2017 i20 1.2 aracıma Atiker LPG taktırdım ama bir sorum vardi hepinizden fikir ve yardım beklemekteyim LPG ile giderken 4000 devir üstüne çıkınca benzin menzİli gösteren orngegim 140 km varken bir anda 136 km düşüyor ama bu olay sadece yüksek devirlerde oluyor normalmi acaba teşekkürler
Normal bir durum. Araç benzinde gittiğini sanıyor. Yakında menzil sıfır olacak ve benzin alana kadar öyle kalacaktır.
LPG kitlerinin programlarında belli bir devirin üzerine çıkıldığında benzin takviyesi seçeneği bulunur, belki bu seçenek aktif edilmiştir.
Evet kitlerde X devirden sonra benzine geç, X devirden sonra benzin takviyesi yap gibi seçenekler bulunur, LPG taktırdığınız veya LPG ayarı diye başvurduğumuz LPG montajı, bakımı vs. gibi yerlere giderek ayarlarınızı kontrol ettirin, durumu belirli bir devirden sonra gözlemlediğiniz için yüksek ihtimal ayarlardandır.
Yorumlarınız için teşekkürler ama böyle bir sorun LPG ustasına götürdüm dedikleri şey ise atikfast belirli bir devir üzerinde benzine geçme durumu kullandığı ayar programında yokmuş yolda test ettik aft cihazına bağladı yüksek devirde geçiş olmadı ama ben düz yolda giderken benzin menzİli azalmıyor ne zaman yokuş inince ve çıkınca ve alt geçişlerde benzin menzİlinde Düşüş oluyor
Bu depodaki benzinin aracın şamandırasına göre bazen tam gösterememesinden kaynaklanıyor, mesela depoda yakıt ikaz ışığı yanmaya yakın yokuş çıkarsanız yanar tekrar düzlüğe gelirseniz söner böyle bir durum yani depodaki benzin yol şartlarına göre eğim alıyor ve şamandıra düz oldugu için tam ölçemiyor.
Aracı istop ettikten sonra benzin menzİli aynı yerine gelmiyor acaba aracım benzin yakıyor mu ? Ve bu durum i20 lerin hepsinde oluyormu acaba çok teşekkürler ilginiz için
Bende menzil olmadığı için bilmiyorum ama şöyle bir şey bunlar programı yaparken en düşük benzin miktarına göre hesapla millet benzin var sanıp yolda kalmasın demiş olabilirler.