fiyatına ek bir ücret ile motorun takılan firma tarafından (servis değil LPG takılan kit markası) 3 yıl komple garanti altına alındığını söylediler. Özel bir servis ise, sanayi dili ile i 20'lerde ortalama 40bin km'de "subap yanması" tabir edilen bir sorun olduğunu söyledi, tavsiye etmem dedi. Subap konusuna kısaca göz attım (1), 2005 sonrası firmalar subap malzemesinde çelik oranını azaltıp magnezyum oranını artırmış, bu da 1450 derecede eriyen çeliğin yanında (aslında çok fazla çelik alaşımı var da, ortalama erime sıcaklığı diyelim) erime sıcaklığı 650 derecelerde olan Magnezyumun, benzine göre yüksek sıcaklıkta çalışan LPG sebebiyle erime yapması, yavaş ve düzenli Tecrübeleriniz, yorumlarınız, tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler *1 Kaynak: http://www.otosorun.com/yakit-sorunlari/lpg-sisteminde-yuksek-sicaklik-ve-subap-erime-nedenleri/
lpg taktırma maliyeti+ sübab eridiğindeki toplam maliyeti üst üste koyun yaptığınız yola göre ve aracı kaç yıl kullanacağınıza göre bi tahmini hesap yapın. eğer dişe dokunur kar ediyorsanız hemen taktırın ama aynı paraya gelecekse yada parasını çıkartmadan taktıracaksanız hiç uğralmayın derim
Lpgye uyumlu bir motor varken lpg taktırmamak bana biraz saçma geliyor yakıtı fazla sorun etmeden binersiniz ve satarken de bana göre lpgsi olduğu için daha önce değerlendirilir. Düzgün bir kitte taktırırsanız kolay kolay subap erimesi vs. olmaz elantra için de söyleniyor ama bir tanıdığımız 0 km elantra alıp ticariye taktı 200.000 kmye geldi araba daha subap vs. değiştirmedi ve bence i20 nin motoru lpg için yeterince uyumlu. Sent from my iPhone using Tapatalk
Aracı en az 5 yıl kullanmayı planlıyorum, değiştirme sebebim de aile genişlemesi olur muhtemelen. Lpg ile elde edeceğim kar, olası subab masrafına rağmen kar olarak kalmakta Zaten önceki kasa ile şimdiki kasanın motoru aynı, dolayısıyla onların da LPG konusunda uyumsuz olduğunu hiç duymamıştım. Yalnızca özel servisin subap yakıyor demesi kafamı karıştırdı, muhtemelen dediğiniz gibi iyi bir kit ve titiz bir tesisat kurulumu ile o tür problemlerin de ihtimali hayli zayıflayacaktır. Şu an esas merak ettiğim, güncel kasaya ve 1.2 motora LPG taktırmış, bu tecrübeyi yaşamış kimse var mı aramızda?
kar ediyorsanız sıkıntı yok genelde taktıran arkadaşlar daha önce benzinle bindiğine pişman . lakin bağaj hacminizide lpg tankına benzer bir cisim koyup gözünüzle bi ölçün aile de büyüme olabilirse çanta araba puset vs vs koymak gerekebilir
Merhaba, aracınız hayırlı olsun, evet motordan garanti dışı bırakıyorlar ama malesef ülkemizde benzin fiyatları ortada, ne kadar az da yaksa fiyat yükseldikçe bir çaresi olmuyor . Birde yazınızda şu dikkatimi çekti Ankaradaki hyundai plazalar eğer böyle bir imkan sağlıyorsa kesinlikle ordan taktırın. Yakıt konusuna tekrar gelirsek eğer durumunuza göre değişir , elbetteki benzinlide aracın ömrü daha uzun oluyor ama kesede para bırakmıyorsa ömrü uzun olsa nolur. Hem lpg li aracı satarken daha fazlaya satıyorsunuz aracı , yani araç lpg li diye fiyatı düşmüyor. Bir eksiside şu bazı alışverişmerkezleri almıyor.
Simit tüp taktırarak bagaj hacmimi korumayı düşünüyorum. Stepneden feragat edeceğim bu kez ama olsun Kuş uçmaz kervan geçmez yerlere gitmediğim sürece en fazla Allah korusun lastik tamir edilemez derece hasar vs olsa uzun yolda, kaskomun yol yardımını çağırır beklerim. Teşekkürler. Diğer illerde yok mu acaba, burada plazalar ile sanırım LPG şirketleri anlaşma yapıyorlar, normal fiyatın üzerine cüz'i bir miktar daha alıp motora kimisi 3 kimisi de 5 yıl kendileri garanti veriyor. Alışveriş merkezlerine kalabalık kapalı ortamları sevmediğimden nadir gidiyorum, varsın almasınlar dert değil
Hocam tüm fikirleri takip ettim ve saygım var , bende bir önceki kasa 2013 sahibiyim , lpg için arabanı hırpalama ve geri tekrar dönülmez yola girme , üstelik karınızın öyle aman aman olacağını sanmıyorum şehir içinde ama şehirlerarasında eh biraz fark eder , ben bölünmüş yol+ otobandan toplam 250 km yi çeyrekle gidip dönüyorum, bu şartlar altında lpg ye bulaşmam. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Hocam senle aynı dusunceyi paylasıyodum sonra gittim gfi marka kiti taktırdım cok arastırdıktan sonra karar kıldım şimdi memnunum benim araba cam tavanlı elite blue 1.2 lpg ile boyle bişey yok 16krsu gecmiyor uZun yolda 12-13 krş arası yakıyo calısması duzenli hyundainin moturu lpg ile cok uyumlu manifolda piknik tupu baglasan bile calısır onemli olan iyi kit titiz montaj iyibir kalibrasyon be yol ayarı ile sorunsuz kullanırsın. Cekişte değişiklik hiç olmadı buarada.
Hocam takdir edersiniz motorumuz 1.2 olunca biraz yük + yolcu ve birde klima açık olursa mümkünü yok rampalarda bayağı 2. Ye kadar düiüyor , ayrıca lpg nin ürettiği güç ile benzin aynı değil ve bir rampada lpg ile nasıl çekiş ? iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Açıkçası kilometre başına 10 kuruş, uzun vadede cebimde kalan yüzlerce lira demek. Aracımın performanslı olmasını isteseydim zaten 1.2 almazdım Bu halinden daha kötü olur mu, belki bir nebze. Zaten olmayan performansı kaybetmek, yüzlerce lira kaybetmeye göre feragat edebileceğim birşey. Elbette tüp taktırdıktan sonra, "1.2 motora lpg çekmiyor, çözüm önerisi olan?" diye konu açarsam topa tutunuz beni
Yeni kia rio, i20 ve accent blue aynı motora sahipler. accent bluesu olan taksicilerle konuştum lpg taktırmışlar ve hiç sıkıntı yaşamadıklarını söyledi.
Ben cekişinden yana hic bi sıkıntı yasamadım bu moturu devirli kullanacaksın ben hic bir yokusta ikinci vitese dusmedim cekişinden yakıtından cok memnunum hiç bişekilse pişman olmadım yozgatta yasıyorum yozgatta duzluk bi yer yok biliyosanız.
Lpg ile performas istiyosanız enjektor manifold baglantı borularını mümkünse en kısa ve eşit uzunlukta yaptırın pipo kullanmayın manifoldu kesinlikle deldirin regulator baglantı hortumlarını en kısa sekilde yaptırın regulator radyotorun altı bir seviyede olsun iyi bir kalibrasyon ve yol ayarı ile ne agrıza lambanı yanar ne performans sıkıntı olur. Tabi bide iyi KİT. Marka vermiyorum. Atiker olmasında
Siz aracın garantisine güveniyorsanız hic güvenmeyin. Siz LPG taktırmasanız da hic birseyin garanti dahilinde olmaması için onları bahaneleri cok olacaktır. Subab yanması ve benzeri safsatalarını dikkate almayın bunlar LPG yi karalama amaçlı.
Teşekkür ederim detaylı bilgi paylaşımınız için. Dediğiniz hassasiyette montajı yaptırabileceğime emin olamıyorum, saatler süren bir işlemde de sürekli araç başında olmam zor olabilir. Ama bahsettiğiniz püf noktalarına dikkat edilirse montajda herhalde motor da hiç üzülmeyecektir. Şimdi forumdaşlar ve siz belki kızacaksınız ama, biliyorsunuz forum zaten istişare edip karar vermek için var, elbette muhabbet en başında olmak kaydıyla. Kararım değişiyor gibi. Dün düşündüm çekiş konusunu, araçta 4 ya da 5 kişi varken, ikisi de üç haneli kilolardayken bir yokuş çıktığımızı hatırladım, ama ne çıkıştı motor kıvrandı garibim Yine dün, yazlık lastiklerimi de taktırdım. Yol bilgisayarını da sıfırladım, hangi benzin istasyonu ve hangi pompadan aldığımı da not ettim. Düşünmeye devam ederken bir de bu haliyle yakıt tüketimi ölçeceğim, sonuçları ve nihai kararımı paylaşırım. Umarım düştüğüm ikilem sonucu vereceğim karar ve bu araştırma süreci forumumuza da faydalı olur.
son 6 yılda 3 farklı aracımda da atiker taktırdım çok şükür hiç sıkıntı yaşamadım önemli olan kit değil montaj montaj
Senin dusuncen oyle olabilir atiker kullananların zoruna niye gidiyor atiker sorunsuzluluklamı anılıyo yoksa ben mi yanlıs biliyorum benim amca oglum lpg işi yapıyo atiker ve lovato bayiliği var kendisinin soylediğini soyluyorum atiker olmasa dukkanı kapatırım sıkıntı sorun yasamamıs olabilirsin ama selenoid gaz acma kapama valfinden yapılmıs enjektoru olan bi kit o parayı haketmeyen bi kit. Bende Zaten demişim iyi kaliteli montaj diye kit de önemli deil dersen o zaman 800 liraya sıralı kitler var onlardan taktıralım
İstanbuldaysan sana bi usta öneririm git gorus kararını ver memnun kalacaksın rızanın garajı yaz google incele donanım haberdede var gozun kapalı teslim edebilirsin.